Disgaea-studio Nippon Ichi Software on suurissa talousvaikeuksissa – ei pysty maksamaan palkkoja työntekijöilleen / Uutiset / pelaaja.fi

Disgaea-studio Nippon Ichi Software on suurissa talousvaikeuksissa – ei pysty maksamaan palkkoja työntekijöilleen

20.05.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
1

Useiden japanilaisten uutissivujen mukaan muun muassa Disgaea-roolipelisarjasta tunnettu Nippon Ichi Software on ajautunut pahoihin talousvaikeuksiin.

Lähteiden mukaan julkaisijan talousongelmat ovat yltyneet niin pahaksi, ettei yhtiö pysty maksamaan enää työntekijöidensä palkkoja. Tilanteen seurauksena yhtiö on ryhtynyt myymään osakkeitaan pilkkahinnalla toiveinaan saada kerättyä tarvittavat varat firman jatkon kannalta. Toimenpide laskee samalla Nippon Ichin sijoitusten arvoa.

Yhtiön julkistuksessa käy ilmi kerättävien varojen olevan lähes 600 miljoonaa Japanin jeniä, eli vajaa viisi miljoonaa euroa. Tämä kattaisi pelinkehityskustannukset sekä työntekijöiden palkat. Jos riittävää summaa ei saada kasattua, yhtiö priorisoi työntekijöiden palkkojen maksun.

Nippon Ichi Softwaren talousongelmien takana ovat heikentyneet pelimyynnit yhtiön uusien pelisarjojen osalta sekä maaliskuussa julkaistu Disgaea RPG -mobiilipeli, joka jouduttiin vetämään myynnistä vain kuukausi julkaisun jälkeen lisäkehitystä varten. Etenkin jälkimmäistä pidetään merkittävän syynä studion nykyiseen jamaan.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka nykyinen tilanne vaikuttaa studion kehitteillä oleviin peleihin tai yhtiön tulevaisuuteen.

Lähde: Siliconera

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Kuulostaa pahalta, täytynee napata muutama julkaisijan peli ostoskoriin vielä kun voi.

Nostoja