David Hayter: Pelielokuvat ovat murrosvaiheessa / Uutiset / pelaaja.fi

David Hayter: Pelielokuvat ovat murrosvaiheessa

27.05.2010 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
14

Pelielokuvat ovat samassa jamassa kuin sarjakuvafilmatisoinnit olivat vuosituhannen vaihteessa. Näin uskoo Solid Snaken ääninäyttelijänä ja pelimiehenä itsekin tunnettu elokuvakäsikirjoittaja David Hayter, joka kynäili sarjakuvaleffojen nousun 2000-luvun alussa käynnistäneen X-Men-elokuvan.

- Pelielokuvien historia on yhtä alavireinen kuin sarjakuva-adaptaatioiden ennen X-Meniä. Tim Burtonin Batmanit ja Richard Donnerin Teräsmiehet olivat mahtavia, mutta muut sarjakuvaelokuvat eivät onnistuneet, koska studiot eivät suhtautuneet niiden tarinankerrontaan vakavasti, Hayter kertoo MTV Movie Blogin vieraana.

- Pelielokuvien kasvuun tarvitaan muutama todella onnistunut sovitus, jotka tuottavat yhtä paljon kuin Iron Man tai X-Men. Tämän jälkeen ei mene aikaakaan, että kuvioihin saadaan laadukkaampia käsikirjoittajia ja ohjaajia.  Pelielokuvien ympärillä on yhä hienovaraisia ennakkoluuloja, joiden ylitse on päästävä, hän jatkaa.

Ensi-iltansa hiljattain saanut Prince of Persia: The Sands of Time -elokuva voi olla ensimmäinen potentiaalinen sovitus, joka sopii kuvaukseen. Hayter itse on käsikirjoittanut vedoksia Capcomin Lost Planet -sarjaan pohjautuvaan elokuvaan, jonka kohtalo on epävarma tuotanto-ongelmien takia.

- Lost Planet oli ihanteellinen aihepiiri sen upean visuaalisen maailman takia. Näyttäviä panssareita, olentoja ja tarina hupenevista energiavaroista, mikä pakotti ihmiset siirtymään muille planeetoille ongelman ratkaisemista varten. Lisäksi käsikirjoittajan näkökulmasta elokuvasovitus tuntui ihanteelliselta, koska alkuperäinen tarina... ei ollut järin... mahtava, Hayter paljastaa.

Hayterin blogivierailut ovat luettavissa kokonaisuudessaan lähdelinkkien takaa. Mies vierailee myös Kojima Productionsin tuoreimmassa podcastissa Metal Gear Solid: Peace Walkerin lähestyvän julkaisun ja ääninäyttelyn merkeissä.

Lähde: MTV Movie Blog #1 / #2

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sevchef kuva
Sevchef

David hayter on hieno mies

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Pakko tuohon on nyökyttää päätä.

Käyttäjän Aissi kuva
Aissi

^Komppaan kahta edellistä kommenttia.

Käyttäjän mika.hakala kuva
mika.hakala

David Hayter = Pasi Nurminen

Käyttäjän artapo kuva
artapo

Kyllä David tietää mistä puhuu.

Käyttäjän Indignation kuva
Indignation

What ?! A Hind D ?!

Käyttäjän Senenzon kuva
Senenzon

Missä viipyy uutinen Mass Effect leffasta?

http://social.bioware.com/forum/1/topic/129/index/2717410

Käyttäjän Senenzon kuva
Senenzon

http://www.filmschoolrejects.com/news/legendary-pictures-developing-a-mass-effect-movie.php toinen linkki liittyen ylempään viestiini

Käyttäjän Predator_ kuva
Predator_

Vitsit ku haluaisin killzone leffan... Hieno mies tuo David Hayter

Käyttäjän xB4LL50F5T33Lx kuva
xB4LL50F5T33Lx

METAL GEAR?!