Cyberpunk 2077:n lähdekoodista paljastui Nalle Puh -sensuurisuodatin Kiinan markkinoille / Uutiset / pelaaja.fi

Cyberpunk 2077:n lähdekoodista paljastui Nalle Puh -sensuurisuodatin Kiinan markkinoille

9.06.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6
Cyberpunk 2077, CD Projekt, kiina, sensuuri, nalle puh, winnie the pooh, lähdekoodi

Cyberpunk 2077:n verkkoon vuodetun lähdekoodin väitetään sisältävän kyseenalaisia sensuurisuodattimia.

Verkossa julkaistun kuvakaappauksen perusteella CD Projekt Red on sisällyttänyt pelin koodiin joukon sensuurilippuja, joiden tarkoituksena on ollut pelin sisällön suodattaminen. Suodatinten joukossa on esimerkiksi seksiin, alastomuuteen, homoseksuaalisuuteen ja uskontoihin liittyvän sisällön suodattamiseen tarkoitettuja muuttujia.

Listalta silmiinpistävänä nousee etenkin WinnieThePooh-nimen saanut muuttuja, jolla peli sensuroidaan Kiinan markkinoita varten. Nalle Puh -hahmoon viittaava nimi on Kiinassa kyseenalainen, sillä hahmoa on käytetty ivallisena viittauksena Kiinan presidentti Xi Jinpingiin. Nalle Puh -viittaukset ovat johtaneet aikaisemmin ongelmiin pelialalla. Esimerkiksi taiwanilaisen Red Candle Gamesin Devotion-kauhupeli oli reilun kahden vuoden ajan pois myynnistä pelin rinnastettua Xi Jinpingin ja Nalle Puhin peliin piilotetussa kuvassa.

CD Projekt Rediltä varastettujen tietojen vuodot ovat aikaisemmin tällä viikolla paljastaneet studion sisäisiä Cyberpunk 2077:n bugimontaaseja. Tietoja hallussaan pitävien tahojen on kerrottu suunnittelevan myös CD Projektin arkaluontoisten tietojen vuotamista julkisuuteen, mutta toistaiseksi näin ei ole tapahtunut.

Lähde: VG247

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Kiina varmaan julistaa totaalisen sodan Puolaa vastaa tämän johdosta.

Käyttäjän JussiJii kuva
JussiJii

Erillinen Winnie the pooh -suodatin kiinalaisille. Ei hyvä tavaton niitä ihmisiä.

Käyttäjän JussiJii kuva
JussiJii

Toisaalta tuli mieleen, onkohan tuo jälkeenpäin muokattu läppä?

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Jos CD Projekt bannataan Kiinasta tämän johdosta, sehän voi alkaa myydä Devotionia.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus JussiJii

Toisaalta tuli mieleen, onkohan tuo jälkeenpäin muokattu läppä?

Vähän vaikea tosiaan varmistaa näiden kuvakaappausten todenperäisyyttä, mutta pidän kyllä ihan mahdollisena, että tuo on ollut joku koodariläppä, jonka ei koskaan oletettu päätyvän julkisuuteen.

Melko harkitsematon veto ottaen huomioon, kuinka herkkähipiäinen Kiinan Iso-Puh tunnetusti on.

Toisaalta jos tästä jotain seuraamuksia CDPR:lle tulee, niin nettovaikutus kuitenkin on mielestäni positiivinen, koska se nostaa taas tikun nokkaan nämä Kiinan sananvapauden loukkaukset. Jos seuraukset kohdistuisivat länsimaiseen suhteellisen isoon yhtiöön, niin olisihan se ihan toisen luokan uutinen, kuin esim. Red Candlen tapaus.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Käsitän, että muuttujan tavoitteena on estää 'Nalle Puh' pääsy peliin, tai sellaistan viitteiden käyttö, mitä nämä sitten ovatkaan. TAvoitteena on, tttei tule kennellekkään pahamieli Kiinassa. Eli kyllä tämä vaikuttaa enemmänkin siltä, että project RED on halunnut pitää hyvät välit Kiinaan.