Tuleva fantasiatoimintapeli Dark and Darker on joutunut vaikeuksiin.

Viimeisimmässä Steam Next Fest -tapahtumassa varsin suositun demoversion saanut Dark and Darker on päätynyt pelijulkaisija Nexonin hampaisiin. Oikeuskiistan vuoksi peli on poistettu toistaiseksi Steamista, ja tulevaisuus näyttää nyt epävarmalta.

Japanilais-korelainen Nexon on syyttänyt Dark and Darkerin kehittäjä Ironmacea varastetun aineiston käyttämisestä pelin kehittämisessä. Osa Ironmacen työntekijöistä on aikaisemin työskennellyt Nexonin peruuttaman saman kaltaisen projektin parissa, mistä julkaisijan syytökset ovat nähtävästi kummunneet. Syytösten vuoksi Ironmacen toimistot ratsattiin aikaisemmin tässä kuussa poliisin toimesta luvattoman materiaalin etsimiseksi. Studio tyrmäsi tuolloin Nexonin väitteet ja rauhoitteli pelaajia toteamalla, ettei tiedostoista löytynyt mitään luvatonta.

Ratsian jälkeen Nexon päätyi lähettämään Ironmacelle uhkavaatimuksen tekijänoikeuslainsäädännön nojalla. Studio kertoo Dark and Darkerin Discord-palvelimella työskentelevänsä lakitiiminsä kanssa asian selvittämiseksi, mutta ainakin toistaiseksi pelin tulevaisuus näyttää epävakaalta.

Nexonin vaatimusten jälkeen Dark and Darker vedettiin Steamista viikonlopun aikana. Myös pelin palvelimet suljettiin samassa yhteydessä. Studio ei ole kertonut, milloin peli oltaisiin mahdollisesti palauttamassa pelaajien saataville.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa