Devolver-pomo innoissaan uudesta konsolisukupolvesta, mutta uskoo sen olevan vanhan toistoa

Graeme Struthers uskoo uuden konsolisukupolven olevan hyväksi pelialalle, muttei näe uusia konsoleita innovatiivisina.

13.10.2019 09:13

Devolver Digitalin perustajajäsen Graeme Struthers kertoi yhtiön odottavan innolla PlayStation 5:n ja Xboxin Project Scarlettin julkaisua ensi vuoden lopulla. Struthers kertoi Gamespot-sivustolle, että tulevan sukupolven konsolit ovat oletettavasti parempia julkaisualustoja kaiken kokoisille studioille ja julkaisijoille.

Struthersin mukaan Devolver Digitalin kaltaiset indie-julkaisijat pääsivät julkaisemaan pelejään konsoleille vasta nykyisen sukupolven aikana. Vielä PlayStation 3:n ja Xbox 360:n aikaan pienempien yhtiöiden oli lähes mahdotonta saada pelinsä konsolille.

– Seuraavan sukupolven kanssa olemme mukana alusta asti, mikä on mahtavaa, Struthers sanoi.

Uusi konsolisukupolvi on Struthersin mielestä hyväksi koko pelialalle niiden aiheuttaman taloudellisen kasvun ansiosta, mutta hän huomioi haastattelussa niiden myös lähinnä toistavan samaa vanhaa kaavaa sen sijaan, että ne olisivat huomattavan erilaisia tai paranneltuja versioita edeltäjistään.

– Mielestäni eroja uusien konsoleiden välillä on nykyään hankalampi huomata. On kuitenkin hienoa, että uudet konsolit ovat tulossa, koska ne tuovat mukanaan uusia käyttäjiä.

Struthers lisäsi myös. että Devolver tulee jatkossakin kehittämään pelinsä ensisijaisesti pc:lle, vaikka julkaisee pelejä myös konsoleille.

Devolver-pomon lisäksi myös Platinum Gamesin Atsushi Inaba on sanonut – joskin kriittisempään sävyyn – tulevan konsolisukupolven olevan lähinnä vanhan toistoa.

Sekä PlayStation 5 että Project Scarlett saapuvat loppuvuodesta 2020.

Lähde: Gamespot

Lisää luettavaa