Dark Souls valittiin kaikkien aikojen ylivoimaisesti parhaaksi peliksi / Uutiset / pelaaja.fi

Dark Souls valittiin kaikkien aikojen ylivoimaisesti parhaaksi peliksi

25.11.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
20
Dark Souls, Hidetaka Miyazaki, Ultimate Game of All Time, Golden Joystick Awards

FromSoftwaren vuonna 2011 ilmestynyt Dark Souls on valittu kaikkien aikojen ylivoimaisesti parhaaksi peliksi Golden Joystick Awards 2021 -galaassa. Äänestyksellä haluttiin "juhlistaa pelien 50-vuotista taivalta".

Vaikeudestaan ja armottomuudestaan tunnettu Dark Souls voitti äänestyksessä sellaisia pelihistorian merkkiteoksia kuin Half-Life 2, Street Fighter II, Super Mario 64, Pac-Man, Halo: Combat Evolved ja Metal Gear Solid. Äänestyksen toiseksi nousi alkuperäinen Doom ja kolmanneksi The Legend of Zelda -sarjan uusin osa Breath of the Wild.

Dark Soulsin ohjaaja Hidetaka Miyazaki kertoi olevansa syvästi liikuttunut valinnasta.

– On uskomatonta, että valitsitte meidät kaikkien näiden ehdokkaiden joukosta. Tämä on suuri kunnia. Kiitos kaikille, jotka ovat olleet niin kehittämässä kuin tukemassa peliä FromSoftwarella ja Bandai Namcolla. Ennen kaikkea suuri kiitos kaikille pelaajille, jotka ovat tukeneet peliä, Miyazaki kiitteli vuolaasti.

Puhtaasti verkkolähetyksenä järjestetyssä tapahtumassa äänestettiin myös kaikkien aikojen ylivoimaisesti parasta pelialustaa, missä voitto päätyi pc:lle.

Perinteiset Golden Joystick -palkinnot itsessään jaettiin peräti 39. kertaa, eli pelaajakansa äänesti luonnollisesti myös tämän vuoden parhaita tuotoksia.

Gaalan suurin voittaja oli lopulta Capcomin kauhuseikkailu Resident Evil Village, joka palkittiin vuoden parhaana pelinä sekä vuoden parhaana PlayStation-pelinä. Samalla se sai tunnustusta äänisuunnittelustaan ja Capcom itsessään palkittiin vuoden studiona. Myös Lady Dimitrescua Villagessa esittänyt Maggie Robertson palkittiin roolistaan.

Lähde: GamesRadar (1), (2), (3)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

50 vuotta ja peräti 20 peliä joita äänestää. Ja on kyllä niin eri kaliiperin pelejä, että miten noita nyt edes vertailee toisiinsa. Varsin turha gaala 👍🏼

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Jos itse pitäisi valita kaikkien aikojen paras peli, niin sen pitäisi olla jotain mitä kaikki vauvasta vaariin voi pelata ja saavat siitä jotakin irti.

Siinä suhteessa Tetris on lähes ilmiselvä voittaja. Idean ymmärtää lapsikin, sitä voi pelata höntsäillen tai äärettömän kilpailullisesti. Ja pääasia, että kaikilla eri lähestymistavoilla se on vaan kivaa. Eikä se ole vuosikymmenissä vanhentunut päivääkään.

Dark Souls -- vaikka yksi parhaista onkin -- kuulostaa siltä, että suhteellisesti pieni joukko core-pelaajia teki valinnan lähinnä omalla egollaan. Ylivoimaiselle enemmistölle ihmisistä se on kuitenkin monessakin suhteessa täysin lähestymiskelvoton tekele. Jos vaikeus ei pysäytä, niin sitten lohduton meininki ja groteski kuvasto.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Ihan samaa mieltä edellisten kanssa. Arvostan Dark Souls todella paljon ja nautin pelistä ja sen tuomasta haasteesta. Mitä nyt jotain ärsyttävyyksiä oli, kuten Bed of Chaoss ja Moth yms. Kokonaisuutena hieno pelattavuus, upea tunnelja ja hienosti maailmaan sidottu lore, jota ei hierottu naamalle. Mutta enpä tätä parhaaksi peliksi ikinä sanoisi.

Haerskin kanssa samaa mieltä tuosta, jos joku peli pitäisi nostaa ylitse muiden, se olisi Tetris. Tetris Effectiä tullut viime aikoinapelailtua ja se on edelleen koukuttavaa ja hauskaa. Pelattavuus on helppo oppia ja vaikea masteroida. Sopii tosiaan kaiken ikäisille. Mekaniikat ovat samat kuin aina.

Varmaan Dark Souls muistellaan lämmöllä vielä vuosien jälkeen, mutta jossain vaiheessa aika tulee syömään mestariteoksetkin. Todennäköisesti silloinkin, joku versio Tetriksestä porskuttaa kovaa eteenpäin.

Turha Gaala.

Käyttäjän Hege kuva
Hege

Minua on huvittanut, että alkuperäiset PS3-versiot Demons Soulsista ja Dark soulsista ovat Metacriticsissa 89 pisteen pelejä. Demons Soulsilla oli ehkä sellainen nichee kulttipelin maine, mutta Dark Souls löi laajemmin läpi. Sitten kun ruvettiin enemmän puhumaan Dark Soulssista moderdina klassikkona, niin sarjan myöhemmät osat ovat saaneet Metacriticsissa yli 90 pistettä. Demons soulssia ja Dark Soulsia pelatessaan moni arvostelija ei varmaankaan tajunnut mitä heillä on käsissään. Ja eihän ne Souls-pelit tietenkään kaikille maistu.

Käyttäjän Hege kuva
Hege

Tai no, Dark souls 3 on Metacriticsissä myös 89 pisteen peli. Joten ovat mielipiteitä jakavia pelejä.

Jotenkin oma mielikuva on silti ollut että Dark Souls 2 sai Metacriticsissä 91 pistettä Darks soulsin aiheuttaman hypen ansiosta.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Henkilökohtaisesti, jos pitäisi sanoa paras peli niin Dark Souls 1 olisi kyllä hyvin mahdollisesti se peli.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22
Lainaus Bloodborne

50 vuotta ja peräti 20 peliä joita äänestää. Ja on kyllä niin eri kaliiperin pelejä, että miten noita nyt edes vertailee toisiinsa. Varsin turha gaala 👍🏼

totta

Käyttäjän JussiJii kuva
JussiJii

Paras peli on Doom. Yhä melkein 30 vuoden jälkeen sitä modataan ja tehdään uusia juttuja historiallisen vanhan moottorin päälle ja sen yksinpeli on yhä ihan validia kamaa. Saa nähdä pelataanko dark soulsia 30 vuoden päästä vastaavasti kuin Doomia tänään. Tuntuu että DS-pelejä pitää parhaana pelinä DS-fanit ja ei oikein ketkään muut.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani
Lainaus JussiJii

Paras peli on Doom. Yhä melkein 30 vuoden jälkeen sitä modataan ja tehdään uusia juttuja historiallisen vanhan moottorin päälle ja sen yksinpeli on yhä ihan validia kamaa. Saa nähdä pelataanko dark soulsia 30 vuoden päästä vastaavasti kuin Doomia tänään. Tuntuu että DS-pelejä pitää parhaana pelinä DS-fanit ja ei oikein ketkään muut.

Vaikka soulseista ei tykkäisikään niin ei niiden vaikutusta voi olla kiistämättä. Selvä pelisarja, joka jää videopelihistoriaan.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

En valitsisi mitään noista peleistä. :D
Mutta eipä yllätä tulos oikeastaan.