Dead or Alive -ohjaaja pelottelee modaajia: "Olkaa kunnolla, tai muuten" / Uutiset / pelaaja.fi

Dead or Alive -ohjaaja pelottelee modaajia: "Olkaa kunnolla, tai muuten"

8.02.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
8

Vähäpukeisista taistelijoistaan tunnetun Dead or Alive -mätkinnän tekijät moittivat sarjan uusimman osan pc-version modaajia jo etukäteen.

Maaliskuussa julkaistava Dead or Alive 5: Last Round tuo Team Ninjan tappelupelisarjan ensimmäistä kertaa pc:lle. MCV-pelisivustolle annetussa haastattelussa pelin ohjaaja Yohei Shimbori ilmaisi huolensa pc-debyytistä uhkaavin sanankääntein.

– Tahtoisimme pyytää pelin modaajia olemaan kiltisti ja pitämään moraaleistaan kiinni. Muutoin emme voi jatkaa pelien julkaisemista pc:lle, Shimbori ojentaa.

Shimbori ei tarkentanut, millaisia modeja pitää moraalittomina, mutta niiden sävyä ei ole vaikea ennustaa pelin jo valmiiksi kyseenalaisen sisällön valossa. Samassa yhteydessä pelin tuottaja Yosuke Hayashi pyrki perustelemaan Dead or Aliven kiistellympiä tyyliseikkoja.

– Sekä mies- että naishahmomme kisailevat ylilyödyssä, viihdyttävässä fantasiamaailmassa. Tahdomme heidän tuntuvan vahvoilta, seksikkäiltä ja itsevarmoilta, Hayashi selventää.

Haastattelussa Hayashi muistutti pelin japanilaisen kauneusihanteen eroavan länsimaisesta. Hänen mukaansa sarja on kuitenkin suunniteltu kaikkien iloksi kansallisuudesta ja sukupuolesta huolimatta.

Sarjan viidennen osan päivitetty versio Dead or Alive 5: Last Round saapuu pc:lle 30. maaliskuuta. Playstation 3:lla, Xbox 360:llä, Playstation 4:llä ja Xbox Onella mätkimään päästään jo 20. päivä tätä kuuta.

Lähde: MCV

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Muistan kuinka Nude patch oli se juttu ensimmäisen Simssin aikoihin ja varmaan osa on nähnyt kuinka moditaivaspeliin Skyrimiinkin on olemassa ties minkälaista modia ettei enää mielikuvitus riitä. Leftikseenkin voisi melkein väittää että jos haluat pelata jollain hahmolla, joku on varmasti tehnyt siitä pelattavan modelin jonka saa napin painalluksella steamin omasta workshopista.

Kysymys taitaakin kuulua miten nyt sitten käytännössä tällaista estävät? Vähän sama asia kuin yrittäisivät kieltää piirtämästä kuvaa pelin hahmoista. Vaikkeivat peliä julkaisikaan tietokoneella aivan varmana joku rippaa modelit konsoliversioista ja leikkii pelkästään niillä ja laittaa vaikka sinne skyrimiin.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

Kysymys taitaakin kuulua miten nyt sitten käytännössä tällaista estävät?

Uutisessahan se sanotaa, eli Dead or Alive 6:sta ei tulla silloin näkemään PC:llä. Tulee olemaan aika vaikeaa modata peliä jota ei alustalle edes julkaista.

Käyttäjän Dremora90 kuva
Dremora90
Lainaus käyttäjältä gurgi

[quote='käyttäjältä Marioysikax']

Kysymys taitaakin kuulua miten nyt sitten käytännössä tällaista estävät? [/quote]Uutisessahan se sanotaa, eli Dead or Alive 6:sta ei tulla silloin näkemään PC:llä. Tulee olemaan aika vaikeaa modata peliä jota ei alustalle edes julkaista.

Kyse oli kyllä tästä DOA5:sta ja sen modaamisesta.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

eli kiristetään pelaajia sillä että jos julkaistaan semmosia modia joita nämä ei hyväksyy nin ei tule lisää pc peliä

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä gurgi

Uutisessahan se sanotaa, eli Dead or Alive 6:sta ei tulla silloin näkemään PC:llä. Tulee olemaan aika vaikeaa modata peliä jota ei alustalle edes julkaista.

frozen tuon aika hyvin tiivistikin, että kysehän on siis nyt siitä että kieltäytyvät tekemästä lisää pelejä tietokoneelle jos lähes varmasti jonkun tekemä modi tulee saataville tähän peliin. Toisinsanoen tämä on tilanne että rankaistaan kaikkia jutusta mitä ehkä yksi henkilö tekee ja prosentti oikeasti käyttää. Ei siis ainakaan omaan päähän tee mitään järkeä ja siitä etukäteen varoittaminen tarkoittaa että kahta kauheammalla tahdilla modaajat ovat tuota tekemässä.
Kuten jo sanoin nude patch oli juttu jo ensimmäisen simssin aikaan, varmaan jo aiemminkin mutten ole ollut todistamassa sellaista, paras tapa hoitaa asia on käyttäytyä niinkuin sellaista ei olisi olemassakaan. Tarkoittaa vain sitä että 10-vuotiaat saavat pelistään enemmän irti ja parhaimmassa tapauksessa lisämyyntiä.

Jos nyt mennään oikein syvälle ajatukseen, niin ovatko siis valmiiksi laittamassa muiden kontolle sitä etteivät jaksa vääntää tietokoneelle enää mitään tulevaisuudessa?

Käyttäjän Malone kuva
Malone

Tissimodeja odotellessa.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Jos peli myy hyvin, niin eiköhän pelejä PC:lle julkaista edelleenkin vaikka niitä tissimodeja olisikin ja jos peli ei myy tai se päätyy pelaajille piraattina, niin tuskinpa julkaistaan enempää vaikka nakumoodit olisivatkin jääneet tekemättä.

Käyttäjän JiiiHaad kuva
JiiiHaad

Toivottavasti Yohei Shimbori vitsaili tai halusi vain "mainostaa" peliään.
Mitä haittaa nakumodeista on? Siis muuta haittaa kun se että alastomuus nyt vain on väärin.

Nostoja