Control on kuumaa valuuttaa – Epic maksoi pc-julkaisusta lähes 10 miljoonaa euroa

Kustantaja 505 Gamesin emoyhtiön vuosikertomuksesta löytyy yksityiskohtia Epicin Control-kaupoista.

21.9.2019 12:59

Yksinoikeusjulkaisuja verkkokauppaansa haaliva Epic Games pulitti kotimaisen Remedy Entertainmentin Controlista sievoisen summan. Julkaisija 505 Gamesin emoyhtiö Digital Brosin kesäkuun loppuun päättyvästä vuosikertomuksesta selviää, että se on saanut Epiciltä Controliin liittyen noin 9,5 miljoonaa euroa.

Remedyn ja 505 Gamesin välisen julkaisuopimuksen myötä on voitu olettaa, että summasta 55 prosenttia menee kustantajalle ja loput Remedylle. Lähes kymmenen miljoonan euron kauppasummalle antaa perspektiiviä se, että Controlin koko budjetti oli Remedyn mukaan 20-30 miljoonaa euroa.

Vuosikertomus ei mene yksityiskohtiin 505 Gamesin ja Epicin välisestä sopimuksesta. Siitä on kuitenkin nähtävissä, että Epicin 9,49 miljoonaa euroa on maksettu nimenomaan Controlin pc-versiosta ennen pelin virallista elokuussa tapahtunutta julkaisua.

On harvinaista, että pelialan yksinoikeussopimuksista saadaan julkisuuteen näinkin paljon tietoa. Epic itsekään ei kommentoi tekemiensä sopimusten ehtoja, kuten yhtiön edustaja kertoi GameDaily-sivustolle.

Lähde: HS, GameDaily.biz, Eurogamer

Lisää luettavaa