Crysis Remastered paljastui – tulossa pc:lle ja konsoleille aina Switchiä myöten / Uutiset / pelaaja.fi

Crysis Remastered paljastui – tulossa pc:lle ja konsoleille aina Switchiä myöten

16.04.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
19
crysis, Remastered, Crysis Remastered, Switch, crytek, CryEngine

Räiskintäklassikko Crysis on tekemässä todellakin paluuta. Niin pelisarjan viralliset kotisivut kuin teknologiayhtiö Intelin Twitter-pelitili lipsauttivat ennenaikaisesti julki Crysis Remasteredin, joka on kehitteillä pc:n ohella Xbox Onelle, PlayStation 4:lle kuin Switchillekin.

Pelistä julkisuuteen lipsahtanut traileri ei kerro juuri alustoja ja pelin nimeä enempää. Sarjan kotisivuilta kaivettujen yksityiskohtien mukana odottaa sopii kuitenkin tuoreilla graafisilla ominaisuuksilla ja päivitetyillä tekstuureilla varustettua kokemusta, joka on laitettu tukemaan parhaimmillaan myös säteenseurantaa.

Julkaisuajankohtaa Crysis Remasteredilla ei vielä toistaiseksi ole. Lyhyt pelikuvaväläys päivitettyyn peliin saatiin mahdollisesti aiemmin maaliskuussa julkaistulla CryEngine-pelimoottorin esittelyvideolla.

Päivitys kello 21.00: Crysis Remastered on vahvistettu nyt virallisesti. Remasteroinnissa on auttanut The Witcher 3:n Switch-versiosta muun muassa tuttu Saber Interactive. Peli on määrä julkaista kesän aikana.

Lähde: RobotBrush (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Hienoa. Toivottavasti vihdoinkin pyöris PC:llä 60 fps.
Toivottavasti tulee myös Warheads ja multiplayer, niin voisi pyytää täyttä hintaa. Saisikohan nämä tehtyä heidän oman raytracing-ratkaisunsa toimimaan XboneX:llä, mikä ei siis vaadi RT-kiihdytintä.

Hämmentää tosin Switch-julkaisu. Tosin kiva nähdä, mitä nykyaikaisella pelimoottorilla ja teknologioilla saataisiin aikaseksi noin ihan mobiilimuodossa. Tämä voi olla tapa markkinoida pelimoottoria.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Hieno uutinen, mutta toivottavasti remasteroinnit eivät lopu ykkösosaan! Mieluiten ottaisin koko sarjan suoraan next gen -laitteille, mutta Xbox One X:lle optimoidut versiotkin kelpaisivat mainiosti.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Hyvä homma!

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Mahtava juttu että Crysis herätetään uudestaan eloon, josko sieltä vielä saataisiin jopa Crysis 4 joskus.

Tähän uusioversioon toivoisi uusitun grafiikan lisäksi parannellun lopun (pelihän käytännössä loppuu kesken cliffhangeriin eikä pelin päähenkilöä enää jatko-osissa nähdä) ja Crysis Warheadin kentät lisättynä...vaan taitaapi olla liikaa toivottu.

Käyttäjän Masa kuva
Masa

"aina Switchiä myöten" Maximum Power! Pelätään pahinta ja toivotaan parasta, mutta todennäköisesti talousahdingossa väsätty lypsylehmä tulossa.

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Ihan kiva uutinen. Toivottavasti lisäisivät jonkinlaisen modituen peliin kaikille alustoille, niin kuin PC-versiossa muistaakseni oli alusta asti natiivina. Porukan luovuus pääsi ihan tosissaan esille ja kyykytti koneita enemmän ja vähemmän kuin itse peli tuolloin. Paljon oli scheissea seassa, mutta oli siellä ihan oikeasti hyviäkin.

Jännä, kun katsoi videon lopussa oikeuksia, niin näköjään Crytek nämä omistavat. Olin aina siinä uskossa, että EA halusi IP:n itselleen ja se olisi yksi syy, miksi Crytek lopulta keskittyi lähinnä pelimoottorinsa kehittämiseen ja pienempiin julkaisuihin. Ilmeisesti Hunt: Showdown - mikä on muuten loistava peli - on myynyt hyvin kaikilla alustoilla ja nyt on rahkeita lähteä kokeilemaan taas astetta isompia markkinoita.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Kille

-- nyt on rahkeita lähteä kokeilemaan taas astetta isompia markkinoita.

Aika vaisut "kokeilut" jollain ikonisella remasterilla. Enemmän niin varman päälle kuin olla ja voi.

Käyttäjän Kille kuva
Kille
Lainaus zappah

[quote="Kille"]-- nyt on rahkeita lähteä kokeilemaan taas astetta isompia markkinoita.[/quote]Aika vaisut "kokeilut" jollain ikonisella remasterilla. Enemmän niin varman päälle kuin olla ja voi.

Ehkä, mutta firma oli suorastaan kusessa 2014, kun ihan ok Ryse julkaistiin Onelle. Tämä oli aika lailla joutsenlaulu-tasoa. Ja kun tämä ei menestynyt, niin palkkoja jäi maksamatta ja porukkaa läks. Sittemmin myös flopannut Homefront-peli ei auttanut asiaa ja tämän oikeudet myytiin pois. Samaa hikeä lopetettiin neljä studiota ja yhdestä tuli kauppatavaraa Homefrontin kanssa.

Sittenhän firmasta tuli oikeastaan indiestudio ja tällä oli ainoastaan kaksi peliä ja CryEngine kehityksessä. Peleistä toinen ilmaispelattava ja ymmärtääkseni jokseenkin flopannut Warface ja Hunt: Showdown. Huntin nämä joutuivat julkaisemaan itse PC:lle ja toivomaan, että se menestyisi Early Accessissa. Ja kerta menestyi, niin saivat suuren Koch Media julkaisijaksi pelille konsoleilla.

Käytännössä siis CryTekillä ei ole kuin Hunt ja Crysis. Far Cry myytiin jo aikoinaan Ubisoftille.

Siitä ei ole tietoa, kuinka asiat EA:n kanssa menivät, koska uutta Crysistä ei tullut ja firma katosi vähin äänin tekemään Ryseä. Ja mua kiinnostaisi, miksi muutakaan suuret julkaisijat eivät kiinnostuneet enää Crytekistä, tai Crysiksesta esimerkiksi. Vai eikö vain sitten haluttu loppujen lopuksi antaa omasta IP:stä periksi, sillä vaikka pelisarjan taso on kokonaisuudessaan heitellyt, niin onhan se yksi puhutuimmista koskaan ja varmasti myös pelatuimmista. Koko homma kuitenkin kuivahti karkeasti kasaan kuudessa vuodessa - '07-'13.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty
Lainaus Masa

"aina Switchiä myöten" Maximum Power! Pelätään pahinta ja toivotaan parasta, mutta todennäköisesti talousahdingossa väsätty lypsylehmä tulossa.

Saber Interactive on varsin pätevä Switch-portaaja, muunmuassa Vampyr, Witcher 3 ja Call of Cthulhu pelien Switch-käännökset ovat heidän alaansa. Panic Buttonin kanssa he ovat parhaimpia Switch-pelien kääntäjiä, huoleen ei näillä näkymin pitäisi olla aihetta.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Ei ole kunnolla tehty ellei laita kaikkia koneita kyykkyyn ja ole seuraavat kymmenen vuotta meemi. Mieluiten ihan oikeasti kauniilla grafiikoilla.

Nostoja