Disney ostaa Star Wars -brändiä hallitsevan Lucasfilmin (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Disney ostaa Star Wars -brändiä hallitsevan Lucasfilmin (päivitetty)

30.10.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
37

The Walt Disney Company ostaa Lucasfilmin itselleen 4,05 miljardilla dollarilla eli noin kolmella miljardilla eurolla. Yhtiö ilmoitti aikeistaan myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa.

Hankinnan myötä Disneyn omistukseen päätyvät kaikki Lucasfilmin osaset. Sen lisäksi siis että Tähtien sodan oikeudet ja arvostetut ääni- ja erikoistehosteosastot päätyvät yhtiölle, kuuluu sille nyt myös muun muassa pelistudio LucasArts ja sen useat pelioikeudet aina Star Wars -teoksista Monkey Islandiin.

Parhaillaan ei olekaan varmuutta, mitä tämä tarkoittaa erityisesti juuri LucasArtsin pelien kannalta. Pelitalon on tiedetty kehittävän viime aikoina Star Wars 1313 -toimintaseikkailua, jonka ohella Star Wars: First Assault -nimisestä pelistä on myös liikkunut huhuja.

Elokuvapuolella ainakin tapahtuu jo suuria asioita. Disney on luvannut tuovansa Star Wars: Episode 7 -elokuvan ensi-iltaan vuonna 2015. Täyspitkiä Star Wars -elokuvia on myös tarkoitus nähdä näillä näkymin joka toinen tai kolmas vuosi.

Päivitys kello 23.13: LucasArtsin edustaja on tiedottanut, että ainakin toistaiseksi kaikki sen projektit etenisivät normaalisti.

Päivitys kello 23.27: Polygon raportoi Walt Disney Companyn toimitusjohtajan maininneen, että Disney aikoo todennäköisesti hyödyntää Lucasfilmsin oikeuksia konsolipelien sijaa enemmänkin mobiilipeleissä ja sosiaalisissa teoksissa. Konsolipuolta ei kuitenkaan täysin olla ottamassa pois laskuista, joskin yhtiö todennäköisesti päätyy enemmänkin lisenssoimaan oikeuksiaan muiden käyttöön sen sijaan, että se ryhtyisi varsinaisen julkaisijan asemaan.

Lähde: The Walt Disney Company, Gamasutra

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Luotan kyllä siihen että Disneyn alaisuudessa tulee paljon laadukkaampaa tavaraa kuin Episodit 1-3.

Don't worry, be happy. Saatiin Tähtien Sodat vihdoin pois Lucasin ahneista nakkisormista.

Muistakaa että kaikkea keskustelua ei ole pakko käydä tässä uutisessa. ;o

Käyttäjän Reinkaos kuva
Reinkaos

Tämä voi olla hyvä uutinen, Ei sitten tiedä mitä tuo Disney tekee niiden elokuvien kanssa.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No tämä uutinen tuli kyllä ihan puskista...tosiaan toivon että tulevat SW-leffat (kuten myös pelit) tulevat olemaan laadukkaita, tosin hiaman epäilyttää, mikäli täyspitkiä elokuvia tulee noin usein.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Walt Disney Pictures esittää! Tähtien Sota, episodi seitsemän: Mark Hamill is back.
Toivottavasti oikeasti hyviä elokuvia tulossa.

Käyttäjän Vulpes Arctos kuva
Vulpes Arctos

Huusin ääneen. Onnesta.

Juuri muutama päivä sitten mietin, kuinka upeaa olisi nähdä aivan uusia Star Wars -elokuvia valkokankaalla. Mielestäni tämä voi olla kaivattu piristysruiske koko universumille. Toivottavasti uudet tekijät saavat kaapattua Tähtien sodan hengen paremmin kuin Lucas viime aikoina. Pakko tosin rehellisyyden nimissä myöntää, että pidän Lucasin tuoreemmastakin trilogiasta. Se on nimittäin erottamaton osa lapsuuttani.

Käyttäjän Paavo Niskala kuva
Paavo Niskala

Aww Roope-kuva!

Käyttäjän TkHX kuva
TkHX

Ehkäpä nyt löytyvät varastosta myös ne ihan originaalit Star Warsit hd-remasterointia varten? Siis ne, joiden Luca$ väitti tuhoutuneen siinä vaiheessa, kun alettiin tehtailla "paranneltuja" versioita.

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man

Tämähän olisi hyvä uutinen jos tulisi sw leffoja, jotka vähemmän tai enemmän liittyisivät jo luoituihin elokuviin, mutta jatkoa ? Ei saatana.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Demppa

Luotan kyllä siihen että Disneyn alaisuudessa tulee paljon laadukkaampaa tavaraa kuin Episodit 1-3.

En ymmärrä mikä niissä kaikkien mielestä aina mättää.

Käyttäjän NiQo kuva
NiQo

En tiedä tuosta Episode 7:sta, mutta turha kritisoida kuitenkaan ennen kuin se on tullut. Parempi ehkä olisi jos he veisivät sitä ajassa eteenpäin tai jotain sinne päin toisin mahdollisuudet ovat kattavat Star Wars universumissa. Mutta jos nuo muut leffat ovat samassa ajassa kuin edelliset 1-3 tai 4-6 niin se on ihan hyvä idea nähdä tavallaan miltä näytti toisaalla kun "Order 66" lähti päälle tai jotain muuta vastaavaa.

Nostoja