Doom-kehittäjä John Carmack saa kunniapalkinnon Britannian akatemialta / Uutiset / pelaaja.fi

Doom-kehittäjä John Carmack saa kunniapalkinnon Britannian akatemialta

24.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Id Softwaren perustajajäsen John Carmack on seuraava BAFTA Fellowship -kunniapalkinnon saava pelialan vaikuttaja. Britannian elokuva- ja televisiotaiteiden akatemian epäsäännöllisesti myöntämä palkinto jaetaan ensi kuussa kahdeksatta kertaa osana sen omaa British Academy Game Awards -peligaalaa.

Brittiakatemia myöntää Fellowship-kunniapalkintoja tahoille, jotka ovat jollain merkittävällä tavalla vaikuttaneet pelialan kulkuun. Carmackin kohdalla akatemia kiittää erityisesti miehen pioneerityötä 3D-peligrafiikan kanssa, mutta muistuttaapa se miehen tukeneen myös esimerkiksi hyväntekeväisyystyötä pelialalla.

Työskenneltyään id Softwarella Carmack tuli tunnetuksi erityisesti niin Commander Keenin, Wolfenstein 3D:n, Doomin kuin Quakenkin tekniikkavastaavana. Viimeiset hieman reilut kaksi vuotta Carmack on toiminut myös teknologiapäällikkönä virtuaalitodellisuuslaseja työstävällä Oculuksella.

Carmackia aiemmin pelialan Fellowship-palkinnon ovat saaneet niin Elite-sarjan isä David Braben, Grand Theft Auto -sarjasta vastaava Rockstar Games, Valven perustaja Gabe Newell, jumalpeligenren pioneeri Peter Molyneux, Nintendon legendaarinen pelisuunnittelija Shigeru Miyamoto, Atarin perustaja Nolan Bushnell sekä The Sims- ja SimCity-luoja Will Wright. Ensimmäisen kerran palkinto jaettiin pelialan edustajille vuonna 2007. Ensimmäinen British Academy Game Awards -tapahtuma järjestettiin vuorostaan jo vuonna 2004.

Lähde: BAFTA

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Carmack ei ehkä ole se alan taiteellisimman näkemyksen omaava kaveri, mutta kyllä hän palkintonsa ansaitsee. Harvalla pelinkehittäjällä on aivan näin pitkää ja vahvaa teknistä osaamista alalta. Miehellä on myös hyvin realistisia ja selkeitä visioita siitä mihin peliteknologia on menossa lähivuosina. Jos haluaa päästä hieman Carmackin pään sisään ymmärtämään miehen aivoituksia, suosittelen katsomaan tämän antamia Keynoteja.QuakeCon 2012 ja 2013 sekä Oculus Connect 2 Keynotet löytyvät ainakin tubesta.

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Carmack on heittämällä tärkein pelimoottorikehittäjä pelien historiassa. Ansaittu palkinto.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä Zhinarkos

Jos haluaa päästä hieman Carmackin pään sisään ymmärtämään miehen aivoituksia, suosittelen katsomaan tämän antamia Keynoteja.

"20 years of unscripted talks. Probably a lot of wrong calls, but always earnest" - John Carmack

Nostoja