Virolainen ZA/UM-pelistudio vaikuttaisi olevan jonkinlaisissa vaikeuksissa.

Ylistetyn Disco Elysium -roolipelin kehittäneen ZA/UM:n perustaja Martin Luiga on julkaissut Medium-sivustolla studion tilaa valottavan viestin. Luiga ilmoittaa viestissään hajottavansa ZA/UM:n kulttuurisena yhdistyksenä. Hän kuitenkin kertoo ZA/UM:n jatkavan toimintaansa yhtiönä.

Luigan mukaan studion sisällä on kuitenkin käynyt kato. Hän kertoo ensimmäisen pelin suunnittelija Robert Kurvitzin, käsikirjoittaja Helen Hindperen sekä art director Aleksander Rostovin jättäneen studion viime vuoden lopussa. Luigan mukaan Kurvitz, Hindpere ja Rostov eivät jättäneet studiota omasta tahdostaan, vaikka hän ei avaakaan tilannetta tarkemmin. Luiga toteaa myös, että kyseisten henkilöiden lähtö studion palveluksesta olisi huono uutinen Disco Elysiumin jatko-osaa odottaville faneille.

Kirjoituksensa kommenttiosiossa Luiga vihjaa tilanteen taustalla olleen studion liiketoimintaan liittyviä epämääräisyyksiä. Hän antaa ymmärtää, että ZA/UM:n avainhenkilöiden lähtö liittyisi studion rahoittajiin, joista yhden hän kertoo olleen Viron ensimmäinen sijoituspetoksesta tuomittu henkilö.

Kryptinen viestintä jatkuu myös viestin allekirjoituksessa. Luiga ilmoittaa viestin lopussa sijainnikseen Tallinnassa sijaitsevan psykiatrisen klinikan yhdeksännen osaston. Avoimeksi jää, onko kyseessä vain musta huumori, vai onko Luiga todellisuudessa kyseisessä paikassa.

Lähde: Medium

Lisää luettavaa