Doom-konkarit John Romero ja Adrian Carmack paljastivat uuden räiskintäpelin

John Romero on työstämässä taas uutta ensimmäisen persoonan räiskintäpeliä yhdessä taiteilija Adrian Carmackin kanssa. Ensin vain kaksikon on tehtävä pyörähdys Kickstarterissa.

25.4.2016 18:05

Id Softwarea 25 vuotta sitten perustamassa olleet John Romero ja Adrian Carmack ovat paljastaneet kokonaan uuden ensimmäisen persoonan räiskintäpelin. Tänään maanantaina kaksikko kiikutti joukkorahoituspalvelu Kickstarteriin projektinsa nimeltä Blackroom, jonka kehitystä varten miehet yrittävät kerätä 700 000 dollarin edestä tukea.

Toistaiseksi Blackroomista ei ole tuotu saataville ollenkaan pelikuvaa, mutta Romero on lupaillut siitä nopeatempoista ja taitovetoista pc-räiskintäelämystä, joka on täysin pelaajien muokattavissa virallisen modituen voimin. Romeron tarkoituksena on itse suunnitella kaikki Blackroomin tasot, kun taas Carmack vastaa pelin taidesuunnasta. Kokonaisuudessaan kaksikko työstää peliä osana Night Work Games -nimistä studiota.

Tapahtumiltaan Blackroom sijoittuu tulevaisuuteen, jossa pelin päähenkilö on jäänyt jumiin sekaisin menneeseen virtuaalitodellisuuteen. Pelaajat eivät päädykään näin ollen räiskimään vain futuristisissa ympäristöissä, vaan myös historiallisemmalta näyttäviä alueita pitäisi olla myös luvassa.

Romeron mukaan Blackroomia ei ole tarkoitus kehittää vain pelkästään Kickstarterista saatavalla rahallisella tuella. Mikäli pelin joukkorahoitus onnistuu, on Romerolla ja kumppaneilla kasattuna valmiiksi joukko kumppaneita, joiden on määrä hoitaa loput Blackroomin tarvitsemasta rahoituksesta.

Valmiiseen kuosiin Blackroomin on tarkoitus päästä vuoden 2018 talvella. Peliin on suunnitteilla niin kymmenen tunnin yksinpelikampanja kuin myös sekä yhteistyöhön että kilpailullisuuteen nojaava moninpelipuoli.

Lisää Blackroomista voi lueskella sen Kickstarter-sivujen kautta. Ohessa on myös projektin esittelyvideo.

Lisää luettavaa