Cyberpunk 2077:n ja The Witcher 3:n lähdekoodi saapui verkkohuutokauppaan tietomurron seurauksena / Uutiset / pelaaja.fi

Cyberpunk 2077:n ja The Witcher 3:n lähdekoodi saapui verkkohuutokauppaan tietomurron seurauksena

11.02.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5
Cyberpunk 2077, the witcher 3, lähdekoodi, huutokauppa, hakkeri, cd projekt

Cyberpunk 2077:n ja The Witcher 3:n lähdekoodit ovat tiettävästi saapuneet myyntiin.

Alkuviikosta julkisuuteen tulleen CD Projektiin kohdistuneen tietomurron yhteydessä varastetut lähdekoodit ovat huutokaupattavana verkossa, Tom's Hardware -sivusto kertoo. Huutokaupan lähtöhinnaksi on asetettu miljoona dollaria, mutta lähdekoodin voi lunastaa omakseen suoraan seitsemällä miljoonalla. Huutokaupan ohella iskun tekijöiden kerrotaan myös vuotaneen Gwent-keräilykorttipelin lähdekoodin jakeluun verkossa.

CD Projekt on todennut tietomurron jälkeen, ettei se aio suostua hyökkääjien vaatimuksiin, vaan keskittyy vähentämään tietomurron aiheuttamia vahinkoja. Hyökkääjät uhkasivat jättämässään viestissä lähdekoodien huutokauppaamisen ohella vuotaa studion arkaluontoisia tietoja julkisuuteen, mutta toistaiseksi lähdekoodivuodot ovat ainoat murron seurauksena julkistetut tiedot.

Lähde: Tom's Hardware

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lykos kuva
Lykos

Toivottavasti kukaan ei ole niin tyhmä, että menisi maksamaan. Oli mitä mieltä tahansa CD Projektin toiminnasta, rikollista toimintaa ei tule hyväksyä.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Minusta olisi hauskinta jos kukaan ei ostaisi näitä, vaan rikolliset jäisivät nuolemaan näppejään. Aina voi toivoa vaikkei menisikään kuin Strömsössä.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Lähdekoodi on väitteiden mukaan myyty huutokaupan ulkopuolella. Mikään laillinen taho on tuskin kiinnostunut, mutta voiko tätä hyödyntää vähemmän laillisessa mielessä, kuten ujuttamalla jotain modeihin lähdekoodia hyväksikäyttäen? En ainakaan muuta kautta keksi miten jotain hämärää olisi mahdollista ujuttaa peleihin, mutta en tiedä aihepiiristä juuri mitään.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Mistäköhän uskoo löytävänsä rikollisjärjestön jolla on 7 miljoonaa kulutettavaa valuuttaa?

En ole mikään expertti, mutta eikös lähdekoodi olisi jollekin rikolliselle parempi vaikka moninpelissä, jossa tämä antaisi mahdollisuuden huijata? Muistan että kun Valvelle tunkeuduttii kesken Half-Life 2:n kehityksen ja pelin lähdekoodi varastettiin, tämä pakotti Valven muuttamaan Source-enginen koodia ja tämä vaikeutti myös Vampire: the Masquerade Bloodlinesin kehitystä. Tuskin mikään muu peli käyttää heidän pelimoottoriaan, joten siinäkin mielessä vahinko olisi minimaalista.

Vai onko mahdollista että lähdekoodin kautta crakkerit pääsevät käsiksi kaikkien pelin omistajien tileihin Steam, GOG ja EGS alustoilla?

Käyttäjän jepic kuva
jepic

Lähdekoodi ainakin mahdollistaisi koota versio pelistä, johon on ujutettu vaikka haittaohjelmakoodia.