Konamin Castlevania-pelisarja jatkuu seuraavaksi ainakin 3DS-pelin muodossa. Pelin paljastuksesta vastasi yhdysvaltalainen Nintendo Power -lehti, jonka uusimman numeron kannessa komeilee taidetta suoraan Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate -nimisestä teoksesta.

Jo aiemmin huhuissakin liikkuneen pelin kehityksestä vastaa verkkoon valuneiden tietojen mukaan MercurySteam, joka oli vastuussa myös kotikonsoleilla vuonna 2010 nähdystä Castlevania: Lords of Shadow’sta. Nettitietojen mukaan Mirror of Fatella vaikuttaisikin olevan paljon yhteistä edeltäjänsä kanssa. Muun muassa pimeys- sekä valokykyjä hyödynnetään ilmeisesti myös 3DS-seikkailussa ja löytyypä moneen taipuva Combat Cross -ase myös ainakin yhden pelattavan hahmon takataskusta.

Taistelut vaikuttaisivatkin olevan pelissä tärkeässä roolissa. Toiminnan lomassa pelaajien kerrotaan voivan muun muassa vaihdella kepeiden ja voimakkaidern iskujen välillä, minkä lisäksi mukana kulkee myös läjäpäin erilaisia apuvälineitä, kuten pommeja. Lisäksi sekä väistely että torjunta luonnistuvat napin painalluksella ja opitaanpa pelin aikana myös uusia liikkeitä, kunhan kokemusta on vain kertynyt tarpeeksi.

Taisteluihin tehdystä panostuksesta huolimatta pelin pääpaino on kuitenkin tasku-Castlevanioiden tapaan pelimaailman tutkimisessa. Valtaosa seikkailusta hoituukin sivulta tai ainakin jonkinlaisesta viitosta kuvatussa näkökulmassa, joskin ajoittain ympäristöt siirtyvät myös kokonaan kolmanteen ulottuvuuteen. Itse grafiikka on polygonipohjaista.

Tapahtumiltaan pelin on kerrottu sijoittuvan aikaan 25 vuotta Lords of Shadow’n jälkeen. Pelattavia hahmoa pitäisi piisata peräti neljä kappaletta, joista sekä Trevor Belmont että tämän ruoskaa käyttävä Simon-seuraaja on toistaiseksi mainittu. Hahmoista jokaisen on kerrottu omaavan erilaisia kykyjä, joiden avuilla kukin soturi pyrkii estämään Draculan ilkeät aikeet. Ajallisesti seikkailu jakautunee useaan eri osaan.

Mirror of Fate julkistettaneen virallisissa merkeissä jo tämän viikon lopulla Konamin E3-messuja edeltävässä tiedotustilaisuudessa. Tuolloin valtaosa saaduista tiedoista todennäköisesti myös virallistetaan. Samassa yhteydessä saattaa paljastua myös Wii U:lle, PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle sekä Vitalle huhuiltu Lords of Shadow 2.

Mirror of Fate nähtäneen kaupoissa syksyllä.

Lähde: GoNintendo, About.com

Lisää luettavaa