Thief– ja Deus Ex -kehittäjä Eidos Montreal on paljastanut uuden pelimoottorin, jonka kehittämisen parissa se on viettänyt viimeisimmät vuodet. Kyseessä on Dawn Engineksi kutsuttu kokonaisuus, jonka on tarkoitus toimia erityisesti tulevaisuuden Deus Ex -tuotosten kulmakivenä.

Dawn Engine pohjautuu raskaasti muokattuun version Glacier 2 -pelimoottorista, jonka IO Interactive loi alkujaan Hitman Absolutionia varten. Dawn Enginen ominaisuuksien osalta Eidos Montreal hehkuttaa erityisesti, että pelimoottori tarjoaa mahdollisuuksia niin renderöinnin, tekoälyohjelmoinnin kuin pelifysiikoidenkin parannukseen.

– Olemme viimeisten vuosien aikana työskennelleet väsymättömästi uuden moottorin parissa parantelemalla sekä peliemme visuaalisia että immersiivisiä osia. Uskomme todella, että moottorimme auttaa meitä voimistamaan pelattavuutta ja tarinankerrontaa, Eidos Montrealin johtaja David Anfossi selittää.

Kuvakaappaus Dawn Enginen voimasta on nähtävissä yllä. Suurempana sen voi katsoa myös tästä.

Eidos Montreal vahvisti viime vuoden lokakuussa, että uusi Deus Ex -peli on kehitteillä uuden sukupolven alustoille. Tuohon aikaan se myös paljasti kunnianhimoisen ideansa kokonaisesta Deus Ex Universeksi kutsutussa tuotesarjasta, joka koostuisi monenlaisista eri Deus Ex -aiheisista viihdetuotteista.

Lähde: Eidos Montreal

Lisää luettavaa