Cyberpunk 2077:n pelaajamäärät ovat laskeneet jyrkästi julkaisun jälkeen – silti se on yksi Steamin pelatuimpia pelejä / Uutiset / pelaaja.fi

Cyberpunk 2077:n pelaajamäärät ovat laskeneet jyrkästi julkaisun jälkeen – silti se on yksi Steamin pelatuimpia pelejä

6.01.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
12
Cyberpunk 2077, CD Projekt, pelaajamäärä, Steam

CD Projektin kohupeli Cyberpunk 2077 on laskenut pc:llä aktiivisilta pelaajamääriltään reilusti ensimmäisen kuukautensa aikana. Pelien menestyslukuja seuraava GitHyp-sivusto raportoi, että Cyberpunkin Steam-version samanaikaisten pelaajien määrässä on nähty pudotusta 79 prosentin verran. 

Julkaisussaan Cyberpunk 2077 rikkoi Steamissa yksinpelien ennätyksen ylittämällä miljoonan samanaikaisen pelaajan rajan. Viime viikonloppuna se ylsi parhaimmillaan 225 000 samanaikaiseen pelaajaan.

Lukema on silti kaukana huonosta. Kyseisellä pelaajamäärällä peli pyörii yhä aktiivisesti Steamin kymmenen kärjessä.

GitHypin mukaan trendi vastaa myös tavanomaista yksinpelien elinkaarta, mitä nyt pelaajamäärän kehityksessä mitattuna Cyberpunk 2077 menestyy studion edellistä peliä, The Witcher 3: Wild Huntia, heikommin. The Witcher 3:n pelaajamäärät laskivat sivuston mukaan 79 prosenttiin alkuperäisestä huipusta kolmessa kuukaudessa. Huomioida tässäkin tapauksessa tosin sopii, että julkaisussaan Witcher 3:n samanaikaiten pelaajien määrä oli parhaimmillaan 92 000 eli yhä vähemmän kuin mihin Cyberpunk 2077 tälläkin hetkellä kykenee. Aina CD Projektilla asti on myös myönnetty, että Cyberpunk 2077:stä on tavoiteltu pelinä hippusen lyhyempää kokemusta kuin edeltäjästään.

Tarkoituksena CD Projektilla olisi ryhtyä julkaisemaan pieniä ilmaisia lisäsisältöpaketteja Cyberpunk 2077:ään näin alkuvuodesta. Pelin viilailu jatkuu toki sekin.

Lähde: GitHyp

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Jos kyseessä olisi live-service peli ymmärtäisin uutisen merkityksen mutta yksinpelin kohdalla tämä uutinen kuulostaa "turhalta"/ täysin odotetulta. 🙄

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus Unluckymonster

Jos kyseessä olisi live-service peli ymmärtäisin uutisen merkityksen mutta yksinpelin kohdalla tämä uutinen kuulostaa "turhalta"/ täysin odotetulta. 🙄

Hype tuli ja meni...ei siis mitään uutta kuten sanoit.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Ainakin itselle hyödyllisempää/kiintoisaa vertailla kuinka moni pelaaja on läpäissyt tarinan.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Billet

[quote="Unluckymonster"]Jos kyseessä olisi live-service peli ymmärtäisin uutisen merkityksen mutta yksinpelin kohdalla tämä uutinen kuulostaa "turhalta"/ täysin odotetulta. 🙄[/quote]

Hype tuli ja meni...ei siis mitään uutta kuten sanoit.

Ei se (pelaajien määrän lasku) nyt pelkkää hypeä ole kun kyseessä tosiaan yksinpeli. Suuri osa ostaa julkaisussa ja kun on pelattu niin enemmistö siirtynee muihin peleihin. Moninpelejä ja live service -kamaa pelataan pidempään ennen vaihtamista.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ei tämä pelkästään hypen laantumisesta tai bugien määrästäkään saata johtua. Toisin kuin esimerkiksi Witcher 3 ei tämän läpäisyn jälkeen tehnyt mieli nähdä kuin vaihtoehtoiset aloitukset jotka sitten olikin kumpikin pelattu noin tunnissa vaikka en kiirehtinyt. Kuten toisaalla sanoin ei peli huono ole, mutta uudelleenpeluuarvoa itselleni oli paljon odotettua vähemmän.

Peli oli hypen johdosta valtavan suosittu ja koska peli ei ollut jatko-osa kuten GTAV, Witcher 3 tai RDR2 niin kukaan ei vielä tiennyt mitä peliltä odottaa (minä mukaan luettuna), joten kaikki odoukset nousivat trailereiden ja mainostettujen ominaisuuksien kautta. RPG-suunnan hylkäämisen takia peli oli itselleni pettymys, moni Rockstar-fani ilmeisesti oli pettynyt ettei peli ollut joiltain ominaisuuksiltaan edes vuosia vanhojen GTA-pelien tasolla.

Aloitin pelaamisen koko kartan puhdistamisen pienemmistä sivutehtävistä, joista vain jotkut gigit olivat mielekästä tekemistä. Aikaa näihin paloi 80-90 tuntia. Pelin varsinaiseen ytimeen eli sivu- ja päätarinoihin paloi noin 38-48 tuntia sillä pelikello näytti kaiken tehtyäni 128.21 tuntia, joten päätarina on paljon lyhyempi kuin mainostettu 40 tuntia. Useimmat varmaan tekevät vain sivutehtävät sekä pääjuonen eikä ylimääräiseen sivutauhkaan koske, joten peli on nopeasti läpi ja pelaajamäärä putoaa nopeasti.

Peliä tuskin enää alusta aloitan (eri loput voisi tehdä viimeisestä savesta tai katsoa tubesta), DLC:t tulee ostettua alennuksesta sitten joskus. En millään usko että pelille tehdään niin suurta overhaulia että omalla kohdallani peli alkaisi taas kiinnostaa, bugit varmaankin suurimmalta osalta korjataan, mutta valtavasta määrästä leikattua sisältöä lienee turha odottaa mitään.

Käyttäjän pandemic kuva
pandemic
Lainaus Monco Carser

Ainakin itselle hyödyllisempää/kiintoisaa vertailla kuinka moni pelaaja on läpäissyt tarinan.

Steamin saavutusten mukaan vähän reilu 20% on suorittanu tarinan läpi tällä hetkellä.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Eli lomat on lusittu ja/tai peli on pelattu läpi.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Itse vedin pelin läpi ja kiitettävän määrän sivutehtävistä noin 50tunnin jälkeen enkä ole koskenut sen jälkeen.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22
Lainaus Unluckymonster

Jos kyseessä olisi live-service peli ymmärtäisin uutisen merkityksen mutta yksinpelin kohdalla tämä uutinen kuulostaa "turhalta"/ täysin odotetulta. 🙄

mut cyberpunk on live-service peli sä tarvit patcheja mikä korjaa pelin

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Pelasin pelin läpi ja siirryin pelaamaan muuta. Pelihän ei ole edes kauhean pitkä, ja 100% meni itsellä kaksi ja puoli viikkoa, sisältäen kaksi läpipeluuta.

Palailen sitten DLC:n merkeissä ja varmasti aikanaan Series X päivitys tulee testattua.