Dark Souls valittiin kaikkien aikojen ylivoimaisesti parhaaksi peliksi

Golden Joystick Awardsin äänestyksessä taakse jäivät Half-Life 2:n, Street Fighter II:n ja Super Mario 64:n kaltaiset merkkiteokset.

25.11.2021 21:59

FromSoftwaren vuonna 2011 ilmestynyt Dark Souls on valittu kaikkien aikojen ylivoimaisesti parhaaksi peliksi Golden Joystick Awards 2021 -galaassa. Äänestyksellä haluttiin ”juhlistaa pelien 50-vuotista taivalta”.

Vaikeudestaan ja armottomuudestaan tunnettu Dark Souls voitti äänestyksessä sellaisia pelihistorian merkkiteoksia kuin Half-Life 2, Street Fighter II, Super Mario 64, Pac-Man, Halo: Combat Evolved ja Metal Gear Solid. Äänestyksen toiseksi nousi alkuperäinen Doom ja kolmanneksi The Legend of Zelda -sarjan uusin osa Breath of the Wild.

Dark Soulsin ohjaaja Hidetaka Miyazaki kertoi olevansa syvästi liikuttunut valinnasta.

– On uskomatonta, että valitsitte meidät kaikkien näiden ehdokkaiden joukosta. Tämä on suuri kunnia. Kiitos kaikille, jotka ovat olleet niin kehittämässä kuin tukemassa peliä FromSoftwarella ja Bandai Namcolla. Ennen kaikkea suuri kiitos kaikille pelaajille, jotka ovat tukeneet peliä, Miyazaki kiitteli vuolaasti.

Puhtaasti verkkolähetyksenä järjestetyssä tapahtumassa äänestettiin myös kaikkien aikojen ylivoimaisesti parasta pelialustaa, missä voitto päätyi pc:lle.

Perinteiset Golden Joystick -palkinnot itsessään jaettiin peräti 39. kertaa, eli pelaajakansa äänesti luonnollisesti myös tämän vuoden parhaita tuotoksia.

Gaalan suurin voittaja oli lopulta Capcomin kauhuseikkailu Resident Evil Village, joka palkittiin vuoden parhaana pelinä sekä vuoden parhaana PlayStation-pelinä. Samalla se sai tunnustusta äänisuunnittelustaan ja Capcom itsessään palkittiin vuoden studiona. Myös Lady Dimitrescua Villagessa esittänyt Maggie Robertson palkittiin roolistaan.

Lähde: GamesRadar (1), (2), (3)

Lisää luettavaa