Cyberpunk 2077 on kaikkien aikojen suurin digitaalinen pelijulkaisu ongelmistaan huolimatta – valtaosa myynnistä pc:n puolella / Uutiset / pelaaja.fi

Cyberpunk 2077 on kaikkien aikojen suurin digitaalinen pelijulkaisu ongelmistaan huolimatta – valtaosa myynnistä pc:n puolella

25.01.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
7
Cyberpunk 2077

CD Projektin Cyberpunk 2077:n lanseeraus oli digitaalisen liikevaihdon ja myytyjen digitaalisten yksiköiden perusteella historian mittavin.

Cyberpunk 2077 myi 10,2 miljoonaa digitaalista kopiota vuoden 2020 joulukuussa, jona peli julkaistiin. Teollisuusanalyysia tekevän SuperDatan raportin mukaan koko pc-pelien liikevaihto nousi 40 prosenttia joulukuussa Cyberpunk 2077:n julkaisun ansiosta. Myyntiarvioissa on huomioitu myös kaikki palautukset hyvityksineen, mutta ne eivät vaikuttaneet olennaisesti pelin kokonaismyyntiin.

Peliteollisuuden tutkijoista koostuva SuperData toteaa onnistuneen markkinointikampanjan sekä The Witcher 3: Wild Huntin maineen auttaneen nostamaan Cyberpunk 2077 -hypen tarvittavan korkealle. Täten peli rikkoi ennätyksiä lukuisista ongelmista huolimatta. Heikko suorituskyky konsoleilla johti lopulta pelin poistamiseen koko PlayStation Storesta, kuten myös lukuisiin palautuksiin Xboxin puolella. Suurin osa myynneistä tilastoitiinkin pc:lle, joka haukkasi jopa 80 prosentin osuuden koko digitaalisesta myynnistä.

– Lyhyen aikavälin taloudellisesta menestyksestä riippumatta kriittinen takaisku tarkoittaa, että kehittäjän on nyt investoitava merkittäviä resursseja pelin korjaamiseen, jotta sen imago voidaan eheyttää ennen seuraavan nimikkeen julkaisua, SuperData kirjoittaa blogissaan.

 

Lähde: VGC, SuperData

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Paras early access mitä tullut koskaan pelattua. Vieläkin tulee palailtua ajoittain night cityyn fiilistelemään vaikka peli on jauhettu läpi jo ajat sitten. 9/10 nykykuosissaan. Dlc:tä odotellessa.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Toivottavasti myynnistä saaduilla voitoilla pystytään maksamaan korjauksista koituvat kulut siihen saakka että studio saa pelin sellaiseksi kuin olivat alunperin sen kuvitelleetkin/suunnitelleetkin.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus PSPiraatti

Toivottavasti myynnistä saaduilla voitoilla pystytään maksamaan korjauksista koituvat kulut siihen saakka että studio saa pelin sellaiseksi kuin olivat alunperin sen kuvitelleetkin/suunnitelleetkin.

Sehän se tämän Early Accessin idea onkin että peli julkaistaan raakileena ja tuolla myynnillä rahoitetaan pelin saattaminen loppuun.

Joskus Early Access pelit jopa valmistuvat!

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0

En nyt menisi miksikään early accesiksi sanomaan. Niissä yleensä ihan tarinakin kesken, ja todella paljon muitakin puutteita. Juu olihan tämä buginen ja joiltain osin karsittu, ja wanhoille konsoleille tämän olisi voinut melkein jättää julkaisematta, ainakin aluksi.
Mutta kyllä silti oli kyseessä tarinaltaan valmis ja varsinkin viimeiset tunnint erittäin hyvää tarinaa olikin. 8/10, nautin kovasti tämän pelaamisesta ja jään innolla odottamaan lisäsisältöpaketteja.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Toivon tosiaan että kaikki puhuvat täällä CP2077:sta Early Access -pelinä puhtaasti sarkastisesti, sillä CDPR julkaisi pelinsä hävyttömän keskeneräisenä ja hiomattomana niin PC:llä ja ennen kaikkea konsoleilla. En ihmettele, että konsolimyyntien osuus jäi pieneksi, mutta rehellisesti sanottuna olisin toivonut myyntimäärien olevan olemattomia niin konsoleilla kuin PC-puolellakin. Huuma oli liian suurta, eivätkä pelaajat malttaneet taaskaan olla ennakkotilaamatta.

Itse hankin pelin vasta sitten kun se on oikeasti valmis ja hiottu - ja todennäköisesti alennuksessa. Sääli, sillä The Witcher 3 on ehkä kaikkien aikojen suosikkipelini. Tämä taas on ollut täydellinen rimanalitus CDPR:ltä.

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Kuinkahan monta kopiota cdprojekt itse osti, että saisivat hyviä otsikoita lehtiin ja että sijoittajat olisivat iloisia, ettei ollutkaan niin paha floppi? Vaikka tosin floppihan tämä silti oli.

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0
Lainaus Joulupukki

Kuinkahan monta kopiota cdprojekt itse osti, että saisivat hyviä otsikoita lehtiin ja että sijoittajat olisivat iloisia, ettei ollutkaan niin paha floppi? Vaikka tosin floppihan tämä silti oli.

Nyt alkaa olemaan jo aika naurettavaa :D
On toki harmi ettei peli onnistunut vanhalla sukupolvella hyvin, mutta ilmeisesti juurikin pc:llä ongelmat ovat vähäisiä (Vaikka niitäkin kyllä on).

Se mitä studion sisällä on tapahtunut, niin tuskin koskaan saadaan tietää totuutta. En väitä että jotkut asiat mitä kehittäjät ovat sanoneet olisivat valetta, mutta kyllä siihenkin on mahdollisuus.

Mutta nämä ovat näitä, kun uudet konsolit tulee ja onkin enemmän haasteita kun peli pitää optimoida monelle laitteelle ja halutaan peli ulos ennen kuin kaikkien mielenterveys on mennyt pelaajien lähettämien tappouhkauksien takia.

Pelaajat ottavat tämän nyt jotenkin itse liian raskaasti, mutta sehän tässä nykymaailmassa tuntuu että on trendikästä vihata jotain. Esim Fallout76 joka oli pelaamiskelvoton jne mutta jatkoivat silti kehittämistä ja kaikki oli aikalailla ilmaista ja nyt se on ihan eripeli, niin silti porukka jaksaa mussuttaa.
Pessimisti ei pety, jos hypetät peliä maasta taivaisiin ja ihmettelet sitten kun ei mennytkään ihan putkeen, niin saa siitä myös itseään syyttää.

En nyt sano että CD projekt on viaton, mutta kyllä tästäkin asiasta ollaan tehty ihan liian iso juttu.

Nostoja