Days Gonen luoneet Syphon Filter -veteraanit lähtevät Sonylta / Uutiset / pelaaja.fi

Days Gonen luoneet Syphon Filter -veteraanit lähtevät Sonylta

2.12.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Jeff Ross, Days Gone, Studio Bend, Sony Interactive Entertainment, John Garvin

Pitkäaikaset Sony-kehittäjät John Garvin ja Jeff Ross ovat molemmat ilmoittaneet jättävänsä yhtiön taakseen. Viimeiismpänä Garvin toimi Bend Studion kehittämän Days Gonen luovana vetäjänä, kun taas Ross toimi projekti peliohjaajana.

Kaksikosta Garvin on kertonut Twitterin puolella jättäneensä studion itse asiassa jo reilu vuosi sitten Days Gonen ilmestymisen myötä. Mies toteaa nauttineensa viime aikoina tauosta pelien kehittämisessä ja keskittyneen henkilökohtaisiin projekteihin, kuten maalaamiseen ja kirjoittamiseen.

Ross puolestaan jättää Bend Studion tämän viikon jälkeen. Tämä kertoo Twitterissä, että häntä odottavat uudet haasteet Chicagossa, johon hän on aikeissa muuttaa tosin vasta, kun nykyinen koronapandemia alkaa näyttää rauhoittumisen merkkejä.

Miehistä Garvin on vaikutanut studiossa aina siitä asti, kun se tunnettiin 90-luvulla ennen Sonyyn liittymistä Eidetic-nimellä. Hän olikin mukana luomassa Syphon Filter -sarjaa ja johti myös Resistance: Retributionin ja Uncharted: Golden Abyssin kaltaisten pelien työstöä. Ross on ehtinyt vuosien varrella piipahtamaan muuallakin, kuten Rockstar Gamesilla, mutta myös hän oli mukana muun muassa suunnittelemassa ensimmäisiä Syphon Filtereita ja vaikuttamassa kannettavan Resistance- ja Uncharted-seikkailun työstöstä.

Lähde: John Garvin (Twitter), Jeff Ross (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.