Dead Space 3:lla halutaan miellyttää faneja sekä laajempaa yleisöä / Uutiset / pelaaja.fi

Dead Space 3:lla halutaan miellyttää faneja sekä laajempaa yleisöä

17.06.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
14

Dead Space 3 on kerännyt paljolti ristiriitaista huomiota puoleensa esittelemiensä uudistusten johdosta. Monet kauhupelifanit kauhistelivat erityisesti pelin E3-messuilla esiteltyä demoa, jossa kaksi pelaajaa yrittivät selvitä hengissä varsin toimintapainoitteisissa olosuhteissa muun muassa suojautumismekaniikkaa hyödyntämällä.

EA-pomo Frank Gibeau myöntääkin toiminnallisempien uudistusten olevan mukana, jotta pelisarjaa voitaisiin kaupitella laajemmalla yleisölle. Samalla mies kuitenkin pyrkii vakuuttamaan, etteivät kehittäjät halua suututtaa fanejaan ja unohtaa, mikä Dead Space pohjimmiltaan on.

– Me kuuntelemme fanejamme ja aiomme vielä myös osoittaa seuraavien kuukausien aikana, kuinka hyvin kauhu on mukana. Peli ei ole todellakaan hylkäämässä sitä tai hurmeisuutta, vaikka samalla se avautuukin suuremmalle yleisölle esittelemiensä uusien elementtien avulla, Gibeau totesi CVG:lle.

EA:n Dead Spacelle asettamat menestysvaatimukset ovatkin varsin suuret. Gibeaun mukaan sarjan yleisön on koostuttava noin viidestä miljoonasta ihmisestä, jotta sarjaan olisi järkevää sijoittaa ainakaan kunnolla rahaa ja aikaa.

Ohessa yhtiön hiljattain julkaisema 20 minuutin esittelyvideo Dead Space 3:sta.

Linkki videoon

Lähde: CVG

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän headshootman kuva
headshootman

en tiiä kuulostaaako mun mielipide hassulta mutta tämä peli on jo kolmas jatko-osa niin eiköhän tämän pelin päähenkilö ole jo sen verran "kokenut" kaikenlaisia hirviöitä että tässä kolmannessa osassa juuri sen takia ihan luonnolista että päähenkilö ei enää pelästy kaikkea ja sen takia tämä osa tuntuu enemmän toiminnallisemmalta:D

Käyttäjän JiPez kuva
JiPez

Ai, että EA haluaa lisää asiakkaita? En usko, ihan absurdia.

E: Mitenköhän nuo pojat EA:lla luulevat saavansa aikaan kauhua, kun pelaaja on hampaisiin asti aseistettu super sotilas. :/ Cutscenet muuttuivat aika hauskalla tavalla riippuen pelaako co-opissa vai yksin.

Käyttäjän Moromopo kuva
Moromopo
Lainaus käyttäjältä JiPez

Ai, että EA haluaa lisää asiakkaita? En usko, ihan absurdia.

E: Mitenköhän nuo pojat EA:lla luulevat saavansa aikaan kauhua, kun pelaaja on hampaisiin asti aseistettu super sotilas. :/ Cutscenet muuttuivat aika hauskalla tavalla riippuen pelaako co-opissa vai yksin.

mikäs yhtiö EI halua lisää asiakkaita?

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes
Lainaus

EA-pomo Frank Gibeau myöntääkin toiminnallisempien uudistusten olevan mukana, jotta pelisarjaa voitaisiin kaupitella laajemmalla yleisölle. Samalla mies kuitenkin pyrkii vakuuttamaan, etteivät kehittäjät halua suututtaa fanejaan ja unohtaa, mikä Dead Space pohjimmiltaan on.

Te suututitte suurimman osan faneistanne sillä E3 trailerilla ja luultavasti mikään määrä työtä ei enään riitä palauttamaan uskoa peliin. Sitä paitsi pelille tuskin tulee enään yhtään enempää pelaajia vaikka te kuinka aukaisette sitä laajemmalle yleisölle, luultavasti peli menettää myyntejä tämän päätöksen takia.

Lainaus

– Me kuuntelemme fanejamme ja aiomme vielä myös osoittaa seuraavien kuukausien aikana, kuinka hyvin kauhu on mukana. Peli ei ole todellakaan hylkäämässä sitä tai hurmeisuutta, vaikka samalla se avautuukin suuremmalla yleisölle esittelemillään uusilla elementeillä, Gibeau totesi CVG:lle.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAhaa...
Valehtelet, niin että korvat heiluu.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Kaikki odotukset tästä pelisarjasta kuolleet jo aikaa sitten. Dead Space 2 sai saman syövän minkä koki myös Resident Evil -pelisarja. Kauhu pois, toimintaa tilalle. Isaac tarvitsee mielestäni myös helvetisti lisää lihaksia, koska uskottava örkintappaja ei voi omistaa normaalia ihmiskehoa. Täytyy olla steroidihirviö. EA tappaa kaiken hyvän mihin koskee.

Käyttäjän Marttijuntti kuva
Marttijuntti

Ei oikeasti ole totta, miten skeptistä ja valittavaa väkeä nykypelaajat ovat. Mikään ei kelpaa ja kaikelle vähänkin erilaiselle valitetaan helvetisti. Dead Space 3:sta on julkaistu YKSI toimintapainoitteinen traileri ja te olette välittömästi tuomitsemassa peliä. Voi hyvää päivää oikeasti. Älkää oikeasti pelatko, jos mikään ei kelpaa.

Käyttäjän Gamer1592 kuva
Gamer1592

Olen samaa mieltä Marttijuntin kanssa. Mielestäni peli voisi hyvinkin olla todella hyvä, koska kaksi edellistäkin osaa ovat olleet hyviä vaikka 2 oli vähän toimintapainotteisempi kuin ykkönen ja ykkösessä sai tuntea kauhun Ishimuran pimeissä ja hyytävissä käytävissä. :). Joten uskon, että kolmas osa sisältää kans kauhua. Kovat ovat odotukset kuitenkin tätä peliä kohtaan, koska tykkäsin todella paljon edellisistä osista. Toivottavasti saadaan kuulla lisää ja mielellään nähtäis jotain jossa esitteltäisiin video jossa olisi kauhua eikä toimintaa.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes
Lainaus käyttäjältä Marttijuntti

Ei oikeasti ole totta, miten skeptistä ja valittavaa väkeä nykypelaajat ovat. Mikään ei kelpaa ja kaikelle vähänkin erilaiselle valitetaan helvetisti. Dead Space 3:sta on julkaistu YKSI toimintapainoitteinen traileri ja te olette välittömästi tuomitsemassa peliä. Voi hyvää päivää oikeasti.

Koska skeptisyys on hyvästä, varsinkin kun kyseessä on EA ja yleensä tällaiset suunnanmuutokset eivät ole niin hyviä kuin annetaan olettaa (ks. RE5). Minun puolestani uudistuksia saa tehdä, mutta jos niitä tehdään liikaa peli muuttuu liian radikaalisti, eikä näin ollen ole enään se peli sarja josta alunperin saatoin pitää (spin-offit ovat asia erikseen). Pessimisti ei pety koskaan.

Lainaus

Älkää oikeasti pelatko, jos mikään ei kelpaa.

Miten niin mikään ei kelpaa ja miksi lopettaisin pelaamisen jos yksi 50:stä "AAA" -pelistä ei minusta ole lupaava?

Käyttäjän Marttijuntti kuva
Marttijuntti

Ahaa, nyt tajusin! Anteeksi asenteeni. Katsotaan tosissaan mitä Dead Space kolmosesta tulee, kakkososa oli mielestäni kerrassaan mainio jatko-osa.

Käyttäjän Heroic Hare kuva
Heroic Hare

Komppaan kyllä mitä YritaEdes haastelee. Liian suuret muutokset pelin alkuperäiseen ideaan nähden ei välttämättä aina ole paras mahdollinen ratkaisu. Dead Spacen kohdalla olen suht skeptinen muutosten tuomaan suunnanmuutokseen. Nykypeleissä tuntuu olevan liikaa toiminta painottuneisuutta, jolla saa helposti paljon pelaajayleisöä. Valitettavan monessa tapauksessa hyvä idea on kadonnut kaiken räiskinnän ja nopeatempoisen toiminnan alle.

Nostoja