David Hayteria kuullaan taas supersotilaana – mutta ei MGS:ssa / Uutiset / pelaaja.fi

David Hayteria kuullaan taas supersotilaana – mutta ei MGS:ssa

22.01.2015 // Kirjoittanut: Ida Suominen
19

Diablo-henkinen ilmainen supersankari-MMO Marvel Heroes 2015 aloittaa vuoden uudella voimalla, kun sankarikaarti saa täydennystä Kapteeni Amerikan vanhasta taistelutoverista Bucky Barnesista, eli Winter Soldierista. Hänen äänenään toimii pelissä etenkin Metal Gear -sarjan faneille taatusti tuttu David Hayter.

Gazillionina ja Secret Identity Studiosina tunnettu pelinkehittäjä julkaisi julkkisnäyttelijän kunniaksi videon, jossa Hayter kertoo roolistaan. Vajaan puolentoista minuutin videossa kuullaan esimerkiksi, kuinka hän valmistautui rooliin, ja mahtuupa sekaan myös pari klippiä studiotyöskentelyä.

Hayter tunnetaan parhaiten roolistaan Metal Gear -sarjan "aitona" Solid Snakena, jonka syrjäytti sarjan uusimmissa peleissä Kiefer Sutherland. Winter Soldier on puolestaan paljon Snakea muistuttava hahmo ja kovia kokenut sotaveteraani. Ed Brubaker toi sarjakuvatarinassaan takaisin Bucky Barnesin, eli Kapteeni Amerikan vanhan taistelutoverin toisesta maailmansodasta, jota luultiin kuolleeksi. Todellisuudessa hänet oli kaapattu Neuvostoliiton oman supersotilasprojekin koekaniiniksi ja kyberneettiseksi aivopestyksi sotilaaksi. Viimeksi Winter Soldier nähtiin samannimisessä Kapteeni Amerikka -elokuvassa, jossa hänen tarinansa oli sovitettu muiden Marvel-elokuvien muottiin. 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Virttis kuva
Virttis

Winter SNAKEEE, eikun siis Soldier... Kyllä se on vaa ainoa ja oikea Solid Snaken ääni. Ei pääse mihinkään.

Käyttäjän One-N07 kuva
One-N07

Vieläkin kyllä vähän kirvelee toi Snaken ääni näyttelijä vaihdos... :C

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Virttis

Winter SNAKEEE, eikun siis Soldier... Kyllä se on vaa ainoa ja oikea Solid Snaken ääni. Ei pääse mihinkään.

Jep. Kyllä on Kojima harvinaisen pässi jätkä, kun meni ääninäyttelijän vaihtamaan.

Käyttäjän Pepeman kuva
Pepeman
Lainaus käyttäjältä gurgi

Lainaus käyttäjältä VirttisWinter SNAKEEE, eikun siis Soldier... Kyllä se on vaa ainoa ja oikea Solid Snaken ääni. Ei pääse mihinkään.Jep. Kyllä on Kojima harvinaisen pässi jätkä, kun meni ääninäyttelijän vaihtamaan.

Mitä jos annettaan Sutherlandille mahdollisuus ennenkuin tuomitaan ? Pelin tarinahan on vielä hämärän peitossa joten ei voi tietää minkälaisia käänteitä tässä vielä nähdään, varsinkin kun ottaa huomioon mihin ajanjaksoon tarina sijoittuu...En olis yllättynyt jos Hayter olisikin pelissä mukana nuorempana Solid Snakena ;)

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Pepeman

Mitä jos annettaan Sutherlandille mahdollisuus ennenkuin tuomitaan ? Pelin tarinahan on vielä hämärän peitossa joten ei voi tietää minkälaisia käänteitä tässä vielä nähdään, varsinkin kun ottaa huomioon mihin ajanjaksoon tarina sijoittuu...En olis yllättynyt jos Hayter olisikin pelissä mukana nuorempana Solid Snakena

Kyllähän se laimea tulkinta nähtiin jo MGS Viiden demossa, kukaan ei voi rehellisesti sanoa että Sutherland veti paremmin kuin oikea snake. Japanin ääninäyttelijä taisi olla sama, joten tuskin tullaan Haytteriä näkemään(kuulemaan) missään muodossa enää. Tosin olisi hienoa jos oikeassa olisit kumminkin, jotenkin vain en jaksa uskoa että tälläinen pysyisi nykypäivänä enää salassa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Vaikka olen MGS-fani henkeen ja vereen, niin ei tee edes pahaa myöntää, että Hayter örinöineen oli yksi sarjan riippakiviä, kun osa osalta ne naurettavat maneerit alkoi puskea äänessä pahemmin esiin. En sitten tiedä missä määrin syypää oli ohjaaja Kojima ja missä määrin Hayter itse, mutta loppuviimeeks Sutherlandin Snake on minun korvaani huomattavasti parempi niiltä osin kuin tähän mennessä on Ground Zeroesissa ja trailereissa kuultu.

Ground Zeroesissa tosin meinasi vielä jossain kohtaa mennä vähän Jack Bauer-vaihde silmään, mutta viimeistään TÄSSÄ gameplay-videossa kaikki omat epäilykset karisi.

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

Hayter on ainoa ja oikea SOLID SNAKE. Tietysti hän esitti Naked Snakea aiemmissa peleissä, mutta esimerkiksi Metal gear solid 4:sessa Richard Doyle esitti Big Bossia.

En väitä ettei ärsyttäisi, kismittäisi tai hämmentäisi ääninäyttelijöiden vaihto (miksei Pat Zimmermann saanut jatkaa Ocelottina?!). Kojimalta omituinen veto viimeseksi Mgs:ssäkseen.

Käyttäjän Ellipsis kuva
Ellipsis

Onko Daavid pulskistunut?

Käyttäjän TheRajaskel kuva
TheRajaskel
Lainaus käyttäjältä gurgi

Kyllähän se laimea tulkinta nähtiin jo MGS Viiden demossa

Et kai tosissasi tuon yhden ja ainoan onelinerin perusteella miestä arvostele? Minusta Sutherlandin ääni passaa ihan hyvin tämän nextgen-Snaken hahmoon, vaikka Hayteriä jäänkin kaipaamaan.

Tämä Winter Soldier puolestaan kuullostaa turhan liikaa alkuperäiseltä Snakelta, saa varmasti ihmiset huutamaan hänen nimeään hahmon kuollessa (kuten asiaan kuuluvasti sopiikin tehdä). Tiedä sitten onko tarkoituksella vai onko Snaken ääni pinttynyt Hayterin äänihuulille pysyväsi :)

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ei Sutherlandissa muuten mielestäni vikaa ole kuin se että välillä tuntuu kuin pelihahmona olisi Jack Bauer Snaken sijaan.