David Hayter palasi Solid Snaken rooliin Metal Gear -elokuvan viraalikampanjassa – "elokuva on hyvissä käsissä" / Uutiset / pelaaja.fi

David Hayter palasi Solid Snaken rooliin Metal Gear -elokuvan viraalikampanjassa – "elokuva on hyvissä käsissä"

16.08.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
4
Solid Snake

Solid Snaken ääninäyttelijä David Hayter on palannut jälleen ikoniseen rooliinsa, tällä kertaa tulevan Metal Gear -elokuvan merkeissä. Miehen äänittämä video nähtiin osana viraalikampanjaa, jonka tarkoituksena oli juhlistaa pelisarjan 31-vuotista taivalta ja ennakkorummuttaa tulevaa elokuvaa.

Kampanjaa on pyörittänyt elokuvan ohjaajaksi kiinnitetty Jordan Vogt-Roberts sosiaalisen median kanavissaan, ja aiempiin videoihin on saatu mukaan myös muita alkuperäisen Metal Gear Solidin ääninäyttelijöitä. Kampanjan keskeisimpänä antina on toiminut lukuiset taidekuvat, joita Vogt-Roberts on pyytänyt lukuisilta eri taiteilijoilta. Kuvat ovat silti enemmänkin fanitaidetta kuin tulevan elokuvan virallista konseptitaidetta.

Ohesta löydät Hayterin nostalgisen videon lisäksi myös koostevideon kampanjan aiemmasta annista.

Hayter, joka tunnetaan myös elokuvaohjaajana ja -käsikirjoittajana, ei tempauksesta huolimatta ole ainakaan virallisesti osa tulevan elokuvan kokoonpanoa. Twitterissä mies kommentoi videon yhteyteen ikään kuin myönnytyksenä, että elokuva on hyvissä käsissä.

Metal Gear -elokuvalla ei ole vielä virallista julkaisupäivää, mutta sen käsikirjoitus valmistui viime kuussa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Edelleen omaan sen erittäin epäsuositun mielipiteen, että Hayter oli koko sarjan pahin riippakivi ja teki laadukasta työtä oikeastaan vain ensimmäisessä MGS:ssä, jossa maneerit pysyi vielä aisoissa ja korostetumpi ilmaisu oli muutenkin perusteltua grafiikan rajoitusten takia. Siitä eteenpäin sitten ne korinat ja ähinät meni osa osalta vain myötähäpeällisempään suuntaan ja nelosessa Snaken cutscenet oli jo yhtä tuskaa seurata.

Ja tosiaan, nyt Hayter on palannut huonompana kuin koskaan. Että tämä viini ei ainakaan parane vanhetessaan.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Olen itsekin samaa mieltä että vaikka Hayterin ääni itsessään onkin legendaarinen ja Kojima kohteli häntä kusisesti MGSV:n kanssa, niin ääninäyttelijänä Hayter ei ikinä ollut kovin kummoinen. Mielestäni MGS3 oli varsin laimeaa kamaa hänen osaltaan että särähti jo korvaan. MGS4:ssa oli mielestäni sitten vähän parempi. Mutta muiden sarjan konkarien veroinen näyttelijä hän ei kuitenkaan ikinä ollut, se nyt vaan on se ääni itsessään joka on muodostunut osaksi Snaken identiteettiä. Muuten Hayter on kuitenkin aina ollut sydän lähellä sarjaa, että hatunnosto siitä omistautumisesta.

Tästä elokuvasta, kyllähän sitä voi sanoa yhtä ja toista etukäteen mutta aika skeptinen olen. Pelileffoilla on muutenkin huono maine studioiden silmissä ettei varmaan isompaa budjettia edes tulla myöntämään. Toisaalta ehkä se mahdollistaisi sitten intensiivisemmän ja suljetumpaan tilaan perustuvan leffan. Stooria tullaan varmasti yksinkertaistamaan rajusti studioiden toimesta että tyhmät massat viihtyisivät, mutta toisaalta osoittihan esimerkiksi loistava Dredd-remake että simppeli tarina voi olla hyvän elokuvan meriitti.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

@Nelia19
Ei tosiaan poista sitä, että noin pitkän linjan näyttelijän poistuminen sarjasta olisi pitänyt hoitaa jotenkin tahdikkaammin. En toisaalta usko, että Hayter itse olisi ollut yhtään vähemmän katkera, vaikka häntä olisi kuinka pehmitelty ennakkoon. Lisäksi ei Hayterin suoritusten huonous toki ollut yksin hänen omaa vikaansa, koska hyvässä ohjauksessa (MGS1) tämä kyllä sai hyvää jälkeä aikaiseksi.

Kannattaa kuunnella mm. ekan MGS:n kääntäjän, Jeremy Blausteinin, rehellisiä ajatuksia Konamin lokalisointiprosessista tuohon "vanhaan hyvään aikaan". Selittää paljon esim. sitä miksi lokalisointi meni ensimmäisen pelin jälkeen alas kuin lehmän häntä. MGS1:hän oli aikanaan oikea lokalisointien kruununjalokivi, mutta tiettyjen täysin älyttömien ristiriitojen takia japanin leiri ei ollu tyytyväinen ja ottikin jatkossa enemmän kontrollia lokalisoinnista vaatien mm. pikkutarkkaan sanasta sanaan käännöstä Kojiman alkuperäiskäsikirjoituksesta. Se valitettavasti näkyy ja kuuluu. Siitä haastis kuunteluun:
Jeremy Blaustein Interview Push-To-Talk

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari
Lainaus Haerski

Siitä haastis kuunteluun:
[url="http://www.youtube.com/playlist?list=PL2FF748455E930FD8"]Jeremy Blaustein Interview Push-To-Talk[/url]

Suosittelen itsekin tätä haastattelua lämpimästi sarjasta kiinnostuneille, mikäli ei ole tullut ikinä aiemmin vastaan.