Dead Space kauhistuttaa pelaajia - Testasimme pelin / Uutiset / pelaaja.fi

Dead Space kauhistuttaa pelaajia - Testasimme pelin

20.08.2008 // Kirjoittanut: Riot
44

Pääsin viimeinkin pelaamaan Electronic Artsin Alienin ja Event Horizon -elokuvien inspiroimaa Dead Space -kauhupeliä. Lokakuun lopussa ilmestyvän pelin demo oli pelattavissa Electronic Artsin näyttelyalueella Games Convention -messuilla.

Ikävä kyllä peli menetti paljon tehoistaan, koska käytössä olevien korvakuulokkeiden volyymin taso oli niin alhainen.

Toimittajamme Miikka Lehtonen pelasi Dead Spacea muutama kuukausi takaperin ja kirjoitti siitä Pelaajaan. Miikan ensitestin johdosta olin varsin innostunut pelistä, mutta jonkin verran skeptinen. Olen scifi-fani, mutta Dead Spacen päähahmo mekaanikko Isaac ja Necromorph-hirviöt eivät vakuuttaneet. Nyt päästyäni pelaamaan peliä, olen siitä melkoisen innoissani.

Päähahmolle uusi look, kiitos

Liikkeessä peli on todella komea ja tunnelmallinen. Grafiikassa on paljon yksityiskohtia ja valaistusta on osattu käyttää oivallisena tehokeinona.

En kuitenkaan pidä päähahmo Isaacin hölmön näköisestä peltihäkkyräpuvusta, mutta muuten homma toimii. Pelin kamera on sijoitettu hyvin lähelle pelihahmoa, mikä tuntui hieman ärsyttävältä, mutta siihen tottui. Hahmon ohjaus oli hyvin sulavaa ja toimivaa, mitä kamerakulmasta johtuen en ihan heti uskonut. Pelatessa fiilikseni kuitenkin muuttuivat ja itse innostuin kovasti Dead Spacesta. Kaltaisilleni scifi-nörteille tällainen toimii todella hyvin.

Käyttöliittymä on upotettu hienosti osaksi peliä. Klikkaamalla kolmionappia, Isaacin viereen ilmestyy hologrammin kaltainen valikko, josta näkee esimerkiksi lähialueen kartan, avoimet tehtävät ja varusteensa. Pelaaja voi edelleen liikkua valikon ollessa esillä.

Näin demon aikana lasin takaa kahden henkilön keskustelun, joka tallentui kaikkien keskustelujen tavoin tietopankkiin. Hienoa tässä on se, että pystyin lataamaan keskustelun videotallenteen valikosta ja katsomaan sitä samalla kun tutkin alusta Isaacilla.

Halloweenina julkaistava Dead Space tuntuu vähintäänkin viihdyttävältä kauhupeliltä. Se muodostaa Mirror’s Edgen kanssa tiukan rintaman loppuvuonna Electronic Artsille.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän alaur kuva
alaur

Näyttää ihan hyvältä. Vois harkita ostamista...

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Pakko-ostos ollut jo alusta alkaen. Hyvältä näyttää.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mikä nyt ei hömöpelääjän mielestä olis pakko-ostos.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Mikä nyt ei hömöpelääjän mielestä olis pakko-ostos"

Tietysti kaikki hyvät pelit. En voi sille mitään,jos sinua ei mielytä näin kiehtovat pelit. Näitä tuppaa nykyään jo kiitettävästi olemaan,eivätkä ne tähän pelkästään kiteydy.

Käyttäjän Misfire kuva
Misfire

Kiinnostusta on ollut alusta saakka ja nyt viimeistään menee syksyn ostoslistalleni.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Nah hyllyyn koska ei oo exlusive.

Käyttäjän BaronVonArse kuva
BaronVonArse

En oikein tiedä vieläkään mitä mieltä olen tästä pelistä, melkein vaadin demon ennen ostamista. Mahtaako moista tulla esim. market placelle ennen julkaisua?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tää on tätä Doom-huumaa, joka jatkuu jo viidettäkymmenettä vuotta. Noh, kunhan demo tulee Liveen ni kokeillaa. Mut sama tuttu konsepti: putkijuoksua futuristisessa käytävässä, ja jostain sylmää mitä mielikutuksellisin elukka ja koittaa mun tappaa. Sopii siis jo nyt lajityyppinsä ystäville ja on varmasti myös laadukas!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Eiköhän tämä ole perus EA putkijuoksua.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tuleeko ihan paskat pikkupöksyihin?

Nostoja