Peli-ilmiö DayZ:n vauhtiin polkaissut suunnittelija Dean Hall on jättämässä pelitalo Bohemia Interactiven. Asiasta kertoi ensimmäisenä pelisivusto Eurogamer, joka on myös varmistanut, että Hall on samalla siirtymässä DayZ:n kehityksessä sivummalle.

Varsinainen lähtö on näillä näkymin tapahtumassa vuoden lopun paikkeilla.

– Minun on pysyttävä projektin parissa niin kauan kuin se on tärkeää, oli kyseessä sitten johtajan roolista tai jostain luovemmasta. Tietyn pisteen jälkeen tulokset alkavat kuitenkin heikentyä, Hall selittää.

Hall kuvailee itseään erittäin kyvykkääksi riskinottajaksi ja suostuttelijaksi. Vaikka tämä on auttanut häntä nostamaan DayZ:n menestykseen sekä Arma 2:n modina että myös itsenäisenä pelinä, uskoo hän moisen muodostuvan väistämättä kuitenkin vielä myös haitalliseksi projektille. Alun alkaenkaan hänen ei ole ollutkaan tarkoitus olla DayZ:n johdossa erityisen pitkää aikaa.

Kun Hall viimein Bohemian riveistä poistuu, ei hän usko pystyvänsä irtautumaan DayZ:sta aivan täydellisesti. Suunnitelmissa hänellä kuitenkin on seuraavaksi tehdä paljon muutakin, kuten palata kotimaahansa Uuteen-Seelantiin ja perustaa siellä oma studio. Peli-ideoitakin miehellä on edelleen päässä. Myös niistä moni pyörii vahvasti moninpelaamisen ja selviytymisen ympärillä.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa