Dinosauruksia, raidekauhua ja robottipukuja – Sony esitteli jälleen PlayStation VR -pelejä / Uutiset / pelaaja.fi

Dinosauruksia, raidekauhua ja robottipukuja – Sony esitteli jälleen PlayStation VR -pelejä

27.10.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Virtuaalitodellisuus sai rutkasti huomiota Sonyn tiistaina järjestämässä Paris Games Week -lehdistötilaisuudessa.

Tilaisuuden yhteydessä julkisuuteen tuotiin ensinnäkin parikin uutta PlayStation 4:n omalle PlayStation VR -kypärälle kehitettyä peliä. Toinen näistä on on hiljattain julkaistun Until Dawn -kauhupelin pohjalta luotu Until Dawn: A Rush of Blood, joka on tarjoamassa kirjaimellisesti raiteilla kulkevan kauhuelämyksen. Toinen tuotoksista oli vuorostaan Crysis-kehittäjä Crytekin Robinson: The Journey, jossa pelaajat pääsevät tutkimaan dinosaurusten täyttämää planeettaa yhdessä tätä seuraavan robottikumppanin kanssa.

Sonyn lehdistötilaisuudessa julkisuuteen saatiin materiaalia toki myös jo aikaisemmin paljastetuista PlayStation VR:lle saapuvista peleistä. Huomiota saivat varsinkin niin Rebellionin tankkipeli Battlezone sekä Guerrilla Cambridgen verkkoräiskintäpeli RIGS.

Tarkoituksena Sonylla on julkaista PlayStation VR ensi vuoden keväänä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän theEternal kuva
theEternal

Emäntä oli ihan innoissaan tuosta robinson pelistä kun näytin sen sille tänä aamuna. Täytyy sanoa että ihan mielenkiintoista settiä on tulossa. Mielenkiintoisempana kysymyksenä on myös että aletaanko vanhempia pelejä myös "remasteroimaan" vr-versioiksi ? Heavy rain ps3:llahan sai move version. Olisiko jostain nykyisestä ps4 pelistä vr-peliksi ?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Jahas, sieltähän on tulossa ihan hyvä lista kamaa. Harmi vain, että suurin osa on juurikin tuollaista epäpeliä. Odotellaan nyt vielä vaikka 10 vuotta jos sitten saisi sellaista virtuaalitodellisuutta että olisivat pelit edes nykyisten ei-VR -pelien tasolla vapaudessa ja grafiikoissaan. Noista tuo RIGS ja Battlezone ainoat, jotka vaikuttivat edes vähän "oikeilta" peleiltä. Muut enemmän kokemuksia ja vaikka olisikin hienoa ne kokea, niin en niiden takia kyllä osta jotain monien satojen eurojen hintaisia laseja.

Sinänsä mielenkiintoinen (ja hienon näköinen) Robinson näytti pelkältä scriptiltä, jossa EHKÄ voi katsoa ympärilleen. Videolla vaikutti että jopa se olisi scriptattu valmiiksi. Vai oliko kyseessä sitten pelkkä CGI-traileri vai?

Käyttäjän Yerted kuva
Yerted

Eternalilta ja zappahilta hyviä pointteja. Mä ottaisin mieluusti mistä tahansa fps pelistä VR version jossa voisin katsella ympärille päätä heiluttamalla ikään kuin "right side stick:inä"

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Raideseikkailu ei ihan jaksa enää innostaa missä katsellaan käytännössä 360 videota. Noi oikeat pelit näyttikin sitten paskalle. Ymmärtäähän sen jos nykypelit ei pyöri edes 30fps niin miten nämä sitten pyörisi yhtäkkiä 60-120 jonka virtuaalitodellisuus vaatii. Odotukset enemmän pc puolella jossa jotain hienoa on mahdollista jopa saavuttaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Audiovarmennus

Raideseikkailu ei ihan jaksa enää innostaa missä katsellaan käytännössä 360 videota. Noi oikeat pelit näyttikin sitten paskalle. Ymmärtäähän sen jos nykypelit ei pyöri edes 30fps niin miten nämä sitten pyörisi yhtäkkiä 60-120 jonka virtuaalitodellisuus vaatii. Odotukset enemmän pc puolella jossa jotain hienoa on mahdollista jopa saavuttaa.

Ikävä kyllä sillä puolella ei ole kellään budjettia millä saavuttaa. Veikkaankin että VR on yhtä kuollut heti syntyessään tälläkin kertaa, kuten aina ennenkin.