Dragon Age: Inquisition jättää vanhan sukupolven taakseen - näin siirrät tallennuksesi / Uutiset / pelaaja.fi

Dragon Age: Inquisition jättää vanhan sukupolven taakseen - näin siirrät tallennuksesi

7.07.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4
Dragon Age: Inquisition jättää vanhan sukupolven taakseen

Roolipelititaani Dragon Age: Inquisition sanoo hyvästit edelliselle konsolisukupolvelle.

Pelin kehittänyt BioWare on ilmoittanut blogissaan kaiken tulevan Inquisition-lisäsisällön ilmestyvän tästä lähin pc:n ohella vain Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. Peliä voi kuitenkin edelleen pelata normaalisti myös PlayStation 3:lla ja Xbox 360:llä.

Heinäkuun pelipäivitys tuo mukanaan mahdollisuuden siirtää tallennukset nykysukupolvelle saman tuoteperheen sisällä: pelin vaikkapa Xbox 360:lle ja PlayStation 4:lle omistava pelaaja ei siis voi siirtää dataansa eri valmistajien alustojen välillä. Tallennuksien siirtämiseen vaaditaan kopio pelistä kullakin alustalla. 

Vanhoilla konsoleilla pelaajan täytyy luovia The Black Emporium -kauppaan, jonka sisällä luodun uuden tallennustiedoston voi ladata pelin palvelimille odottamaan siirtoa. Tallennuksen käyttöönotto tapahtuu uusilla konsoleilla pelin Extras-valikon kautta. Palvelimille voi siirtää vain yhden tallennuksen kerrallaan.

Myös Inquisitionin moninpelidatan voi siirtää uusille alustoille Extras-valikon kautta. Tilin mahdollinen Platinum-pelikolikkosaldo ei kuitenkaan siirry nykysukupolvelle, joten pennoset on parasta kuluttaa pois ennen tallennuksen siirtoa. Moninpelidatan voi siirtää vain kerran.

Tallennuksien siirto vaatii verkkoyhteyden. Dataa ei voi siirtää pc:ltä uusille konsoleille tai vanhoilta konsoleilta pc:lle. Tarkat siirto-ohjeet kullekin alustalle voi lukaista täältä.

Pelin aiemmat Jaws of Hakkon- ja Spoils of the Avvar -laajennukset vanhalle konsolisukupolvelle ostaneet pelaajat voivat ladata ne uudelleen uusille alustoille maksutta samalla käyttäjätilillä. Tallennuksien siirto vaatii kaikki vanhalle alustalle ostetut lisäosat onnistuakseen. Pelin ennakkotilaus- ja Deluxe-bonusvarusteet eivät siirry uusille konsoleille tallennusten mukana.

Blogissaan BioWare varoittaa pelaajien uusille konsoleille siirrettyjen Inkvisiittorien näyttävän alustojen välisten hahmonluontierojen vuoksi hieman erilaisilta, mutta mahdolliset ongelmat voi korjata The Black Emporiumin muodonmuutospeilillä.

Tallennuksien siirron mahdollistava uusi päivitys ei ole vielä saanut tarkkaa julkaisupäivää.

Lähde: BioWare, Eurogamer, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Carpathian kuva
Carpathian

Ei jumalauta..

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Tämän myötä tulevat laajennukset kyllä kiinnostavat rutkasti enemmän, jos vaikka saavat enemmän uusien konsolien raudasta irti.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hyvä näin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hienosti kyllä kustaan silmään heitä, jotka vielä vanhemmalle sukupolvelle ovat pelin ostaneet. Kaiken lisäksi kun on kyse näin laajasta pelistä niin on todella ärsyttävää että kaiken kokeakseen on siirryttävä uuteen sukupolveen, ostettava peli uusiksi ja sitten vasta pääsee loppujen lisäosien mukaan.

Enkä usko että nuo lisäosat hyötyvät tuosta yhtään mitään.

Itsekin joitain pelejä pelasin vielä X360:llä uudempien konsoleiden sijaan, ihan sen takia että ostin PS4:n vasta kun tuli hyvä hinta vastaan.