Double Fine Presents saattaa saapua tiensä päähän / Uutiset / pelaaja.fi

Double Fine Presents saattaa saapua tiensä päähän

10.09.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
6
Double Fine, Tim Schafer, Double Fine Presents, Microsoft

Microsoftin alaisuuteen siirtyneen Double Finen indie-julkaisutoiminta Double Fine Presents saatetaan sulkea.

– Miten Double Fine Presents kehittyy tästä on meille kysymysmerkki. Ei ole järkevää tehdä sellaista julkaisutoimintaa, jos sitä ei pysty tekemään – jos esimerkiksi julkaistavat alustat ovat rajalliset. Taloudellisesti siinä ei ole järkeä, enkä tiedä onko myöskään rakenteellisesti järkevää olla julkaisija [julkaisijan] sisällä. Se on monimutkainen tapaus, Double Finen perustaja Tim Schafer paljastaa.

Vuonna 2014 perustettu Double Fine Presents on auttanut indie-devaajia julkaisemaan pelit osana Double Fine -brändiä ja helpottanut matkaa läpi julkaisuviidakon, mitä vastaan studio on ottanut pienen siivun pelin tuloista.

Julkaisutoiminnan lopullista kohtaloa ei ole kuitenkaan lyöty vielä lukkoon, ja kävi lopulta mitä tahansa, Schafer uskoo studion hengen ja ajatuksen säilyvän myös Microsoftin alaisuudessa.

– Voimme edelleen järjestää osana Double Fine Presentsiä olleita Day of the Devs -tapahtumia nostaakseen esiin 70-80 peliä, ja päästää ihmiset tapaamaan kehittäjiä ja pelaamaan heidän pelejä. Se on erinomainen toinen tapa lähestyä samaa kutsumusta, ja voimme jatkaa sen tekemistä ilman, että pistämme nimeämme mihinkään tai otamme osinkoja tuloista. Meidän ei tarvitse tehdä sitä enää, Schafer jatkaa.

Microsoft ilmoitti viime kesäkuussa vahvistaneensa yhtiön sisäisiä studioita Double Fine Productionsilla. Yhtiön studiohankinnat ovat viime vuosina lisääntyneet merkittävästi, sillä aiemmin viime vuonna Microsoft osti itselleen muun muassa inXile Entertainmentin, Obsidian Entertainmentin, Ninja Theoryn ja Compulsion Gamesin.

Lähde: Destructoid

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy

eikös we happy few ole näiden tekemä? ellen väärin muista. dlc on julkaisematon vielä.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus zerodaunholy

eikös we happy few ole näiden tekemä? ellen väärin muista. dlc on julkaisematon vielä.

Ei, We Happy Few on Compulsion Gamesin, jonka Microsoft toki myös osti. Microsoft on sanonut, että hankitut studiot pitävät kiinni velvollisuuksistaan ennen kuin ne omistautuvat täysin Microsoftin projekteille.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Toivottavasti Microsoft höllentäisi kuristusotettaan edes sen verran, että nähtäisiin Double Finen omat pelit useilla alustoilla.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus edqe

Toivottavasti Microsoft höllentäisi kuristusotettaan edes sen verran, että nähtäisiin Double Finen omat pelit useilla alustoilla.

Onhan tuo Microsoftin toiminta pelaaja ystävällisempää kun Sonyn joka ei tuo mitään peliä PClle

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy
Lainaus frozen

[quote="edqe"]Toivottavasti Microsoft höllentäisi kuristusotettaan edes sen verran, että nähtäisiin Double Finen omat pelit useilla alustoilla.[/quote]
Onhan tuo Microsoftin toiminta pelaaja ystävällisempää kun Sonyn joka ei tuo mitään peliä PClle

juu niin onkin. sekoitin nuo seikkailupeli-remasterit tuohon.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Tuskinpa tässä jäädään mistään merkittävästä paitsi. Double Fine Presents on tähänkin asti ollut yhtiölle lähinnä harrastustoimintaa, jota on tehty silloin kun huvittaa. Hyvänä vuonna saattanut tulla 2-3 peliä ulos ja sitten voi mennä vuosi ilman yhtäkään peliä.

Eiköhän esim. Devolver pidä huolen, että laadukkaille indie-peleille säilyy valmis julkaisukanava jatkossakin.