Crusader Kings III nousee valtaan syyskuussa / Uutiset / pelaaja.fi

Crusader Kings III nousee valtaan syyskuussa

14.05.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Crusader Kings III nousee valtaan syyskuussa

Paradox Interactiven seuraava suurstrategiapeli Crusader Kings III on päivätty. Keskiaikaista Eurooppaa lähdetään hallitsemaan syyskuun 1. päivänä niin Windows-, Mac- kuin Linux-koneilla.

Kolmososa on ensimmäinen täysin uusi Crusader Kings -peli sitten kahdeksan vuotta vanhan Crusader Kings II:n. Edeltäjää tuettiin tähän asti lukuisin laajennuksin, eikä uusikaan peli jää ilman julkaisun jälkeistä tukea. Jo syyskuussa peliä varten tuodaan myyntiin 35 euron kausikortti, joka kattaa sekä kaksi peliin suunniteltua Flavor Packia että pelin ensimmäisen ison laajennuksen.

Paradoxin mukaan Flavor-paketit tulevat olemaan sellaisenaan ostettuna 7 euron hintaisia ja tarjoavat sisältöä jonkinlaiseen teemaan tai uskontoon liittyen. Isommat laajennukset vuorostaan laajentavat suuremmin pelin sisältö- ja mekaniikkatarjontaa ja kustantavat sellaisenaan 30 euroa kappale.

Isompien laajennusten hinta on hieman suurempi kuin mitä aikoinaan Crusader Kings II:n kohdalla nähtiin. Paradox perustelee tätä sillä, että se haluaa viettää enemmän aikaa laajennusten työstön parissa ja tarjota näin isompia lisäsisältökokemuksia Crusader Kings III:n myötä.

Itse Crusader Kings III -pääpeli tulee maksamaan 50 euroa, joskin hankkia voi myös 75 euron Royal Editionin, johon kuuluu osaksi myös kausikortti. Molempien versioiden ennakkotilaajille tarjotaan vielä kaupan päälle kolmen euron arvoista Garments of the Holy Roman Empire -lisäsisältöpakettia.

Mikäli Crusader Kingsiin on herännyt hiljattain innostus, voi kakkososan peruspeliä pelata parhaillaan ilmaiseksi.

Lähde: Paradox Interactive, Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Pyykkösten perheen budjetti lähtee taas alamäkeen. :P

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Hintapolitiikka vaikuttaa aika suolaiselta. Pahoin pelkään, että "flavor packit" ovat edellisistä peleistä tuttuja yksikköskinejä, musiikkia, tms. pintakiiltoa ja 30 eurolla myydään pelkät uudet mekaniikat ilman suolaa ja pippuria... ja tietenkin pari quality-of-life päivitystä, jolloin ne ovat käytännössä pakkohankintoja, vaikka teema ja sisältö ei kiinnostaisi pätkääkään. Jotenkin ei herätä luottoa uutta linjaa kohtaan, jos mausteet myydään edelleen erikseen, eikä edes niitä voinut jo sisällyttää tuohon 30 euroon.

Itse jään odottamaan rauhassa ensimmäistä isoa laajennusta, jotta voin todeta onko Paradox oikeasti parantanut tapansa. Jos uusi hintapolitiikka ei tuo merkittävää muutosta laajennusten laatuun ja tarjotun sisällön määrään, niin ainakin allekirjoittanut siirtyy virallisesti ja lopullisesti muiden pelien pariin ja Paradox voi pitää grand strategy -tunkkinsa

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

@Haerski

Olen valitettavasti samaa mieltä kanssi tuosta umpisurkeasta hintapolitiikasta. Tykkään Paradoksin peleistä, niihin on tullut useampiakin tunteja laitettua aikaa, ja välillä ihmettelen mistä ihmeestä se aika on edes löytynyt. Pääpelit ovat yleensä vielä kohtuullisen hintaisia. Siinä olivat ne hyvät asiat. Sitten tulee just toi mausteet ja lisäykset, jotka olisivat voineet olla jo valmiissa tuotteessa. Joissain peleissä noi on siedettävällä tasolla, jolloin kokonais hinnaksi tulee aika lailla AAA pelin hinta. Toisissa tapauksissa se on jotain ihan muuta, ja suussa maistuu vain karvas kalkki.

Toivoisin myös reilumpaa mallia maksuihin. Toisaalta, jos kaikkea ei ole saatava heti, niin Paradoxilla tai sen alaisilla studioilla on aika usein Steamissa ja alennukset on hyviä.