Crysis-kehittäjä havittelee palaansa herkullisesta MOBA-kakusta / Uutiset / pelaaja.fi

Crysis-kehittäjä havittelee palaansa herkullisesta MOBA-kakusta

25.05.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Elinaikansa aikana enimmäkseen räiskintää työstänyt pelitalo Crytek näyttää askeltavan keskelle MOBA-villitystä. Yhtiö on julkistanut, että sen bulgarialaisissa toimistotiloissa työn alla on tällä hetkellä Arena of Fateksi kutsuttu pelikokemus, jota tavoitellaan beetatestiin vielä täksi kesäksi.

Vaikka Crytek ei pelin julkistustiedotteessa suoranaisesti käytäkään termihirviötä "MOBA", viittaavat yhtiön puheet kymmenen hengen toiminnallisista areenamätkinnöistä kuitenkin hyvinkin paljon Dotan ja League of Legendsin inspiroimaan toimintaan. Crytek on luvannut Arena of Faten olevan tietenkin myös syvällinen mutta helposti lähestyttävä peli, jossa piisaa jonkinlaisia ennennäkemättömiä pelillisiä kiemuroita. Verkkopohjaisten arenaamätkintöjen markkinointikliseistä kaikki on siis käytetty.

Arena of Fatea on tarkoitus esitellä tarkemmin kesäkuun E3-messuilla. Mukaan sen lähestyvään beetaan voi yrittää hakea pelin kotisivujen kautta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Ainakin pelin nimeämisessä on kaikki mahdollinen mielikuvituksettomuus käytetty, nähtäväksi jää, miten itse pelille käy.

Käyttäjän BadassBämbi kuva
BadassBämbi

LoLia ja Dotaa ei tule kukaan työntämään palliltaan, pelaajakunnat ovat jämähtäneet siihen yhteen peliin jota osataan pelata ja toisen moban aloittaminen vaatisi taas kuukausitolkulla opettelua. Vähän sama kuin WoWin kanssa

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Pitihän se arvata, että kun Crytek alkoi puhua siirtymisestä täysin "free2play"-kehittäjäksi, että sieltä jokin halvatun MOBA-peli olisi tulossa...niitäkin tulee jo joka tuutista jo aivan liikaa, efekti on sama kuin MMO-pelien kohdalla kun monet tahot yrittivät tehdä oman WoWinsa siinä kuitenkaan onnistumatta

Vaikka studion pari-kolme viimeisintä peliä (Crysis 3, Warface, Ryse) ovatkin olleet studion heikoimmat tuotokset, niin harmittaa, että nyt ainakaan studiolta tuskin tullaan enää näkemään alkuperäisen Far Cryn ja Crysiksen kaltaisia pelejä....paitsi jos nämä studion "free2p(l)ay-rävellykset" toivottavasti floppaisivat oikein kunnolla, niin voisivat jälleen palata suunnittelu-pöydän ääreen, oppia virheistään ja tehdä jälleen Far Cryn ja Crysiksen kaltaisia mahtavia pelejä graafisella tykityksellä

Käyttäjän LordZalor kuva
LordZalor

Girmmin satu -meininki nostaa omissa silmissä hypen aivan omiin sfääreihinsä :o

Käyttäjän Fortzon kuva
Fortzon

Sori Crytek, "MOBA"-juna meni jo (kiitos Riot tuon kamalan termin keksimisestä)

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti
Lainaus käyttäjältä Fortzon

Sori Crytek, "MOBA"-juna meni jo (kiitos Riot tuon kamalan termin keksimisestä)

jotain LoLia vastaan? Toki sen kanssa hermot menee joskus sen ihanan matchmaking ja mmr -systeemien takia, mutta kyllä tuota itsellä on tullut pelattua se päälle 890h.