Digimonit palaavat Eurooppaan PlayStation-roolipelillä / Uutiset / pelaaja.fi

Digimonit palaavat Eurooppaan PlayStation-roolipelillä

3.07.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Japanissa PlayStation Vitalle maaliskuussa julkaistu tuore Digimon-roolipeli Digimon Story: Cyber Sleuth on tulossa Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Pelin on julkaisemassa myöskin täälläpäin maailmaa Bandai Namco, joskin Vitan ohella se saadaan lännessä myös PlayStation 4:lle.

Cyber Sleuthin takaa löytyy japanilainen roolipeliveteraani Media Vision, jonka aiempiin tuotoksiin lukeutuvat esimerkiksi pelisarjat Chaos Rings ja Wild Arms. Tuoreen roolipelin ydin koostuu tietenkin sekä oman digitaalisista hirviöistä muodostuvan armeijan kasaamisesta ja kouluttamisesta että myös vuoropohjaisesta taistelemisesta.

Käsiksi Digimon Story: Cyber Sleuthiin päästään ensi vuonna.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Animen-sarjan suurena ystävänä, enkä puhu vaan Adventuresta ja 02:sta, vaan myös Tamers, Frontier, Savers, Xros Wars ja joka odottaa Adventure 3:a kuin kuuta nousevaa, ja on viettänyt kymmeniä tunteja wikimon.net:issä sivistyttämässä digimon-tietämystä, tässä pelissä on paras olla yksi ominaisuus: Mahdollisuus valita Digimonien japanilaisten nimien ja tyhmien länsimaisten nimien välillä! Haluan Mugendramonin Machinedramonin sijaan, Dukemonin Gallantmonin sijaan, Yukidarumonin Frigimonin sijaan, Lucemon: Satan Moden Lucemon: Shadowlord Moden sijaan ja ennen kaikkea Vamdemonin Myotismonin sijaan (kamala nimi, japanilaisessa on sanat "vampyyri" ja "demoni" koska hän on vampyyri ja pahis, mitä tuo "myotis" edes tarkottaa?).

Sinänsä olen surullinen ettei se adressilla pyydetty 3DS-Digimon julkistettu, aion kuitenkin hankkia pelin jossain vaiheessa PS4:lle, vaikken konsolia vielä omista. Parempi tämä kun Digimon All-Star Rumble.

Käyttäjän VillNess kuva
VillNess
Lainaus käyttäjältä Brutal1ty

ja ennen kaikkea Vamdemonin Myotismonin sijaan (kamala nimi, japanilaisessa on sanat "vampyyri" ja "demoni" koska hän on vampyyri ja pahis, mitä tuo "myotis" edes tarkottaa?).

Juu on kyl taas jollain välähtäny ton nimen kans. Tää taitaa olla tää perus et hui hänen nimi on herra Saatana, eihän sellainen sovi lapsille tai heistä tulee väkivaltaisia psykopaatteja, herra Hercule on paljon turvallisempi.

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini
Lainaus käyttäjältä Brutal1ty

Vamdemonin Myotismonin sijaan (kamala nimi, japanilaisessa on sanat "vampyyri" ja "demoni" koska hän on vampyyri ja pahis, mitä tuo "myotis" edes tarkottaa?).

Myotis on lepakkosuvun latinalainen nimi. https://fi.wikipedia.org/wiki/Aitosiipat En sitten tiedä miksi tuota käytettiin vampyyrin sijaan. Desmodontinae tai Desmodus olis toiminut siinä. Btw, avainsana on google.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Itse olen katsonut vain alkuperäisen Digimon Adventuren sekä Saverssin kokonaan, tosin 02 ja Frontier ovat myöskin tulleet hyvin tutuiksi (Frontierin viimeinen kolmasosa oli aivan jäätävän tönkköä katsottavaa, pitäisi siitäkin sarjasta katsoa vihoviimeinen jakso läpi... kun vaan jaksais). Tamerssin menin valitettavasti aikoinaan spoilaamaan lukemalla siitä ummet ja lammet Wikipediasta. Näin jälkikäteen se harmittaa, sillä Tamers vaikuttaisi sisältönsä puolesta olevan parhain Digimon-sarja sitten alkuperäisen Adventuren.

Digimon peleistä olen kokeillut vain Digimon world kolmosta, joka Euroopassa julkaistiin nimellä Digimon world 2003. Ja se vasta jäätävä kokemus olikin - varsin pitkään kestäviä latausruutuja tuli vastaan joka ikisen pikku asian(kin) jälkeen, jopa silloin kun poistuit tavaravalikosta takaisin overworldiin. Tämä tietenkin toi peliin jatkuvasti ylimääräistä odottelua sekä turhaa pituutta. Siihen verrattuna, tämä peli vaikuttaa ihan lupaavalta. Graffat ovat nättejä, vanhoista sarjoista tuttuja Digimoneja on tarjolla ihan hyvin enkä ole löytänyt netistä mitään kommentteja ylipitkistä latausajoista. Taas yksi peli, jonka voisi lätkäistä alati kasvavaan "osta tää sit joskus pleikka neloselle"-listaan.

Mielenkiintoista, tässä pelissä vaikuttaisi olevan yksi hahmo, jonka nimi on Nokia ja jonka Digivice on kännykkä :D

Käyttäjän erakko kuva
erakko

No huhhuh! Ei voi muuta sanoa. Vuosia olen Siliconeran feediltä näitä Digimon-roolipelejä kuolaillut ja nyt sitä viimeinkin olisi luvassa kielellä mitä ymmärtää ja konsolilla jonka omistaa. Digimon World 1:stä ja 2:sta + PS1:en Rumble Areenaa pelanneena (ja kaikki animen kaudet katsoneena) toivon lähinnä ettei peliä ole vedetty niin överiksi kuin DW 2, mihin taisi kevyesti upota yli sata tuntia että edes tarinan läpäisee ("grindaamisen" vuoksi). Muuten näyttää hyvältä.

Käyttäjän Eerie kuva
Eerie

JEAH!

Nostoja