Disney tappoi Star Wars -pelin kehittäjien selän takana / Uutiset / pelaaja.fi

Disney tappoi Star Wars -pelin kehittäjien selän takana

5.10.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
9

Tähtien sota -teemaiset mobiilipelit Tiny Death Star ja Star Wars: Assault Team ovat alkaneet kadota saatavilta ainakin iOS- ja Android-laitteiden latauskaupoista. Kyseessä vaikuttaa olevan varsin erikoinen tilanne, sillä Tiny Death Starin luonut pelistudio NimbleBit on kertonut pelin poistumisen jakelusta tulleen heille täytenä yllätyksenä.

– Olemme erittäin tyytymättömiä näkemään, että Tiny Death Star on suljettu vajaan vuoden verran julkaisunsa jälkeen. Meillä ei ollut tietoja pelin sulkeutumisesta, eikä meillä ole enää Disneylla edes kontaktihenkilöä viimeisimpien irtisanomisten myötä. Onkin riittävää todeta, että mikäli olet kehittäjä, jota kiinnostaisi tehdä yhteistyötä Disneyn parissa, tämä ei ole välttämättä haluamasi sopimus, NimbleBitin edustaja Ian Marsh kuvaili pelilehti Game Informerille.

Tiny Death Star julkaistiin alkujaan noin 11 kuukautta sitten Disneyn mobiiliostaston toimesta ja se tarjosi ilmaiseksi kepeän simulaatiokokemuksen Kuolematähden rakentamisesta ja laajentamisesta. Haastattelussaan Pocket Gamer-sivuston kanssa Marsh on todennut, että peli oli NimbleBitille merkittävä liikevaihdon tuottaja.

Star Wars: Assault Team oli vuorostaan korttipohjainen toimintapeli. Disney kehitti pelin itse ja se julkaisi tuotoksen alkujaan vasta viime maaliskuussa.

Disneyn Game Informerille antaman lausunnon mukaan sekä Tiny Death Star että myös Star Wars: Assault Team päätettiin poistaa, jotta yhtiö voisi keskittyä vahvemmin uuteen Clash of Clans -henkiseen Star Wars: Commander -peliin.

Lähde: Pocket Gamer, Game Informer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Todella erikoista...
Tappaa kaksi peliä, jotta saisi jollain taikakeinolla helpotettua uude pelin oloa...

Käyttäjän jokunen1 kuva
jokunen1

Poistettiin ne myös wpmarketista.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Raha = valtaa. Valta = voit tehdä mitä vaan.

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Tässä Star Ware - yhteiskunnassa tuo ei liene ongelma. Voima on kanssasi, oi sinä Ware ritari.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn
Lainaus

Disneyn Game Informerille antaman lausunnon mukaa sekä Tiny Death Star että myös Star Wars: Assault Team päätettiin poistaa, jotta yhtiö voisi keskittyä vahvemmin uuteen Clash of Clans -henkiseen Star Wars: Commander -peliin.

Pieni mieleni ei vain käsitä tätä. Eihän noilla peleillä ole mitään muuta yhteistä kuin teema, luuleko Disneyn pelleporras oikeasti, että Star Wars -mobiilipelit kilpailevat suoraan keskenään? Varmaan kohta estävät tulevan Battlefrontin kehityksen, koska haluavat, ettei tuolla mobiiliulosteella - jota myös peliksi kutsutaan - ole yhtään kilpailijaa.

Huokaus.

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619

Voin kuvitella miten ne jotka on maksanut tästä sen 60€/$/£ kokee nyt

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Tiedättekö, miksi Mikillä on valkoiset hanskat: Ei jää turhia sormenjälkiä ja veritahrat on helppo pestä pois lipeällä...

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Tahvo619

Voin kuvitella miten ne jotka on maksanut tästä sen 60€/$/£ kokee nyt

Niin siis eihän peli katoa laitteestasi mihinkään. Pelaaminen on edelleen mahdollista jatkossakin.

Käyttäjän Super Meat Boy kuva
Super Meat Boy (ei varmistettu)

Molemmat pelit ovat edelleen ladattavissa Windows 8:n sovelluskaupasta. Päivittäkää uutiseen.