Discord muuttuu aina vain enemmän Steam-henkiseksi – tulossa nyt oma pelikauppapaikka / Uutiset / pelaaja.fi

Discord muuttuu aina vain enemmän Steam-henkiseksi – tulossa nyt oma pelikauppapaikka

9.08.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Pelipalvelut Steam ja Discord ovat vähitellen muodostumassa toistensa peilikuviksi. Vasta aiemmin kesällä Steam päivittyi uusilla chat-ominaisuuksilla, jotka toivat sen kommunikointityökalut lähemmäksi Discordin tarjontaa. Nyt vuorostaan kommunikointiin erikoistunut Discord on ilmoittanut, että se on laajentamassa toimintaansa avaamalla osaksi palveluitaan oman pelikauppapaikkansa..

Pelikaupallaan Discord ei toki lähde ainakaan aluksi kilpailemaan suoraan Steamia vastaan. Sen tarkoituksena on ensin muistuttaa toiminnaltaan pieniä persoonallisia kirjakauppoja, joiden tarjonta on käsin poimittua ja jotka toimivat vahvasti suositusten kautta. Aluksi kauppapaikasta näyttävät kiinnostuneen varsinkin Deep Silver ja THQ Nordic sekä joukko indiekehittäjiä.

Kiinnostuksena Discorilla on hakea kauppapaikalleen myös väliaikaisia yksinoikeuksia omalla Discord First -ohjelmallaan. Sen voimin yhtiö lupaa tarjota tukea indiekehittäjille, jotka ovat valmiita tuomaan pelinsä yksinomaan vain Discordin kauppapaikalle ensimmäisen noin 90 päivän ajaksi.

Discordin maksullisen Nitro-palvelun jäsenet saavat hekin kaupasta etuja. Jäsenyyden yhtenä lisäherkkuna käyttäjille luvataan tulevaisuudessa ilman lisäveloitusta saatavia pelejä hieman PlayStation Plussan ja Games with Goldin henkeen.

Kaiken tämän ohella Discord haluaa toimia pc:llä vielä eräänlaisena Steamin ja Originin kaltaisten eri pelipalvelujen yhdistäjänä. Tähän se tähtää ominaisuudella, jolla kaikki yhdellä tietokoneella olevat pelit voi skannata käynnistettäväksi suoraan Discordin koostaman pelikirjaston kautta. Yhdistetty kirjasto ei toki mahdollista esimerkiksi Steamin kitkemistä kokonaan pois koneelta, mutta se lupaa kuitenkin automaattisesti kytkeä Steamin päälle, kun sen tarjonnasta haluaa jotakin pelailla.

Virallista julkaisuajankohtaa uusille ominaisuuksille ei ole vielä annettu. Ensiksi ne viedään vielä beta-testiin, joka on näin aluksi keskitetty Discordin kanadalaisten käyttäjien ympärille. Ajan myötä testin on määrä toki laajentua.

Lähde: Discord

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni
Lainaus

Yhdistetty kirjasto ei toki mahdollista esimerkiksi Steamin kitkemistä kokonaan pois koneelta, mutta se lupaa kuitenkin automaattisesti kytkeä Steamin päälle, kun sen tarjonnasta haluaa jotakin pelailla.

Eli toimii kuten normaali pikakuvake?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus Refloni

[quote]Yhdistetty kirjasto ei toki mahdollista esimerkiksi Steamin kitkemistä kokonaan pois koneelta, mutta se lupaa kuitenkin automaattisesti kytkeä Steamin päälle, kun sen tarjonnasta haluaa jotakin pelailla.[/quote]
Eli toimii kuten normaali pikakuvake?

Jep. Pikakuvake on toiminut vuosikymmeniä hyvin ja toimii edelleen. Ei tarvetta tämmösille kikkareille.

Juuri tämän takia on yksi lysti, onko peli Steamissa, Uplayssa, Originissa vai ties missä. Se käynnistyy pikakuvaketta klikkaamalla, automaattisesti.

Nostoja