Commodore 64 ja Super Mario Bros. saivat toisensa seitsemän vuoden fanityön tuloksena / Uutiset / pelaaja.fi

Commodore 64 ja Super Mario Bros. saivat toisensa seitsemän vuoden fanityön tuloksena

20.04.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Uusi epävirallinen Commodore 64 -käännös Super Mario Brosista on julkaistu. Nimimerkillä ZeroPaige kulkeva kehittäjä julkaisi luomuksensa tällä viikolla kaikkien kiinnostuneiden ulottuville seitsemän vuoden työn jälkeen, ja se näyttäisi olevan tähän asti selvästi uskollisin C64-versio Nintendon tasoloikkaklassikosta.

Nintendo Entertainment Systemin ja Commodore 64:n teknisistä eroista johtuen Super Mario Bros. ei käänny sellaisenaan vanhalle kotitietokoneella. Tästä huolimatta ZeroPaige on päässyt toteutuksessaan huomattavan lähelle niin visuaalisesti, tuntumaltaan kuin ihan vain yleiseltä toimivuudeltaan.

Käännös on tehty huomoiden niin sekä Super Mario Brosin. 60-hertsisen NTSC-julkaisun kuin 50-hertsisen PAL-julkaisun. Sen pitäisikin osata ehdottaa parasta vaihtoehtoa pelistä riippuen siitä, millaisella laitteistolla sitä pyörittää. 

Yksityiskohtaisen selostuksen käännöksen ominaisuuksista ZeroPaige on tarjonnut Lemon64-foorumeilla. Sieltä löydettävissä on myös latauslinkit käännökseen.

Lähde: Lemon64

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Itse laitoin tämän takia eilen c-64 minin tilaukseen. Tällaiselle jonka ensimmäinen kunnon pelikone oli c-64 niin tämä on jo sellainen tapaus joka on pakko päästä kokemaan itse.
Olkoonkin, että perus joystickin kanssa tuo on varmasti aika kamala pelata.