Diablo III:n PS4-versio pakkaa sisäänsä laajennuksen ja muita herkkuja

PlayStation 4:lle Diablo III julkaistaan Ultimate Evil Edition -nimeä kantaen. Mukana nähdään saman tien Reaper of Souls -laajennus.

10.11.2013 03:08

Blizzardin toimintaroolipeli Diablo III on saamassa julkaisunsa PlayStation 4:llä niin kutsutun Ultimate Evil Editionin muodossa. Muihin Diablo III -versioihin nähden merkittävä ero kyseisessä paketissa on, että itse pääseikkailun ohella PlayStation 4:llä päästään suoraan käsiksi myös laajennusosa Reaper of Soulsiin.

Paljastus tehtiin osana Blizzardin parhaillaan käynnissä olevaa BlizzCon-tapahtumaa. Sen yhteydessä Diablo III:sta onkin julkaistu nyt myös joukko erilaisia videoita. Yleinen Reaper of Souls -esittelypätkä vuotikin näistä nettiin jo aikaisemmin, mutta ohesta löytää lisäksi videot sekä Diablo III:n PS4-versiosta että myös Reaper of Souls -lisälevyn uudesta Adventure Mode -tilasta.

Reaper of Soulsin Adventure Mode on eräänlainen lisävastine Diablo III:sta jo löytyvälle kampanjatilalle. Adventure-tilassa kaikki varsinainen juoni on riisuttu kuitenkin pois ja tilalla on vapaus tutkia pelimaailmaa miten haluaa. Puuhasteltavaa tilassa tarjoavat satunnaisesti luotavat Bounty-tehtävät sekä Nephalem Rifteiksi kutsut luolastot, jotka tarjoavat kerralla aina noin 10-15 minuuttia satunnaisesti luotua toimintaa.

Pelisivusto Polygon lisäksi raportoi, että PlayStation 4:llä Reaper of Souls tarjoaisi muutamia yksinoikeusominaisuuksia. Tällaisiä ovat sekä legendaarisista aseista saatavat kavereille annettavat lahjat että niin sanottu Avenger Kill -järjestelmä.

Avenger Killin myötä hirviöt, joille pelaajat häviävät, saattavat päätyä matkaamaan kuolleen sankarin kaverilistoilla olevien muiden Diablo-pelaajien peleihin. Kun hirviö hyppää pelistä toiseen, saa se lisää voimia, mikä voi myös tapahtua uudelleen, mikäli hirviö kaataa myöhemmin myös lisää pelaajia. Kun se kuitenkin voitetaan, saa sekä hirviön kaataja että hiljattain hirviölle hävinnyt pieniä palkkioita suorituksestaan.

Vielä ei ole varmaa, miten voimakkaaksi Blizzard on antamassa hirviöiden kasvaa.

Toistaiseksi Diablo III:n Reaper of Souls -laajennus on julkistettu vain Windowsille, OS X:lle ja PlayStation 4:lle. Sen tulosta PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle ei ole parhaillaan minkäänlaisia takeita.

Lähde: Diablo III Blog (1), (2), Polygon

Lisää luettavaa