Destiny 2: Beyond Light paljastui yhdessä kahden muun laajennuksen kanssa – näin toimivat PS5- ja Xbox Series X -versiot / Uutiset / pelaaja.fi

Destiny 2: Beyond Light paljastui yhdessä kahden muun laajennuksen kanssa – näin toimivat PS5- ja Xbox Series X -versiot

9.06.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Destiny, Beyond Light, Destiny 1, Destiny 2, Lightfall, Witch Queen, destiny content vault

Destiny 2:n seuraava suurlaajennus Beyond Light on paljastettu kehittäjä Bungien toimesta.

Beyond Lightin kerrotaan käynnistävän uuden ajan Destiny 2:ssa, minkä se tekee viemällä pelaajat kokonaan uudelle alueelle Europa-kuuhun. Samalla pelaajat oppivat käyttämään valon ohella pimeyttä hyödykseen. Tämä tarkoittaa pelin saavan sisuksiinsa kokonaan uuden Stasis-elementtityypin, jota eri hahmoluokat käyttävät kukin omalla tavallaan.

Beyond Light julkaistaan 22. syyskuuta ja sen aloittama uusi aikakausi jatkuu aina vuoteen 2022 asti. Ensin vuonna 2021 tuloaan tekee suurlaajennus The Witch Queen, jota seuraa vuotta myöhemmin toistaiseksi työnimellä Lightfall kulkeva lisäri. Molemmilla peliin sopii odottaa muun muassa uusia pelattavia alueita.

Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei Bungiella ole suunnitelmia Destiny 3:lle, vaan tarkoituksena sen on jatkaa nimenomaan pelikokemuksen kehittämistä osana Destiny 2:ta.

Destiny 2:n jatkuvan laajemisen kehittymisen Bungie esittelee Beyond Lightin myötä peliin uuden Destiny Content Vault -käytännön. Se tarkoittaa, että pelin hallitsemisen sujuvoittamiseksi Bungie ryhtyy siirtämään Destiny 2:sta pois sisältöä, jota pelaajat eivät enää kuluta aktiivisesti. Holviin laitettava sisältö saattaa tehdä pelissä kyllä aina silloin tällöin paluun, ja suunnitelmana Bungiella olisi tuoda peliin näin ajoittain myös ensimmäisessä Destinyssä alkujaan nähtyä sisältöä. Esimerkiksi Cosmodrome-alue, sen kolme Strike-tehtävää ja Vault of Glass -raidi nähdään näin ollen vielä Destiny 2:ssa seuraavan vuoden sisällä.

Mitä tulee Destiny 2:n jo aiemmin vahvistettuihin PlayStation 5- ja Xbox Series X -versioihin, on Bungie vahvistanut niiden pyörivän 4K-resoluutiolla ja 60 ruutua sekunnissa. PlayStation 4 -pelaajat voivat myös siirtää sisältönsä veloituksetta PS5-versioon ja sama pätee myös Xbox Onen ja Series X:n väliseen suhteeseen. PS5-pelaajat voivat jatkaa myös pelaamista PS4-pelaajien kanssa ja Series X -pelaajat Xbox One -pelaajien kanssa. Ensi vuonna Bungiena toiveena olisi saada peliin myös täysi alustojen välinen moninpelituki.

Tänään tiistaina uutta Destiny 2 -koettavaa on kyllä sitäkin tarjolla. Uusi kausi Season of Arrivals saapuu pohjustamaan seuraavaa laajennusta muun muassa uudella ilmaisella luolastolla ja tarjoaa tietysti uuden kausipassin hyödynnettäväksi.

Trailereita kaikista julkistuksista on nähtävissä alta. Oheen on upotettu myös julkisukset alun perin tehnyt Bungien tuore verkkolähetys.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri

Ihan hyvältä näyttää, vaikea vielä tämän perusteella sanoa, mutta kyllä ostoon menee. Toivottavasti hoitavat tuon planeettojen poistamisen jotenkin "tarinnallisesti" eikä vaan että POP! Nyt ne on poissa. Esim Darkness voisi vaikka vallata ne tai jtn. Vault of glass on hieno juttu että saadaan peliin, toivottavasti pienillä muutoksilla. Nyt menossa season malli oli kyllä omasta mielestä huono ja Lukekin myönsi asian. Toivotaan että parantavat season mallia. Mutta vaikuttaa tosi hyvältä :)

Käyttäjän lelle kuva
lelle

On kyllä hullun näkönen. Destiny 2 en koskaan ole ostanut(ei vain ole aikaa) mutta 1 pelasin melkein 400:n lightiin asti. Ja uuden tietokoneen hankinnan yhteydessä ajattelinkin hankkia Destiny 2:den. Kysyisinkin että mikö tuo Content Vault on. Siis mitä pelistä poistetaan ja mitä säilötään? Ei kai mitään tarinallista poisteta? Tuon Cosmodromen paluu on jotain joka suoraansanotusti sai minut hyppimään seinille! Siis ihan, ihanko kaikki D1 sisältö Cosmodromelta siirtyy 2:teen? Vault Of Glasskin olisi kiva kokea, en sitä onnistunut koskaan kokeilemaan(kukaan kaveri ei pelannut sitä Xbox Onella).

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus lelle

On kyllä hullun näkönen. Destiny 2 en koskaan ole ostanut(ei vain ole aikaa) mutta 1 pelasin melkein 400:n lightiin asti. Ja uuden tietokoneen hankinnan yhteydessä ajattelinkin hankkia Destiny 2:den.

Nythän peliä ei enää tarvitse ostaa, vaan mukaan pääsee ihan ilmaiseksi. Kausipassit ja lisärit tosin on tietenkin maksullisia.

Lainaus lelle

Kysyisinkin että mikö tuo Content Vault on. Siis mitä pelistä poistetaan ja mitä säilötään? Ei kai mitään tarinallista poisteta?

Bungie poistaa tästä lähtien vuosittain pelistä kokonaisia karttoja. Tällä kertaa leikkuriin joutuvat Mars, Io, Titan, Mercury ja Leviathan ja samalla luonnollisesti kaikki näihin liittyvä sisältö katoaa. Ilmeisesti tarkoitus on kuitnekin kierrättää näitä jollain aikataululla takaisin peliin ja taas ulos. Tilalle saadaan nyt sitten Cosmodrome ja uusi alue, Europa. En ole löytänyt suoraan kommenttia siitä ovatko esim. Curse of Osiris- ja Warmind-kampanjat enää pelattavissa jatkossa. Oletan kumminkin että ne katoavat pelistä, koska pyörivät hyvin tiiviisti Mercuryn ja Marsin ympärillä. Samoin myös Levithanin raidit luultavasti katoavat, koska eihän siinä koko alueessa oikeastaan muuta pointtia edes ole.

EDIT: Joo, oli se sittenkin jo Bungien tiedotteessa vahvistettu, että myös kampanjat lähtee planeettojen mukana. Curse of Osiris ja Warmind kannattaa siis pelata ennen syyskuuta. Ne on ilmaiseksi pelattavissa.

Lainaus lelle

Tuon Cosmodromen paluu on jotain joka suoraansanotusti sai minut hyppimään seinille! Siis ihan, ihanko kaikki D1 sisältö Cosmodromelta siirtyy 2:teen? Vault Of Glasskin olisi kiva kokea, en sitä onnistunut koskaan kokeilemaan(kukaan kaveri ei pelannut sitä Xbox Onella).

Näin ymmärsin, että kun sisältö "unvaultataan", niin sieltä tosiaan tulee koko sen alueen sisältö mukana. Tietenkin pienillä nykyaikaistuksilla esim. vihollistyyppien osalta.

EDIT:

Lainaus NPPetteri

Ihan hyvältä näyttää, vaikea vielä tämän perusteella sanoa, mutta kyllä ostoon menee. Toivottavasti hoitavat tuon planeettojen poistamisen jotenkin "tarinnallisesti" eikä vaan että POP! Nyt ne on poissa. Esim Darkness voisi vaikka vallata ne tai jtn. Vault of glass on hieno juttu että saadaan peliin, toivottavasti pienillä muutoksilla. Nyt menossa season malli oli kyllä omasta mielestä huono ja Lukekin myönsi asian. Toivotaan että parantavat season mallia. Mutta vaikuttaa tosi hyvältä :)

Tästäkin sain tiedotteesta sellaisen käsityksen, että poistuminen tulee ainakin tässä ensimmäisessä erässä olemaan tarinallinen eventti, joka liittyy tähän menneillän olevaan "arrivaliin".

Nostoja