Crash Bandicoot 4:stä saatiin uusi syväluotaava katsaus – muun muassa uudenlainen pelimuoto esiteltiin! / Uutiset / pelaaja.fi

Crash Bandicoot 4:stä saatiin uusi syväluotaava katsaus – muun muassa uudenlainen pelimuoto esiteltiin!

7.08.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
4
Crash Bandicoot 4:stä saatiin uusi syväluotaava katsaus – muun muassa uudenlainen pelimuoto esiteltiin!

Odotettuun Crash Bandicoot 4:ään saatiin kunnollinen katsaus Sonyn torstai-illan State of Play -lähetyksessä. Pelin kehittäjästudio Toys for Bobin tuottaja Lou Studdertin selostamassa videossa käydään läpi lukuisia yksityiskohtia ja näytetään tietenkin runsaasti pelikuvaa Crashin ensimmäisestä täysin uudesta tasoloikasta 12 vuoteen.

Crash Bandicoot 4: It's About Timessä seikkaillaan klassiseen pelityyliin niin Crashilla, Cocolla kuin muillakin hahmoilla, joista vahvistettiin videolla muun muassa pahiksesta kokiksi kääntynyt Dingodile. Hahmon erikoisuuksiin lukeutuvat liekinheitin sekä kyky imaista TNT-tynnyreitä ja hönkäistä ne haluttuihin kohteisiin. Pelin hahmoille luvataan myös runsaasti asusteita, jotka avautuvat haasteita suorittamalla.

Videolla vahvistettiin myös uusi N. Verted -niminen moodi, jonka kehitysessä on auttanut muun muassa Crash Team Racing: Nitro-Fueled -kaahailun luonut Beenox. Moodissa perinteisen peilikuvatilan idea viedään kirjaimellisesti uusiin ulottuvuuksiin, sillä perspektiivin ohella myös kentät ovat saattaneet saada uuden ulkoasun tai uudenlaisia haasteita, kuten maalin roiskuttamista alueen värimaailman palauttamiseksi.

Näihin ja muihin pelin ominaisuuksiin voi tutustua oheisella videolla. Muista myös katsastaa Pelaaja.fin videoennakko, jossa peliä testannut Panu kertoo ensifiiliksistään.

Crash Bandicoot 4: It's About Time julkaistaan PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 2. päivä lokakuuta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri

Näyttää kyllä hyvältä! Mahtavia uudistuksia ja meno näyttää monipuoliselta. Kun ensimmäisen kerran kuulin huhun tästä pelistä, niin ajattelin että kyseessä on joku helppo lasten peli, mutta videoista näkee että on kyllä ajateltu veteraanejakin, sillä vaikuttaa todella tasokkaalta/haastavalta peliltä. Se ettei peliin tule mitään mikromaksuja on iso plussa. Tykkään myös ideasta että asusteet on laitettu haasteiden taakse eikä että "mene tämä taso läpi". Maskit vaikuttavat kivalta idealta myös. Vaikuttaa siltä että sieltä on loisto crash peli tulossa :)

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Kiinnostavia ja hienolta näyttäviä ideoita, pakko myöntää. Nähtäväksi jää, miten laadukkaasti ne kaikki onnistutaan lopulta toteuttamaan.

Mikäli pelisarjaan laitetaan kerralla koko joukko uusia ideoita, vaarana on, että osa niistä jää viimeistelyn puolelta raakileeksi. Tai että osaa noista ideoista käytetään lopulta mitättömän vähän.

En halua maalailla tässä mitään piruja seinille. Toivon todella, että tämä olisi viimein se KUNNON uusi Crash Bandicoot, jolla sarja saadaan vihdoinkin palautettua takaisin sivistyksen pariin (siis muutenkin, kuin vain uusimalla ne yleisesti hyväksytyt & tykätyt Crashit nykyaikaan). Mutta tuo vaara on aina olemassa, mikäli tekijät innostuvat haukkaamaan liian ison palan kerralla resursseihinsa nähden...

Edelleen tosin ihmettelen tuota tarinajatkumon tilannetta. Kaiken logiikan mukaan, tämän pelin täytyy sijoittua heti Warpedin perään, mutta siten ennen CTRää. Eikä Dingodile ollut jälkimmäisessä tiettävästi mikään hyvis taikka edes eläkkeellä. Toisaalta, CTR:ssä Dingodile ajeli vain Uka Ukan tiimissä eikä peli ottanut sen enempää kantaa tämän muihin edesottamuksiin. Bashissa Dingodile oli myös edelleen pahis, joka tosin laitettiin väkipakolla Crashin tiimiin (ja kerta kyseessä oli jonkun muun kuin Naughty Dogin peli, Toys for Bob luultavasti viittaa sille täysin kintaalla).

Ymmärtääkseni Dingodile on ollut - jostain syystä - varsin suosittu hahmo fanien keskuudessa jo iät ja ajat. Siihen nimeen en ihmettele, että tämäkin päätettiin laittaa pelattavaksi hahmoksi, viimeinkin myös tasohyppely-osuuksiin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ensimmäisen videon jälkeen en ollut erityisen innoissani mutta seuraava ja viimeistään tämä on vaihtanut todellakin mieltä. Tämähän vaikuttaa todella lupaavalta ja uskaltaisin jopa toivoa että sieltä voi tulla alkuperäistä trilogiaakin parempi peli. Niin hyvältä siis omaan silmääni vaikuttaa. Tasohyppelyitä paljon pelaavana tämä on todella iloinen yllätys!

Eikä pidä unohtaa lupauksia, että pelissä ei ole yhtään mikromaksuja tai muuta turhuutta.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Peli näyttää hyvältä vaikka ristiriitaiset oli fiilikset ekan videon jälkeen,Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex ainoa crash peli jota en ole ikinä pelannut vaikka itse peli on melkein 20 vuotta vanha!

Nostoja