Dota 2 kahmaisi yli miljoona samanaikaista käyttäjää – ensimmäisenä Steamissa / Uutiset / pelaaja.fi

Dota 2 kahmaisi yli miljoona samanaikaista käyttäjää – ensimmäisenä Steamissa

15.02.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Valven oma MOBA-peli Dota 2 on vihdoin saavuttanut yli miljoonan samanaikaisen käyttäjän rajan. Rajapyykin saavuttamisen myötä se on samalla ensimmäinen peli, joka on kyennyt vastaavaan suoritukseen Steamissa.

Uuteen käyttäjäennätykseen pelin on auttanut sen parhaillaan käynnissä oleva New Bloom -tapahtuma. Sen myötä Dota 2 on saanut sekä hieman uutta ilmettä ylleen että myös poikkeuksellista sisältöä, kuten Year Best -hirviön hallintaan keskittyvän pelitilan.

Steamissa on viikonlopun aikana muutenkin käynyt vilske. Steamin omien tilastojen mukaan palvelussa on kirjoitushetkellä reilut 8,6 miljoonaa samanaikaista käyttäjää. Määrä on merkittävä, sillä vasta vuodenvaihteessa Steam teki kävijäennätyksen noin 8,5 miljoonalla yhtäaikaisella käyttäjällä.

Dota 2:n kävijäennätys on toki vielä vasta vain palanen siitä, missä lukemissa sen kilpailija League of Legends kulkee. Vuosi sitten kehittäjä Riot Games kertoi pelin onnistuneen keräämään parhaimmillaan 7,5 miljoonaa samanaikaista käyttäjää.

Muistaa toki sopii, että käyttäjämääriä mitatessa laskurit eivät välitä siitä, tuijottavatko pelaajat pelissä pelkkää alkuvalikkoa vai ovatko he kenties oikeasti pelaamassa.

Lähde: Steam, NeoGAF, Reddit, GameSpot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Nimenomaan käyttäjää, pelaamisesta ei nimittäin ollut mitään toivoa.

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka
Lainaus käyttäjältä Kingsta

Nimenomaan käyttäjää, pelaamisesta ei nimittäin ollut mitään toivoa.

Niin tämä, tähän kategoriaan pitäisi lisätä että pelikokemuksen pitää olla pelattava kaikille.

Käyttäjän Fortzon kuva
Fortzon

"Dota 2 servers was slained by New Year Beast Event for 3 GabeN money"

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man

varmaan kun kaikki retardit idlaa ja odottaa että pääsis pelaamaan sitä järkyttävän paskaa eventtiä. diretide ja greeviling takas