Doom-veteraani John Carmack jättää id Softwaren / Uutiset / pelaaja.fi

Doom-veteraani John Carmack jättää id Softwaren

22.11.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Kehittäjälegenda John Carmackin aika id Softwarella on tullut päätökseen. Idin studiopomo Tim Willits kertoi maailmalle perjantaina, että Carmack on virallisesti jättänyt studion, jonka hän perusti 22 vuotta sitten yhdessä John Romeron, Andrian Carmackin ja Tom Hallin kanssa.

Virallisella Twitter-tilillään Carmack on todennut halunneensa pysyä edelleen idin teknisenä neuvonantajana, mutta se ei kuitenkaan ottanut enää onnistuakseen. Kiirettä miehellä onkin piisannut idin ulkopuolellakin, sillä hän otti viime kesänä vastaan teknologiajohtajan roolin Oculus VR -yhtiössä. Hän on lisäksi uhrannut tämän tästä aikaansa myös perustamalleen Armadillo Aerospace -rakettiyhtiölle.

Id Softwarella Carmack ansioitui aikoinaan erityisesti pelien kuten Quaken ja Doomin ohjelmoijana. Hänen aikansa idilla on muutenkin mennyt vahvasti juuri studion hyödyntämän peliteknologian parissa työskentelyyn.

Willitsin mukaan Carmackin poistuminen yhtiöstä ei vaikuta idin nykyisiin projekteihin.

Lähde: Polygon, IGN, John Carmack (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

kaikista jutuista päätellen kyseinen mies oli sielä aikamoinen diktaattori jonka takia moni hyvä ihminen sai lähteä sieltä

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä frozen

kaikista jutuista päätellen kyseinen mies oli sielä aikamoinen diktaattori jonka takia moni hyvä ihminen sai lähteä sieltä

Oli myös tyyppi, joka aika pitkälti teki id sofwaresta sen mikä se oli ja sitä kautta mullisti koko pelimaailman. Enemmänkin kyse oli siitä, että porukka firmassa tiedosti Carmackin korvaamattomuuden ja siksi mieluummin mukauduttiin, kun riskerattiin tämän menestyksen avaimen lähtö firmasta. Onhan se kyllä totta, että esimerkiksi Tom Hall ja John Romero saivat lähtöpassit nimen omaan Carmackin painostuksesta, mutta kun Romeronkin historiikkia ennen erottamista ja sen jälkeen lukee, on aika paha alkaa väittämään, ettei teko olisi ollut perusteltu. Tom Hall oli ehkä vähän harmillisempi tapaus, mutta tämänkin kanssa ainakin Masters of Doom -kirjan mukaan taiteelliset erimielisyydet olivat jatkuneet jo pitkään ennen erottamista.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Jooh, vaikka sitten onkin ollut diktaattori studion sisällä, mutta silti yksi pelimaailman tunnetuimmista kasvoista ja aina ovat kyllä miehen näkemykset ja puheet QuakeConissakin jaksaneet kiinnostaa....Carmack on ollut ID:n kasvot siinä mielessä ja enemmänkin kuin mitä esim. Cliffy B oli Epicin kasvot...mutta kaikki loppuu aikanaan, tuntuu vain että viime vuosien aikana todella monet pitkän uran peliallalla tehneet veteraanit ovat vaihtaneet muihin hommiin....no nähtäväksi sitten jää miten tulee ID:n työhön vaikuttamaan nyt kun Carmack ei ole enää vaikuttamassa asioihin millään tavalla

Käyttäjän Barrakuda kuva
Barrakuda

id Softwaren aika nyt minun mielestä on jo ohi. Carmack = id.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Ihan hyvä että Carmack lähti, pirunmoinen ohjelmoijahan se on, mutta hirveän laskelmoiva eikä tunnu peleistä tietävän enää oikein mitään, niin idin pelit sen takia viimeaikoina takunneet pelattavuudessa aika pahasti. Tosin en nyt sanoisi vuodattavani kyyneleitä vaikka koko studio kaatuisikin, Doom 3:n jälkeenhän se ei ole ollutkaan kuin homeinen reliikki.

Käyttäjän Marttijuntti kuva
Marttijuntti

Todella sääli, mutta kaikki hyvät asiat tulevat jossain vaiheessa loppuun. Carmackin vaikutusta ID:in tuleviin peleihin ei enää tulla näkemään, joten putoaakohan niiden teknillinen taso jossakin määrin? Mutta joka tapauksessa, we miss you Carmack!

Käyttäjän kotihyttynen kuva
kotihyttynen

Tavallaan harmi, mutta ehkä olikin jo Carmackille korkea aika asettaa itselleen uusia tavoitteita. Eiköhän id software ole jo kylliksi hyötynyt miehen osaamisesta. Hieno mies, ei muuta kuin onnea ja menestystä jatkossakin.

Käyttäjän Juup87 kuva
Juup87

Hyvä että lähti. Saa enemmän aikaa keskittyä OR:n kehittämiseen. Kehittäjäversio iski sen verran kovaa että kuluttajaversiota ei jaksaisi enää edes odottaa.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental
Lainaus käyttäjältä Marttijuntti

Todella sääli, mutta kaikki hyvät asiat tulevat jossain vaiheessa loppuun. Carmackin vaikutusta ID:in tuleviin peleihin ei enää tulla näkemään, joten putoaakohan niiden teknillinen taso jossakin määrin? Mutta joka tapauksessa, we miss you Carmack!

Teknisestihän id:n pelit ovat olleet näyttäviä käytännössä aina, mutta ehkä olisikin aika saada niihin jotain muutakin sisältöä?

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

R.I.P ID software.