Dark Messiahin julkaisu lähenee / Uutiset / pelaaja.fi

Dark Messiahin julkaisu lähenee

19.06.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
5

Vielä tuhat vuotta sitten Ashanin maa oli sotien runtelema. Ihmiset, haltijat ja kääpiöt taistelivat liittolaisineen suurta demoniarmeijaa vastaan. Sota oli pitkä ja raskas, mutta liittolaiset voittivat lopulta. Sodan päättyminen oli Sar-Elam-nimisen velhon ansiota. Hän uhrasi itsensä käyttämällä miltei jumalaisia voimiaan lukiten demonit kiirastulen ympäröimään vankityrmään.

Screen_Phenrig.jpg

Sar-Elamin loitsussa meni kuitenkin jokin pieleen. Hän ei onnistunut luomaan täydellistä, murtamatonta suojaa tyrmän ympärille. Uhrauksensa seurauksena Sar-Elam menetti henkensä ja hänestä jäi jäljelle vain pääkallo. Se sijoitettiin muinaiseen temppeliin autiolle saarelle, kauas muusta elämästä. Kallo odottaa edelleen samassa paikassa päivää, jolloin sen voimia tarvittaisiin uudelleen.

67 vuotta Sar-Elamin kuoleman jälkeen hänen opetuslapsensa, Sar-Shazar ennusti "synkän Messiaan" tulosta. Hän näki, että maailmaan syntyisi jonain päivänä olento, joka olisi puoliksi ihminen ja puoliksi demoni. Sar-Shazarin mukaan tämä olento pystyisi vapauttamaan demoniarmeijan lopullisesti.

HR_Phenrig.jpg

Uusi Messias

Ubisoftin yksi syksyn uutuuspeleistä on Dark Messiah of Might & Magic. Arkane Studiosin kehittämässä roolipelissä astutaan nuoren Sarethin saappaisiin. Hän on Phenrig-nimisen velhon oppipoika, jota kasvatetaan velhoksi. Tarina alkaa Stonehelmin kaupungista, jota johtaa velho nimeltä Menelag. Hän on Phenrigin hyvä ystävä. Pelaajan tehtävänä on auttaa Menelagia löytämään Sar-Elamin pääkallo, jota kutsutaan Varjojen kalloksi. Phenrigin mukaan Varjojen kallo voi sulkea demonityrmän lopullisesti tai tuhota tämän päästäen demoniarmeijan uuteen sotaan.

Screen_Leanna.jpg

Pelaaja saa avukseen myös Phenrigin veljentyttären, Leannan, joka on myös velho. Kolmikon etsiessä Varjojen kalloa Stonehelmiin marssii tuntematon armeija, joka pitää suunnitelmansa salassa.

Hahmoja joka makuun

Pelin päähenkilö Sareth on kasvatettu taikojen ja taistelulajien maailmaan. Hän on valmistautunut jättämään kotinsa saatuaan tarpeeksi kokemusta. Näin hän varmistaa, ettei mikään pääse yllättämään häntä pitkällä matkalla kohti Varjojen kalloa. Phenrig on kasvattanut hänestä lapsesta asti.

HR_Leanna.jpg

Stonehelmin hallitsijalta, Menelagilta kului kymmenen vuotta, jotta hän pystyi paikantamaan Varjojen kallon olinpaikan. Hän alkoi tutkimaan temppeliä ja sen ympäristöä ryhmänsä kanssa peikkojoukkojen ahdistelemana. He onnistuivat löytämään kryptan, jossa Varjojen kallo oli, mutta sen sulkeman kivioven avaamiseen tarvittiin runsaasti energiaa. Tämä energia saataisiin toisesta muinaisesta esineestä, jota Sareth onkin viemässä Menelagille.

Menelagin veljentytär Leanna lähtee Sarethin mukaan matkalle kohti Varjojen kalloa. Hän uskoo pystyvänsä puolustamaan kotikaupunkiansa kallon avulla. Heidän tiellään on kuitenkin Aratrok-nimisen shamaanin johtama alkuperäisväestö. He asuttavat saarta, jolla muinainen temppeli sijaitsee ja ovat valmiita taistelemaan kuolemaan asti kallon koskemattomuuden puolesta.

Screen_Aratrok.jpg

Demonikansaa pelissä edustavat itse sen hallitsija ja hänen poikansa, johon Sar-Elamin opetuslapsen ennustus osui aikoinaan. Hän pystyy tuhoamaan demoneja pidättelevän vankityrmän ja vapauttamaan voimakkaan armeijan uudelleen. Kilpajuoksu muinaisen temppelin kryptaan tulee olemaan siis todella kovaotteinen, kun Sarethin ryhmän lisäksi lusikkansa soppaan tunkevat demonit sekä Aratrokin alkuperäisväestö.

HR_Aratrok.jpg

Dark Messiah of Might & Magic julkaistaan syksyn aikana pc:lle.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

köyhän miehen oblivion :|

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

...paitsi Dark Messiah ei ole Oblivionia nähnytkään. Paras kuvaus tälle olisi fantasia-FPS.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

aika hyvä ehkä

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tämä on kyllä asiapeli, demoakin pelattu enemmän kuin useasti ja olenpas tämän jo ennakkotilannutkin. Ja tosiaan tätä ei voi verrata Oblivioniin kuin grafiikoiltaan =/

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

pirun hyvä
peli