Cyberpunk 2077:n moninpeli vahvistettiin virallisesti – lisätään vasta julkaisun jälkeen / Uutiset / pelaaja.fi

Cyberpunk 2077:n moninpeli vahvistettiin virallisesti – lisätään vasta julkaisun jälkeen

4.09.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
8
Cyberpunk 2077, CD Projekt Red

CD Projekt Red on vahvistanut virallisesti Cyberpunk 2077:n saavan moninpelin, joskin se lisätään peliin vasta joskus julkaisun jälkeen.

Studio twiittasi siirtäneensä moninpelin tutkimus- ja tuotekehityksestä virallisesti kehitettäväksi ja etsii parhaillaan uusia osaavia käsiä sen mahdollistamiseksi.

Samalla CD Projekt Red paljasti alustavaa julkaisun jälkeistä suunnitelmaansa Cyberpunk 2077:n osalta. Studion tavoitteena on edelleen julkaista peli huhtikuussa 2020, jonka jälkeen peliin tuodaan ilmaista ladattavaa sisältöä sekä yksinpelattavaa sisältöä. Kun nämä on saatu valmiiksi, tekijät viimein ”kutsuvat pelaajat moninpelitoiminnan kimppuun”.

Vielä muutama viikko sitten studio ilmoitti, ettei moninpelisuunnitelmia ole lyöty lukkoon ja että koko osuus voidaan mahdollisesti vielä kuopata.

Cyberpunk 2077 julkaistaan pc:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 16. huhtikuuta 2020.

Lähde: Twitter

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Oho. No, hyvä että tulee vasta myöhemmin, niin se ei ole pois yksinpelistä. Kiinnostavaa nähdä mitä Puolan pojat saa aikaan.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Nyt kyllä kiinnostaa että millä mallilla tulee moninpeli ulos. GTA5:n ja RDR2:n moninpelit olivat selvästi ns. "ilmaisia" kylkiäisiä, joten ne on kyllästetty kokonaan "mikromaksuilla" (jotka ovat paljon enemmän kuin mikro).

En halua CDPR:n menevät täysin samaan ääripäähän mutta tekisivätkö muka ilmaisen lisäsisällön päälle täysin ilmaisen moninpelinkin? Vaikea uskoa vaikka kuinka reilusta kehittäjästä olisi kyse.

Itselle riittäisi ihan yksinpelikin. Tietenkin kiinnostaa millainen moninpeli sieltä on tulossa, sillä hankala myöskään uskoa että olisi ihan perusmenoa.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Kiinnostaa itseäni enemmän kuin yksinpeli, mutta sillä varauksella ettei se ole pelimekaanisesti GTA/RDR2 Onlinen kaltainen moninpeli.

Saa nähdä ...

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw
Lainaus zappah

En halua CDPR:n menevät täysin samaan ääripäähän mutta tekisivätkö muka ilmaisen lisäsisällön päälle täysin ilmaisen moninpelinkin? Vaikea uskoa vaikka kuinka reilusta kehittäjästä olisi kyse.

Itselle riittäisi ihan yksinpelikin. Tietenkin kiinnostaa millainen moninpeli sieltä on tulossa, sillä hankala myöskään uskoa että olisi ihan perusmenoa.

Laajennukset eivät tietenkään tule olemaan ilmaisia, vaan joitain pieniä juttuja tullaan julkaisemaan ilmaiseksi ihan samalla tavalla kuin Witcherinkin kohdalla.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Vaikea uskoa ettei moninpeliin keskittyminen vaikuttaisi luvattuihin suurempiin Witcherin kaltaisiin yksinpelilaajennuksiin vaikka eri tiimi sitä tekisikin. Rockstarkin pisti koko yksinpelisisällöt jäihin moninpelin tieltä GTAV:n suhteen.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Jos CDPR tekisi jotain moninpelattavaa olisi fokuksena kaikkien rahojen nyhtäämisen sijaan laadukkaan pelin tekeminen, make it happen CDPR! <3

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw
Lainaus Angel of Death

Vaike uskoa ettei moninpeliin keskittyminen vaikuttaisi luvattuihin suurempiin Witcherin kaltaisiin yksinpelilaajennuksiin vaikka eri tiimi sitä tekisikin. Rockstarkin pisti koko yksinpelisisällöt jäihin moninpelin tieltä GTAV:n suhteen.

Tosin Rockstarin kohdalla julkaisijana toimii Take-Two Interactive, kun taas CD Projekt RED julkaisee itse omat pelit ja näin ollen heillä on huomattavasti vapaammat kädet sen suhteen mitä he tekevät. Studion suosio kuitenkin perustuu osittain heidän kuluttajaystävälliseen ja reiluun asenteensa, joten aika vaikea kuvitella heidän heittävän kaikkea tuota romukoppaan lyhytnäköisen voitontavoittelun takia.

Ei kyseessä tietenkään ole mikään hyvääntekeväisyysjärjestö, mutta yhtiön johtohahmot ovat moneen otteeseen tuoneet ilmi, että heidän päällimäinen intohimonsa on tehdä niin hyviä pelejä kuin he vain osaavat ja kykenevät. Toisin sanoen pelit ovat itseisarvo, kun taas rahalla on välinearvon merkitys. Julkaisujättien kohdalla asia on usein päinvastoin.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Mulle sopii kyllä aivan mainiosti, jos moninpeli on rahastusta.