Double Dragon ja muita historiallisia klassikoita nimekkään taistelupelikehittäjän haltuun / Uutiset / pelaaja.fi

Double Dragon ja muita historiallisia klassikoita nimekkään taistelupelikehittäjän haltuun

13.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Guilty Gearin ja BlazBluen tapaisista 2D-mätkinnöistä tuttu Arc System Works on hankkinut haltuunsa oikeudet edesmenneen Technos Japan -yhtiön pelisarjoihin. Kaupan myötä Arcin haltuun siirtyvät siis esimerkiksi sellaiset nimet kuin Double Dragon, River City Ransom, Super Dodge Ball ja Kunio.

Aiemmin pelisarjojen oikeuksia piti hallussaan Million-niminen yhtiö. Arc System Works ei ole tarjonnut kauppojen yksityiskohtia. Kehittäjä on kuitenkin jo antanut uudella Technosille omistetulla verkkosivullaan kuvan siitä, että se on aikeissa elvyttää osan hankkimistaan sarjoista ainakin jonkinlaisessa muodossa.

Itse Technos Japan suljettiin vuonna 1996. Studio ehti vaikuttaa alalla vuodesta 1981 asti.

Varmaa ei ole, miten kauppa vaikuttaa kaksi vuotta sitten Kickstarterissa rahoitetun River City Ransom: Underground -pelin kehitykseen. Peliä työstävä Conatus Creative on kertonut pelisivusto Polygonille, ettei studiota ole tiedotettu kaupoista ja että se pyrkiikin käymään nyt Arc System Worksin kanssa neuvotteluja siitä, että peli saataisiin suunnitellusti ulos vielä tänä kesänä Windows-, Mac- ja Linux-koneille.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

Tämä kauppa kuulostaa ihan järkevältä, eniten toivon että uusi omistaja lähtee ahkerasti käyttämään ja kehittämään uutta omaisuuttaan. Tuo River City Ransom: Underground on yksi eniten odottamiani pelejä tällä hetkellä ja toivon että oikeuksien omistajanvaihdos ei aiheuta sille mitään mutkia matkaan.

Nostoja