Kehittäjäveteraani Tim Schaferin vetämä Double Fine -pelitalo toivoo vielä saavansa haltuunsa laajemmat oikeudet kehittämiinsä peleihin. Tuoreessa haastattelussaan Game Informerin kanssa Schafer on todennut, että jopa Costume Questin ja Stackingin konsolijakeluoikeudet ovat edelleen yhtiön kiikarissa.

Kyseisen pelikaksikon jakeluoikeudet ovat alkujaan kuuluneet THQ:lle, joka toimi pelien julkaisijana juurikin konsoleilla. Yhtiön kaaduttua Double Finelle avautuikin mahdollisuus haalia oikeudet takaisin konkurssihuutokaupan kautta, mutta pelitalo Nordic Games päätyikin tekemään paremman tarjouksen. Sen ohella, että Double Finen onkin nyt puhuttava EA:lle Brütal Legendsista ja Microsoftille Iron Brigadesta, on sen siis vielä oltava yhteydessä myös THQ:n jämäoikeuksista innostuneeseen eurooppalaisjulkaisijaankin, mikäli se tosiaan voisi saada kaiken haluamansa.

Polygonin vastaavanlaisessa haastattalussa Schafer kertoo, ettei hän pelitaloineen jahtaa oikeuksia kuitenkaan varsinaisesti bisnes- vaan tunnesyistä. Yhtiö omistaakin parhaillaan jo oikeudet sekä Stackingin että Costume Questin nimeen ja voisi näin ollen jatkaa jo eteenpäin sarjojensa parissa. Kehittäjät kuitenkin kokevat jättäneensä tapauksen häiritsevästi puolitiehen, mikäli he eivät saa kaikkea tekemäänsä tyystin haltuunsa.

Mikäli Double Finen tuotannon on tyystin ohittanut, on yhtiö tarjonnut oivan tilaisuuden tutustua siihen Humble Bundle -pelipaketilla.

Lähde: Game Informer, Polygon

Lisää luettavaa