Crysis on jo Vista-vireessä / Uutiset / pelaaja.fi

Crysis on jo Vista-vireessä

9.08.2006 // Kirjoittanut: feldon
11

Räiskintäpelien uudeksi messiaaksi profetoitu Crysis osaa hyödyntää 64-bittisiä käyttöjärjestelmiä, kuten tulevaa Windows Vistaa. Gamespot-verkkosivuston mukaan Vista-ympäristössä testattu esikatseluversio Crysis-pelistä pyörii parhaimmillaan jopa 15% ketterämmin kuin 32-bitin Windows XP:ssä.

Crysis-kehitystiimin nokkamiehenä toimivan Cevat Yerlin mukaan pelimoottorin kehitys on alusta alkaen suunniteltu siten, että siitä saadaan mahdollisimman paljon tehoja irti myös tulevaisuuden 64-bittisessä käyttöympäristössä. Niinpä kalliin näytönohjainpäivityksen sijaan pc-pelaajien tulisikin jo alkaa harkita siirtymistä uuden sukupolven ohjelmistoon. ”Windows Vistan DirectX-rajapinta osaa hyödyntää tietokoneen tehoja nykyisiä käyttöjärjestelmiä paremmin. Päivittäminen uuteen käyttöjärjestelmään takaa siis samalla sulavamman pelielämyksen”, summaa Yerli.

Huhut Windows-käyttöjärjestelmän kohentuneesta pelituesta eivät tule yllätyksenä, sillä Microsoft on jo aiemmin ilmoittanut keskittyvänsä jatkossa entistä enemmän pc-pelaamiseen. Digiviihteestä on luvattu tehdä Vistassa paitsi vaikuttavampaa, myös helppokäyttöisempää. Näillä näkymin Crysiksestä saattaakin muodostua se airut, joka tasoittaa tietä Vista-ympäristöön suunnitelluille peleille.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hakkiz kuva
Hakkiz

Windows Vistaan liittyen, Peter Mooren hiljattain pitämästä puheesta eräs dia: http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=206810616&size=o

Windows-peliständi? Microsoft taitaa olla tosissaan PC-pelaamisen suhteen. ;)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mitäköhän se on verratuna 64 bittiseen Xp:hen? Varmaan nolla.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

eipä ole kovinkaan suuri tuo ero...

Käyttäjän Joel-san kuva
Joel-san

Minä sanon, että tuo 15% on pelkkää pr-bullia, jolla MS yrittää epätoivoisesti saada Vistan myytyä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ei voi sanoa muuta kuin hasta la vista, Vista.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vista rox =) Live Anywhere messissä heti alkuunsa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tuleehan tuo Vista hommattua kun ilmestyy.
Varmasti loistavia peljeä sille ilmestymässä ja varmasti muutenkin hyvä käyttis.

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Vista pelottaa. En todellakaan aio koskea siihen vielä vuoteen. Ensinnäkin se näyttää siltä että Vistan kanssa hätiköidään kun yritetään julkaista ennen kuin on valmis edes ja voi herra niitä bugeja ja tietoturva-aukkoja. Ja Hakkizille, eiköhän se ollut jo selvä asia kun kerran niiltä on tulossa sellainen Ultimate Vista- paketti jossa on tietääkseni aivan kaikki peleihin liittyvät herkut. Eli siis jos haluat kunnon pelimasiina, tuo kallein vaan. Tai no, ilmainenhan sekin on jos tietoo keinot (köh).

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Korjaan hieman tekstiä:

"Niinpä kalliin näytönohjainpäivityksen sijaan pc-pelaajien tulisikin jo alkaa harkita siirtymistä kalliimpaan ohjelmistoon."

:P

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

Pelit taitavat olla nykyään ainoita areenoita, joissa Windows päihittää kilpailijansa mennen tullen (ainakin tarjonnan suhteen).

En siis yhtään ihmettele, miksi pelaamisen tärkeyttä painotetaan (vähemmän pelattavaa --> vähemmän syitä olla siirtymättä johonkin muuhun --> vähemmän Windowsin käyttäjiä.)

Nostoja