Controlia, Hitmania ja lisää No More Heroesia – Nintendo täytti keskiviikon yllätysjulkistuksilla / Uutiset / pelaaja.fi

Controlia, Hitmania ja lisää No More Heroesia – Nintendo täytti keskiviikon yllätysjulkistuksilla

28.10.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6
Control, Hitman, Hitman III, No More Heroes, Direct, Nintendo Direct

Uusi minikokoinen Nintendo Direct -lähetys vapautettiin linjoille taas näin keskiviikkona ja se toikin mukanaan muutaman yllättävän kolmannen osapuolen kehittäjiä koskevan julkistuksen.

Erikoisempia ilmoituksia edustivat Controlin ja Hitman 3:n vahvistuminen Switchille. Peleistä Control saapui itse asiassa tarjolle jo tänään ja Hitman 3 odottaa vuoroaan myöhemmin tulevaisuudessa. Julkaisut eivät ole kuitenkaan tavanomaisia, sillä niiden pelaaminen tapahtuu suoratoistona internetin ylitse. Aiemmin Japanissa samaa temppua ovat hyödyntäneet myös Resident Evil 7 ja Phantasy Star Online 2.

Muita lähetyksen ylläreitä olivat No More Heroes -sarjan kahden ensimmäisen osan saapuminen saman tien Switchille. Kolmonen sai sekin uuden pelikuvatrailerin.

Lisäksi lähetyksessä vahvistettiin, että suomalaiskehitteinen Surviving the Aftermath saapuu vielä myös pc:n, PlayStation 4:n ja Xbox Onella ohella Switchille. Switchille saadaan 6. marraskuuta myös Tropico 3 ja myöhemmin ensi kesänä Klei Entertainmentin korttiseikkailu Griftlands.

Harvest Moon -konkareiden farmarisarja Story of Season saa sekin vielä Switchillä uuden osan 23. maaliskuuta. Se kantaa nimeä Pioneers of Olive Town.

Tänään keskiviikkona käsiksi pääsee myös Hyrule Warriors: Age of Calamityn demoon. Saman tien saataville on ilmestynyt myös HAL Laboratoryn alkujaan mobiililaitteille luodun Part Time UFOn Switch-versio.

Bravely Default II sai sekin vihdoin päiväyksen.

Mini-Directin voi katsoa kokonaisuudessaan ohesta. Alle on eroteltu myös joukko lähetyksessä nähtyjä trailereita.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Kohdassa 13:44 sanottiin, että Shin Megami Tensei III Nocturne Remaster ilmestyy 29.10.2020 (huomenna!)... mutta kun menin eShopiin, siitä ei ollut jälkeäkään. Ilmeisesti Japanin lähetyksen sisältö erosi jonkin verran länkkäriversiosta.

Käyttäjän Kalastajamies kuva
Kalastajamies

Saahan nähdä mihin vie pilvi palvelu, tuleko viekä vaativampia pelejä switchille. Ellei Microsoftin cloudin 🤔

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Ainakin minulle on valinta on helppo. En maksaisi Controllista 50e että saan pelata sitä pilven kautta. Mieluummin homaa sen Steam/Epic kautta todennäköisesti puolet tai ylipuolet halvemmalla. Jos sitä pilven kautta haluaa pelata niin PS now tai Gamepass tuo sen jossain vaiheessa pelattavaksi. Ei oikein voi muuta sanoa, kuin jos ainoa pelikone on Switch niin sillä rahastetaan.

Hyrule Warriors Age of Calamity demo oli hieman parempi kuin uskalsin toivoa. Edelleen se on Dynasty Warriors peli, eikä ehkä ainakaan demon perusteella juonellisesti mikään ihmeellinen. Monta asiaa on kuitenkin myös tehty oikein. Ihan kivan näköinen peli ja paljon paremmalta juoni vaikuttaa jo nyt, kuin ensimmäisessä Hyrule warriors:ssa. Ihan mielenkiinnolla siis odotellaan.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Paljon järkeä ostaa kallis konsoli jotain pilvipelejä varten. Mikäli sitä kautta on pakko pelata niin eikö riittäisi jokin halvempi läppäri tai vastaava kun tehoja ei kuitenkaan nimenomaan tarvita.

Sekin sitten vielä että nämä ilmeisesti maksaa täyden hinnankin. Saa siis ei-mitään kun esim. xcloudin tai vastaavien kautta riittäisi kuukausimaksun maksaminen, joka ei varmasti ole täyden pelin verran.

Paskimpia diilejä vähään aikaan tällaiset "cloud versionit". Pelatkaa edes niiden "pelien Netflixien" kautta jos pilveillä pitää.

PS. Part Time Ufo vaikuttaa hauskalta.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes
Lainaus zappah

Paljon järkeä ostaa kallis konsoli jotain pilvipelejä varten.

Väkisin väännetty lausunto, sillä tuskin kukaan on Switchiä ostamassa pilvipelaamista varten. Ei tällaista moni varmaan edes osannut odottaa, ainakaan länsimaihin, vaikka japanista muutama onkin noita pilviversioita tullut. Resident Evil 7 yksi harvoista. Ja "kallis konsoli" on suhteellinen käsite. Kyllä jo myyntitilastotkin osoittavat, että Switchin viihdearvo on korkealla ja kysyntää on laitteelle, jolla on mahdollista pelata valitsemallaan tavalla. Kokonaisuudessaan vie kilpaveljiään 6-0 monessa suhteessa. Yritä Zapperi.. ei kun Zappatti, ottaa faktat faktoina.

Mitä tulee tuohon Controlliin, niin yllättävän hyvin ja sulavasti pyörii kiinteällä laajakaistalla (kuitu 100Mbps) kun telakkaan letku vedetty suoraan. En ainakaan itse huomannut minkäänlaista pätkimistä sen kymmenen minuutin aikana, jonka tuota sai ilmaiseksi testata. Käsikonsolina en ole testannut, mutta uskon vahvasti, että jollakin tonnimegasella viisgeepisteellä toimisi hyvin.

Nyt vaan kävi niin, että Switch ehti ennen Nekst-Keni -konsoleita tuomaan sitä trei-reisinkiä ja vaikka mitä herkkua näköradioihimme. Tämä on vertauskuvallisesti just sitä, että taskulaskimella pelataan High-End PC -tasoista rautaa vaativaa AAAA-peliä asetukset tapissa.

Saa nähdä paljon näitä pilivipellejä tulee vitsille, ainakin se Hitman III ja myös REmake 3:sta on vahvoja huhuja liikkeellä. Siitä olen "Block Zappathin" kanssa samoilla linjoilla, että kyllä tällaisia mieluummin pelaisi GamePass-tyyppisesti, kuin että joka pelistä maksaisi erikseen kymppejä, kun eivät edes omistukseen jää.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Mikanes

fanipoikailua ja muuta hörhöilyä

Voisit jättää ne sienet vetämättä ja ymmärtää mitä edes tarkoitin. Muutenkin tuntuu olevan sellaiset fanilasit silmillä että kaikki kommentit otetaan jonain hyökkäyksenä sitä omaa ihq-laitetta vastaan.

Pointtini oli se, että pilvipelaamisen yksi ydinideoita on se, ettei kallista laitetta tarvitse. Siihen ei Switchiä tarvitse lauseeseen edes mukaan mutta kun se tässä uutisessa oli, niin sen siihen yhdistin. Yhtä lailla ei olisi järkeä ostaa PS4:sta tai Onea pilvipelaamista varten.

Ottaa taas päähän kirjoittaa auki täysin ymmärrettävissä olevia kommentteja kun toiset eivät hallitse luetun ymmärtämistä. Bonuksena saa jotain fanipoikamaisia "näpäytyksiä" nimimerkistä. Oikein hyvä meininki sinulla.

Lainaus Mikanes

tuskin kukaan on Switchiä ostamassa pilvipelaamista varten.

Ei niin ja siksi onkin outoa että sille tällaista sitten tulee. Pilvipelaamisen päätteet ja oikeat pelilaitteet erikseen. Switch on oikea pelilaite, se jaksaa pyörittää itsekin pelejä.

Enkä sano etteikö joku Switchailija voisi tästä hyötyä mutta itse näen järkevämpänä hankkia laitteen, jolla se peli oikeasti pyörii. Switchillä omat pelinsä ja muilla omansa. Pilvessä en pelaa enkä muutenkaan ole.

Nostoja