CryEngine-pelimoottorillaan ja Crysis-sarjallaan ansioitunut saksalainen Crytek avaa pelistudion Yhdysvaltoihin. Crytek USA:ksi kutsuttu kokonaisuus sijoitetaan Teksasin osavaltiossa kyhjöttävään Austiniin.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Crytekin yhdysvaltalaisosan ottaa haltuun David Adams, joka tunnetaan THQ-huutokaupassa rannalle jääneen Vigil Games -pelitalon perustajajäsenenä. Hän saa johdettavakseen 35 työntekijää, joista ainakin osa voisi Gamasutran saamien vihjeiden mukaan olla myös entisiä Darksiders-kehittäjän työntekijöitä.

Myös Vigil Games sijaitsi Austinissa.

Crytek USA:n tulevaisuudesta ei annettu vielä järin tarkkoja tietoja. Toistaiseksi sen on vain vähemmän yllättäen vahvistettu tekevän hommia CryEngine-teknologiaa hyödyntäen.

Myös Crytek otti viime viikolla osaa THQ:n osasista käytyyn huutokauppaan. Yhtiö pokkasi itselleen oikeudet Homefront-sarjaan, johon sen brittiläisstudio on kehittänyt uutta osaa jo pidemmän aikaa.

Päivitys 29.1 kello 11.59: IGN raportoi saaneensa Crytekilta varmistuksen, että kukin studion työntekijä oli aikaisemmin töissä Vigil Gamesin riveissä.

Lähde: Gamasutra, Crytek

Lisää luettavaa