DayZ-luoja paljasti uuden ilmaisen selviytymispelin – Icarus lähtee lentoon ensi vuonna / Uutiset / pelaaja.fi

DayZ-luoja paljasti uuden ilmaisen selviytymispelin – Icarus lähtee lentoon ensi vuonna

14.06.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Dayz, Dean Hall, selviytyminen, Survival, RocketWerkz, SPACE, scifi,

DayZ:n luonut Dean Hall on palaamassa taas selviytymispelaamisen pariin seuraavalla luomuksellaan. Oman RocketWerkz-studionsa kanssa uusiseelantilainen on tuonut julkisuuteen Icaruksen, joka vie tutkimaan tällä kertaa muukalaisplaneettaa erilaisten arvokkaiden resurssien perässä.

Omaa tyyliään Icarus pyrkii tuomaan genreen rakenteellaan. Pelaaminen aloitetaan planeetan pinnan sijaan aina sitä kiertävästä avaruustukikohdasta, jossa pelaaja valitsee hoidettavakseen erilaisia tehtäviä. Planeetan pinnalla pelaaja voi viettää myös vain aikaa tietyn verran kerrallaan, sillä mikäli tämä ei ehdi oikeaan aikaan takaisin tukikohtaan vievään alukseen, hylätään hahmo planeetalle ja tämä lasketaan pysyvästi menetetyksi.

– Alustavat pudotukset saattavat kestää 30 minuuttia sinun tutustuessa vielä planeettaan. Ajan myötä ne voivat viedä päiviä kaveriryhmän tehdessä yhteistyötä. Istuntoihin perustuva rytmitys auttaa tuomaan keskittymisen taas selviytymiskokemuksen ytimeen, Hall kuvailee.

Onnistunut hengissä pysyminen auttaa pelaajaa päivittämään muun muassa varustustaan ja mahdollistaa näin siis tehokkaamman vuorovaikutuksen pelimaailman ja muiden planeettaa tutkivien pelaajien välillä. Hapen tai elinvoiman hiipuminen ei ole koskaan myöskään ongelma, jonka suhteen avuliaat pelaajat eivät voisi tarjota tukeaan. Ainut pelaamisen ja edistymisen lopettava asia, josta pelaajien täytyy tosissaan olla huolissaan, on oikein ajoitettu paluu omaan tukikohtaan.

Tarkoituksena RocketWerkzilla olisi saada Icarus pelajaien käsiin Steamin kautta ensi vuoden puolella. Pelin on määrä olla kaikille ilmainen.

Lähde: Icarus (kotisivu), PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.