Dead or Alive -pomo: Taistelupelien lisäsisältöhahmot epäreiluja

Team Ninja -pomo Yosuke Hayashi näkee taistelupelien lisäsisältöhahmot epäreiluina.

20.6.2012 13:58

Dead or Alive -pelejä pitkään työstänyt Team Ninja ei halua myydä uusia hahmoja taistelupeleihinsä lisäsisällön muodossa. Studiota nykyisin johtavan Yosuke Hayashin mukaan moinen teko olisi luokiteltavissa jopa epäreiluksi.

– Me näemme tämän eräänlaisena urheiluna eikä urheilun sääntöjä muuteta noin vain, vaan kaikki pelaavat niiden mukaan. Ei jalkapallossakaan nähdä otteluita, joissa toisella joukkueella on kentällä 14 pelaajaa ja toisella 11, Hayashi selittää.

– Tilanne on sama, jos joiltain löytyisivät nämä tietyt lisähahmot mutta joiltain taas ei. Se tekee pelistä epäreilun, emmekä näin usko tämän olevan oikea suunta taistelupeleille.

Keskustelu taistelupelien hahmovalikoiman laajentamisesta on pompahtanut esiin tämän tästä erityisesti peliyhtiö Capcomin toimintaperiaatteiden johdosta. Yhtiö on viime aikoina myynyt muun muassa taistelupeleihinsä paljolti erilaista lisäsisältöä, joista ainakin osan on peräti huomattu löytyneen jo pelilevyiltä lukitussa muodossa. Bisnesidean mahdollinen leviäminen onkin mietityttänyt useita pelaajia tämän tästä.

Myös Tekken-pomo Katsuhiro Harada jakaa osin Hayashin mielipiteen. Pari kuukautta sitten mies totesi Edge-lehdelle, ettei hän todellakaan olisi valmis myymään peleihinsä uusia hahmoja lisäsisältönä. Harada kuitenkin näkee, että mikäli hahmoja jaetaan tasaisesti ilmaiseksi, olisi tilanne tuolloin toisenlainen. Asuja ja muuta vastaavaa mies olisi valmis myymään tarvittaessa.

Lähde: Videogamer

Lisää luettavaa