Huikea Devs Play -videosarja teki paluun – tutustu Spyron, Assassin’s Creedin ja muiden pelien historiaan yhdessä kehittäjien kanssa

Double Fine on tuonut takaisin kiehtovan Devs Play -videosarjan. Uusimmissa videoissa saadaankin kehittäjäkatsaus esimerkiksi Spyro the Dragoniin ja Assassin's Creed II:een.

28.12.2015 20:10

Double Fine Productions tunnetaan parhaiten pelinkehitysstudiona, mutta viimeisinä vuosina se on erikoistunut tekemään rutkasti myös monenlaista videoviihdettä YouTubeen. Eräs tällaisista ilmestyksistä on ollut yhteistyössä tuotantotiimi 2 Player Productionsin kanssa tehty Devs Play -sarja, jossa Double Finen henkilöstö pelaa läpi tunnettuja videopelejä yhdessä eri pelinkehittäjien kanssa.

Nyt joulukuussa Devs Play -sarjasta on käynnistetty järjestyksessään sen toinen tuotantokausi. Kirjoitushetkeen mennestä uudesta kaudesta on saatu kaikkiaan ulos neljä jaksoa, joissa vierailijoina on nähty sellaisia pelialan veteraaneja, kuten Insomniac Gamesin Ted Price ja Ubisoftin entinen avainkehittäjä Patrice Désilets. Käsittelyyn videoissa onkin otettu jo sellaisia klassikoita kuin Spyro the Dragon, Prince of Persia: The Sands of Time, Assassin’s Creed II sekä myös Ratchet & Clank, joiden kehityksestä ja taustoista miehillä on piisannut yhtä jos toista valaisevaa sanottavaa. Ohesta löytyvä Spyro the Dragon -jakso on uusimman kauden ensimmäinen video, mutta mieltymystensä mukaan videoita voi kuitenkin katsella aikalailla missä järjestyksessä tahansa.

Kaikkia Devs Play -sarjan uusimpia jaksoja voi koettaa metsästää muutaman päivän välein tästä. Ensimmäisen Devs Play -kauden kaikki videot löytää vuorostaan tästä.

Double Finen YouTube-kanavaa kannattaa noin muutenkin pitää silmällä, jos kurkistus varsinkin pelialan kulisseihin kiinnostaa. Jo aiemmin kanavalle on tuotu nähtäville esimerkiksi rutkasti suitsutusta kerännyt joukkorahoitetun The Broken Age -pelin kehityksestä kertova dokumenttisarja, kuten myös videopäiväkirjamateriaalia Double Finen Amnesia Fortnight -kehityskilpailuista.

Lisää luettavaa