Dark Souls -ohjaaja painottaa laskeneensa sarjan haudan lepoon / Uutiset / pelaaja.fi

Dark Souls -ohjaaja painottaa laskeneensa sarjan haudan lepoon

27.04.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
12
Dark Souls -ohjaaja painottaa laskeneensa sarjan haudan lepoon

Souls-sarjan ja Bloodbornen ohjaaja tahtoo jo jatkaa elämäänsä muiden projektien parissa.

Juuri ilmestyneen Dark Souls III:n on pitkään jo tiedetty jäävän pelisarjan viimeiseksi, mutta sen ohjannut Hidetaka Miyazaki on päättänyt pelata fanien kanssa varman päälle. Mies painottaakin päätöksen lopullisuutta taiwanilaisen GNN Gamer -pelisivuston tuoreessa haastattelussa kivenkovin sanankääntein.

– Dark Souls III saa useampia laajennuksia edeltäjiensä tapaan, mutta tällä hetkellä emme todellakaan kaavaile sille jatko-osia, sivuosia tai muita oheispelejä, Miyazaki toistaa artikkelissa.

Sarjan edellinen osa syntyi vailla Miyazakin ohjaajanvisiota, eikä mies voikaan omien sanojensa mukaan sataprosenttisesti taata, etteivätkö hänen alaisensa kaivaisi pelisarjaa hamassa tulevaisuudessa naftaliinista. Itse mies on kuitenkin jo uppoutunut uusiin ideoihin, eikä lämpene ajatukselle uusioversioista tai uudelleenlämmittelyistä. Niiden sijaan uuden pelikonseptin kehitys on jo alkanut.

– Varmaa on, että Dark Souls on minun kohdallani päättynyt. Me haluamme tehdä uudenlaisia asioita, mies kertoo.

Lähde: VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini

Eih... Soulsborne-pelit oli juuri sitä mitä pelimaailma tarvitsi ja nyt se häviää ilman varteenotettavaa syrjäyttäjää? Samalla samaa paskaa kirnuavat AssCreed yms jatkuu varmaan vielä meidän lapsenlapsenlapsien aikaankin. Ymmärrän ettei Miyazaki halua tehdä "samaa peliä" loputtomasti, mutta että koko sarja jäihin? Pistää vihaksi/suruksi.

Käyttäjän hevosrunkkari kuva
hevosrunkkari

Eihän tämä tarkoita suinkaan sitä että Soulsborne-pelit olisi mihinkään kuolemassa. Esim. Bloodborne ei ole virallisesti millään tavalla Souls-peli vaikka käytännössä se on hyvinkin lähellä sitä. Fromsoftin uusi kehitteillä oleva IP voi olla pelimekaanisesti hyvinkin lähellä Soulsia ja kehittää konseptia entisestään.

Minusta on vain hyvä että lopettavat Dark Soulsin huipulla. Vaikka kolmonen onkin erittäin hyvä peli niin väkisinkin tulee sellainen fiilis että nyt on tämän sarjan osalta kaikki nähty ja kierrätystä on jo havaittavissa. Varsinkin jos on pelejä pelannut jo Demon's Souls ajoilta lähtien. Uudistuminen tekee Soulsborneille pelkkää hyvää. En näe mitään syytä olla surullinen, päinvastoin! Harvoilla pelintekijöillä on näin rehtiä mentaliteettiä, EA/Ubisoft/Activision tms. vastaavat olisi raiskannut ja lypsänyt sarjan kuiviin häpeilemättömästi loputtomilla lisäosilla ja spin-offeilla. Jää vain nähtäväksi kuinka ahneeksi Namco heittäytyy, Dark Souls on kuitenkin heidän omistama nimike.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Olisi ihan mukava että joku sarja oikeasti päättyykin välillä, ennen kuin se vuodetaan kuiviin, tapetaan yli annostukseen, ja haudataan raadonsyöjien esiin kaivettavaksi.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Vaikka olen pelannut pelkästään dark souls kakkosta niin olen silti sitä mieltä että parempi lopettaa huipulla.
Dark souls on jo nyt legendaarinen sarja mutta saman tekeminen loputtomiin voi poistaa sen arvon.

Käyttäjän Hanska kuva
Hanska

Onhan ainakin Nioh tulossa. Taitaa olla PS4:llä tällä hetkellä demo pelattavissa. Eilen tuli tuijoteltua Lirikin streamia twitchissä. Vaikutti olevan hyvin lähellä Soulsborne-pelejä ainakin pelimekaniikaltaan.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Hanska

Onhan ainakin Nioh tulossa. Taitaa olla PS4:llä tällä hetkellä demo pelattavissa. Eilen tuli tuijoteltua Lirikin streamia twitchissä. Vaikutti olevan hyvin lähellä Soulsborne-pelejä ainakin pelimekaniikaltaan.

Jep, juuri latasin tuon demon ja tarkoitus olisi tänään ehtiä vielä koittaakin sitä.

Käyttäjän Torvi_Myyrä kuva
Torvi_Myyrä

Arvostan aina sarjoja jotka osaavat uudistua, ja myös niitä jotka osaavat kuolla kunnialla.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Arvostan että lähtevät vaihteeksi tekemään jotain täysin uutta, eivätkä vain lypsä loputtomiin yhtä ja samaa ideaa, vaikka Souls/Borne pelit ovatkin taidolla toteutettu ja kysyntää olisi. Nyt kun studio on itselleen kovan maineen näillä peleillä luonut, on huomattavasti helpompi saada pelaajat kiinnostumaan tiimin täysin uusista peleistä.

Aikansa kutakin ja eiköhän 5, suhkot saman teeman/idean ympärillä pyörinyttä peliä 7 vuoden sisään ole ihan tarpeeksi.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Vuosi sitten löysin Soulsit Bloodbornen myötä ja onkin kaikki tullut pelattua läpi. Pidän päätöstä oikeana ja ymmärrän taiteilijaa hyvin. Hienoja pelejä, joihin jokaiseen jaksaa palata vielä. Luotto on kova tulevan suhteen, mitä sieltä sitten tuleekin.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

Olen samaa mieltä monen muun kanssa, että hyvä vain, jos lopettavat huipulla. Olen pelannut näitä Demon's Soulsista lähtien, ja näitä on tullut sen verran tiheäänkin, että jo Dark Souls III on siinä rajoilla että jaksaako enää. Kuitenkin periaatteessa samaa touhua, mitä on nähty jo moneen otteeseen. Loistavia pelejä, ja voihan tähän teemaan palata joskus tulevaisuudessa uudestaankin, mutta ei tosiaan tarvitse lypsää loppuun asti julkaisemalla joka vuosi samaa juttua uudestaan ja uudestaan, sillä meiningillä on moni pelisarja syöty pilalle.

Nostoja