Control on seuraava peli suomalaiselta Remedy Entertainmentilta – katso traileri ja ensitiedot / Uutiset / pelaaja.fi

Control on seuraava peli suomalaiselta Remedy Entertainmentilta – katso traileri ja ensitiedot

12.06.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

Uutuuspeli Control on tullut julkisuuteen espoolaisstudio Remedy Entertainmentilta. Studio on jo aiemmin puhunut pelistä varovaisesti työnimellä P7, mutta nyt se on paljastunut virallisesti Xbox Onelle, PlayStation 4 ja pc:lle.

Control esiteltiin ensimmäistä kertaa Sonyn E3-lehdistötilaisuudessa, jossa siitä julkaistiin yliluonnollisuutta pursuava traileri. Peli sijoittuu New Yorkissa sijaitsevaan mystisyyttä uhkuvaan pilvenpiirtäjään, johon Controlin sankari Jesse Faden sattuu väärällä hetkellä ajautumaan. Rakennuksessa vaikuttava salaperäinen virasto joutuu nimittäin hyökkäyksen kohteeksi, jolloin Jessesta muovautuu sen uusi erikoisvoimilla varustettu johtaja.

Remedylle sopien Control on jälleen kerran kolmannesta persoonasta kuvattu räiskintä, joskin aina vain lennokkaammilla kyvyillä ja interaktiivisemmalla ympäristöllä varustettuna. Pelin kerrotaan olevan myös vähemmän lineaarisempi kokemus kuin Remedyn aiemmat tuotokset.

Controlin julkaisee ensi vuonna 505 Games.

Lähde: PlayStation Blog, Control (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Katselin vain tuota traikkua ja ajattelin "tällainen Quantum breakin olisi pitänyt olla", lopussa sitten onkin "REMEDY" wooooot :D Quantumista puuttui vain sitä jotain, en tiedä mitä...mutta tästä Controllista tuli heti paremmat vibat.

Käyttäjän renebauman kuva
renebauman

Quntum break tuli tästä erittäin paljon mieleen, oli kuin 2.Osa kyseiselle pelille..Toisaalta hyvä niin, koska Quantum break on loistava toimintaseikkailu..

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

En ole mikään scifi-pelien ystävä, mutta teoriassa tämä voisi kiinnostaa, kun ei ole enää boksin yksinoikeus. Seuraillaan tilannetta, mitä sieltä tulee.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Toivottavasti saavat edes tästä teknisesti toimivan tekeleen, Quantum Breakin suorituskyky kun on täyttä kuraa PC:llä. Tekisivät vain Alan Wake 2:n.. :P

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Tavaroiden viskelystä tuli mieleen yksi lempipeleistäni ja varsin aliarvostettu sellainen, Psi-Ops: the Mindgate Conspiracy. Toivottavasti peli on yhtä hauska pelata kun tuo peli.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Remedyn pelit tulee hommattua aina, omia lempparistudioita.

Lainaus PSPiraatti

Toivottavasti saavat edes tästä teknisesti toimivan tekeleen, Quantum Breakin suorituskyky kun on täyttä kuraa PC:llä. Tekisivät vain Alan Wake 2:n.. :P

En tosiaan ymmärrä mikä sen Quantum Breakin kanssa meni pieleen, sillä kaikki muut Remedyn pelit on aina toimineet PC:llä sulavasti.
Quantum Breakissä esim. saattoi aivan yhtäkkisesti fps pudota 40-50% ilman mitään selitystä vaikka ruudulla ei edes tapahtunut mitään. Escillä optionsiin, joku grafiikka-asetus alas ja framet pomppas --> escillä takas optionsiin ja sama grafiikka-asetus takas ylös ja framet taas korkealla. Eli grafiikka-asetuksista se ei johtunut, eikä pitäisikään kun koneessa GTX 1080.

Alan Wake 2 olisi kyllä unelmien täyttymys, ensimmäinen on yksi parhaista peleistä koskaan.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

No toivottavasti on hyvää settiä. Pienellä varauksella odotan, Quantum break oli itselle suuri pettymys ja yllätyin että Remedyltä tuli niin keskinkertainen tekele ulos ollenkaan.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Remedyltä odotan vähintäänkin viihdyttävää teosta. En ole vielä pettynyt kertaakaan. Okei, Quantum Break oli lopulta aika vähän peli ja enemmän tarina mutta viihdytti silti kovasti ja lyhyytensä takia oli helppo pelailla kahdesti eri vaihtoehdoilla.

Mikäli tämä nyt on Quantum Break ilman sitä viihde-/tarinapuolta ja keskittyy enemmän pelilliseen toimintaan, niin kelpaa kyllä!

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Quantum Break oli minulle viime vuoden paras peli (joo joo, se tuli jos toissa vuonna, mutta tämä minun pelitahti...). Ymmärrän pelin saaman kritiikin siltä kantilta, että se ei todellakaan ole mikään läpijuostava toimintapläjäys, vaan hommaan pitää syventyä ihan ajatuksella. Jos ns. syventävää tietoa, kuten kenttiin ripoteltuja sähköposteja yms. ei käy läpi, niin aika moni juonen kannalta olennainen asia jää hyvin hataralle pohjalle. Lisäksi vaikeustaso kannattaa pamauttaa suoraan hardille, koska peli ei todellakaan ole sieltä vaikeimmasta päästä ja korkeampi vaikeusaste varmistaa sen, että aikakyvyt saavat asianmukaista käyttöä, eikä homma vain latistu geneeriseksi suojaräiskinnäksi.

Rohkea veto Remedyltä, mikä valitettavasti jossain määrin myös kostautui. Kun se näyttää aivottomalta toimintapeliltä, tuntuu aivottomalta toimintapeliltä (siis jos ei pelaa hardilla), niin sitä ilmeisesti kuuluu myös pelata kuin aivotonta toimintapeliä.

Lisäksi pelasin pc:llä ja ainakin viime vuonna, kun julkaisusta oli jo aikaa, peli toimi ihan moitteetta. Aikadistortioefektit laittoivat ihan ymmärrettävästi GTX1070:kin koville, joten niistä kun hieman nipisti, niin pyöri oikein mainiosti.

Ja kyllä, olen erittäin tietoinen miten elitistiseltä vinkumiselta tämä kommentti kuulostaa, mutta ihan sama. Quantum Breakilla on erityinen paikka sydämessäni ja toivoisin, että jokainen peliin pettynyt antaisi sille vielä toisen tilaisuuden. Aikamatkustus on teemana sellainen, että harva käsikirjoittaja pystyy sitä käsittelemään älykkäästi oikaisematta logiikassa kertaakaan. Sami Järvi siihen kuitenkin pystyi.

...

Ai niin, mutta Control... no tuota, ensi vuodelle luvattu, mutta Remedyn meriiteillä ei tule tapahtumaan. Ei siinä, tehkää huolella valmiiksi ja yllättäkää meidät taas kerran.

Käyttäjän Erkkade kuva
Erkkade

Quantum Break oli kyllä todella viihdyttävä ja turhaan parjattu peli. En ymmärrä valituksia. Tuli pelattua Xbox Onella julkaisussa läpi. Taattua Remedy laatua. Huomasin heti, kun näin ensimmäiset kuvat tästä pelistä, että tämähän on ihan Quantum Break. Sitten tulikin näkyviin Remedyn logo. :) Mahtava yllätys ja mahtavaa, että nyt Remedyn peli saa myös Playstationin luvatussa maassa enemmän huomiota, koska vihdoinkin Playstation-pelaajatkin pääsevät peliin käsiksi.

Nostoja